Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@07:29:51 GMT

افزایش یک میلیون تنی تولید برنج

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۱۶۴۱

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان تولید برنج سفید کشور به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسید که بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، نیاز سالانه کشور به برنج نیز همین میزان است. ناطقان: به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،‌ عبدالمهدی بخشنده افزود:​ بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، سرانه مصرف هر نفر، ۳۵ کیلوگرم است و بر اساس نیاز جمعیت ۸۳ میلیونی کشور، تولید ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن برنج، کافی است و نیازی به واردات برنج نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با تلاش کشاورزان و منابع خوب آبی امسال، همچنین برنامه‌ریزی و تدارکات خوب در زمینه نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان، وضع تولید برنج در سال زراعی جاری بسیار مناسب بوده که حدود یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی از این میزان تولید به همراه داشته است.

وی افزود: هم اکنون برداشت برنج در استان‌های شمالی به پایان رسیده است و در سایر استان‌ها نیز مثل خوزستان که امسال بارش مناسبی داشتیم سطح زیر کشت برنج گسترده و تولید نیز بسیار خوب است و برداشت برنج در این استان نیز از ۱۵ آبان شروع می‌شود.

بخشنده گفت:​ در ۶ ماهه نخست امسال، حدود ۹۶۰ هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن، توزیع و بخش دیگر را می‌توانیم به عنوان ذخایر راهبردی ذخیره کنیم.

وی افزود: برنج از طرح‌های ستاد اقتصاد مقاومتی وزارتخانه بوده که در برنامه‌ای به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه و مصوب شده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنج شمال که برداشت آن به پایان رسیده از لحاظ کمیت و کیفیت بسیار مطلوب است و درصد برداشت برنج در شمال نیز در مقایسه با پارسال افزایش یافته است که امیدواریم با توجه به افزایش تولید تا حد برطرف کردن نیاز، مردم نیز از تولید داخلی استفاده کنند.

 بخشنده افزود: متوسط سطح زیر کشت برنج در سه سال گذشته در کشور، حدود ۶۰۰ هزار هکتار بوده که در سال جاری در برخی استان‌ها سطح زیر کشت برنج افزایش یافته و به ۸۳۰ هزار هکتار رسیده است که نشان می‌دهد ۲۳۰ هکتار افزایش زیر کشت داشتیم و بر این اساس یک میلیون تن بیشتر برنج تولید شده است و نیازی به واردات نداریم.

وی گفت: عمده واردات برنج را بخش خصوصی انجام می‌دهد و مقداری از واردات برنج در دست شرکت بازرگانی دولتی ​است که بر اساس تولید امسال بخشی از واردات برنج برای تامین ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان سطح کشت برنج در سال آینده نیز گفت: اگر سال آینده بارش خوب باشد با برنامه ریزی وزارتخانه های جهاد، نیرو و صمت درباره سطح زیر کشت در سال آینده تصمیم گیری می‌شود.

بخشنده تاکید کرد:​ دستاورد تولید برنج در سال جاری در یک تا دو دهه اخیر بی سابقه بوده است.

وی گفت: میزان تولید برنج در سال زراعی گذشته، دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن و میزان واردات برنج نیز پارسال، یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن بوده است.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: امسال میزان تولید برنج به دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسیده است و فقط در نیمه اول سال قبل از کشت و برداشت برنج، ۹۶۰ هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن توزیع و بخش دیگری به عنوان ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

بخشنده گفت: امسال ۴۲ درصد تولید برنج بیشتر شد، که به طور متوسط ۱۲ درصد در گیلان و مازندران و ۳۰ درصد دیگر در سایر استان‌ها به دلیل افزایش زیر کشت تولید برنج داشتیم.

فراهم شدن تدارکات کشت ۶ میلیون هکتار گندم

وی گفت: برای کشت ۶ میلیون هکتار گندم، برنامه ریزی و تدارکات لازم برای کشاورزان در زمینه تأمین بذر، کود شیمیایی، سموم علف کش و ماشین آلات، شده است.

بخشنده افزود:​ تاکنون ۳۵۰ هزار هکتار کشت گندم انجام شده و کشت گندم به سرعت ادامه می‌یابد که امیدواریم با کشت ۶ میلیون هکتار گندم، بیشتر از ۱۴ میلیون تن تولید در این بخش داشته باشیم.

وی گفت: با توجه به این که زمان کشت محصولات پاییزه گندم، کلزا، جو و چغندرقند است، افزود: برای کشت کلزا که یکی از دانه‌های مهم روغنی است و گندم و کلزا هر دو جزو برنامه‌های اقتصاد مقاومتی است برنامه ریزی لازم در این زمینه نیز انجام شده که حداقل ۵۰۰ هزار هکتار کشت دانه‌های روغنی داشته باشیم و بتوانیم ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی به خصوص کلزا برداشت کنیم.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر این که در زمینه کلزا وابستگی ما زیاد است گفت:​ برنامه‌ای به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای توسعه بیشتر کشت کلزا ارائه کرده ایم.

بخشنده افزود: در سال ۹۳ تولید کلزا در کشور ۶۰ هزار تن بود که با تلاش کشاورزان و همکاران، امسال به ۴۰۰ هزار تن رسید و براساس برنامه ریزی برای سال آینده، این رقم به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن تولید کلزا افزایش خواهد داشت که با همت کشاورزان امیدواریم به دستاورد مهمی در زمینه کشت کلزا دست یابیم. منبع: فارس برچسب ها: تولید ، برنج ، واردات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تولید برنج واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان با ابتکار عمل برای افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   حجت‌الاسلام حسن اسماعیلی در سفر به شهرستان نقده و شهر محمدیار و در دیدار با مسئولین این منطقه بر ضرورت برنامه‌ریزی جهت افزایش حضور مردم در فریضه الهی نماز جمعه تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت نماز جمعه به عنوان سنگر اسلام و انقلاب، افزود: حضور در نماز جمعه علاوه بر واجب شرعی، فرصتی برای وحدت و همدلی مسلمانان و همچنین تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

مدیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه نماز جمعه باید به عنوان یک فریضه واجب و ضروری در بین مردم نهادینه شود، گفت: مسئولین و متولیان امر باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نماز جمعه تلاش کنند.

اسماعیلی همچنین از زحمات و تلاش‌های برگزارکنندگان نماز جمعه محمدیار قدردانی کرد و از آن‌ها خواست با توجه به گسترش شهر و ازدیاد جمعیت، از هم اکنون برای جانمایی و احداث مکانی مناسب برای برگزاری نماز جمعه در آینده برنامه‌ریزی کنند.

دیگر خبرها

  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • مسئولان با ابتکار عمل برای افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند
  • مسئولان با ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند