Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز، هفدهم مهر در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی که در سالن جلسات استانداری این استان برگزار شد، ایران را جزو کشورهای در معرض آسیب بیان کرد و گفت: سالهاست که راه نفوذ عفونت HIV از طریق تزریق بوده است اما راه انتقال در حال تغییر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه نکته که اعتیاد اولین راه انتقال عفونت ایدز است، اظهار کرد: هر چه در خصوص چرخه پیش می‌رویم اقدام پیچیده‌تر می‌شود. از تعداد افراد پیش‌بینی شده تقریبا نیمی شناسایی شدند که تعدادی از این افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و می‌توانند عفونت را به دیگران انتقال دهند. حدود ۲۰۰ هزار نفر معتاد تزریقی در کشور وجود دارد، برآورد ما این است که ۶۲ هزار مبتلا به عفونت در کشور وجود داشته باشند که از این تعداد ۳۸ هزار نفر شناسایی شدند.

گویا افزایش آمار مبتلایان به عفونت ایدز را اهم نگرانی‌های پیش‌رو برشمرد و با بیان اینکه اگر کار شناسایی مبتلایان به این ویروس سرعت لازم را نداشته باشد آمارها رو به افزایش خواهد رفت، به تشریح تعهد سه‌گانه رهبران کشورها در سازمان ملل پیرامون ایدز پرداخت و اظهار کرد: رهبران کشورها تعهد دادند تا سال ۲۰۲۰، ۹۰ درصد کسانی که مبتلا به این عفونت هستند را شناسایی و 90 درصد افراد شناسایی شده را تحت درمان قرار دهند. در گام سوم هم ثابت کنند ۹۰ درصد افراد شناسایی شده از کسانی که تحت درمان هستند، درمان موفقی دارند.

این مقام مسئول تصریح کرد: به محض اینکه افراد دارای عفونت HIV درمان را آغاز کنند ظرف مدت کوتاهی خطر انتقال به دیگران تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می‌کند و حتی به صفر هم می‌رسد و متأسفانه خیلی از مردم از این امر بی‌اطلاع هستند.

گویا بابیان اینکه تنها مشکل در تعهد اول(شناسایی) است و در تعهدهای دوم و سوم مشکلی نداریم، اظهار کرد: برای ورود به تعهد اول باید سرمایه‌گذاری ویژه، آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم صورت گرفته و از ظرفیت رسانه‌ها برای رسیدن به نتیجه لازم استفاده کرد، آگاه شدن عموم باعث می‌شود تا از کسانی که در معرض ابتلا به این بیماری قراردارند، آزمایش‌های لازم گرفته شود.

وی اضافه کرد: در صورت عدم شناسایی افراد مبتلا به ایدز دارای بیماری پنهان هستند که خوشان خبر ندارند و متأسفانه عفونت را به همسر و سپس به فرزند منتقل می‌کنند. درمان عفونت HIV در کودکان بسیار دشوار و داروهای آن نیز کمیاب و گران‌قیمت است، در صورتی‌که اگر مادر باردار مبتلا به این عفونت به مراکز مراجعه کند با مصرف داروهایی که برای وی تجویز می‌شود از ابتلای کودک به این بیماری جلوگیری شده و نوزاد کاملا سالم متولد می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت اظهار کرد: فردی که مراجعه می‌کند از لحظه شناسایی تحت درمان قرار می‌گیرد، هزینه داروی هر فرد تحت درمان در صورتی که به بیمارستان مراجعه نکند و بیماری دیگری نداشته باشد، در ماه بین 2 تا 3میلیون تومان است که بخش قابل توجهی از داروهای مبتلایان به بیماری ایدز در داخل کشور تولید می‌شود.

گویا بیان کرد: ایدز تنها یک مشکل بهداشتی صرف و بیماری کشنده‌ای نیست، ایدز یک بیماری پنهان بوده و مردم نمی‌دانند این بیماری از کشنده بودن به بیماری مزمن تبدیل شده است و فرد مبتلا می‌تواند سالهای طولانی به زندگی ادامه دهد.

این مقام مسئول گفت: اگر واقعیت‌ها به مردم اطلاع‌رسانی شود فرد مبتلا در صورت صادق بودن و بازگو کردن این مهم به طرف مقابل می‌تواند ازدواج کرده و فرزند سالمی هم داشته باشد، این اتفاق در سایه مراقبت و درمان انجام می‌شود؛ چراکه حمایت لازم و جدی به مراجعه‌کنندگان و مبتلایان صورت می‌گیرد.

وی بابیان این نکته که مراجعه افراد در معرض خطر به ویروس HIV در اراک کم شده است، تعداد تست‌های انجام شده را رو به کاهش دانست و اظهار کرد: باید از مراکز مشاوره‌ای حمایت لازم صورت پذیرد، بخشی از کاهش آمار مراجعه کنندگان به مراکز مشکلات بودجه‌ای است که باید برطرف شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: این مراکز به مسائل بهداشتی و سلامت مردم کمک می‌کنند و ما موظف هستیم سلامت تمامی افراد جامعه را تأمین کنیم. با مراجعه مبتلایان به این مراکز تغییر بسیار در رفتار آن‌ها به وجود می آید و به کنار گذاشتن رفتارهای پرخطر توسط آن‌‌ها کمک می‌کند.

وی افزود: اگر بخشی از مشکلات افراد مبتلا همچون غذا رفع شود قطعا تعداد امار مراجعه‌کنندگان افزایش پیدا می‌کند و ما راحت‌تر می‌توانیم برای کنترل این مشکل برنامه‌ریزی کنیم.

گویا در بخش پایانی سخنان خود اضافه کرد: اگر بخواهیم با این مبتلایان پنهانی برخورد کنیم و اجازه ندهیم که آگاهی لازم را کسب کنند به طور حتم این بیماری مسیر خود را طی می‌کند و نمی‌توانیم بین این بیماری و مابقی ناهنجار‌ی‌های اجتماعی دیوار بکشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی دکتر گویا ایدز عفونت اطلاع رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۳۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟

وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

به گزارش مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • علائم فشار خون بالا
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • شوراها عملکردهای خود را به مردم اطلاع رسانی کنند