Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:56:47 GMT

موش‌ها با مصرف ویپ، سرطان گرفتند!

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۶۰۳۷

موش‌ها با مصرف ویپ، سرطان گرفتند!

موش‌های آزمایشگاهی در بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی، در معرض دود ویپ قرار گرفتند و به سرطان ریه مبتلا شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، پژوهش جدیدی که در دانشکده پزشکی "دانشگاه نیویورک"(NYU) انجام شده، نشان می‌دهد که "ویپ" برخلاف آنچه مطرح می‌شود، نمی‌تواند جایگزین ایمنی برای سیگار باشد.

پژوهشگران در بررسی جدید خود روی موش‌ها دریافتند که دود ویپ می‌تواند انواع خاصی از سرطان را ایجاد کند اما هنوز نمی‌توان این نتایج را به طور قطعی در مورد انسان‌ها نیز تایید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران تا پیش از این پژوهش می‌دانستند که دود سیگار الکترونیکی می‌تواند مانند دود سیگار معمولی سرطان زا باشد. پژوهش پیشین دانشگاه نیویورک نشان می‌دهد که کشیدن ویپ می‌تواند با تخریب DNA سلول‌های مثانه و ریه انسان‌ها و موش‌ها، خطر ابتلا به سرطان را در آنها افزایش دهد.

گروهی دیگر از دانشمندان نیز در پژوهش خود دریافته‌اند که مواد شیمیایی سرطان زایی در ویپ به خصوص انواع طعم دار آن وجود دارند. در هر حال این پژوهش جدید، ارتباط مستقیم سیگارهای الکترونیکی را با سرطان تایید می‌کند.

پژوهشگران در این پروژه، موش‌ها را بیش از یک سال مورد بررسی قرار دادند. آنها گروهی از موش‌ها را طی ۵۴ هفته در معرض سه نوع شرایط آب و هوایی متفاوت قرار دادند که پنج روز در هفته و روزانه چهار ساعت زمان می‌برد. پژوهشگران، گروهی از موش‌ها را در محفظه‌ای قرار دادند که یک دستگاه در آن، دودی شبیه به دود ویپ به وجود می‌آورد. در این محیط، نیکوتین از مایعی حاوی  محلول پروپیلن گلیکول و گلیسیرین سبزیجات، به هوا وارد می‌شد. گروه دوم، در معرض هوای تبخیر شده حاوی محلول‌ها قرار گرفتند و سومین گروه، به تنفس هوای تصفیه شده پرداختند.

پس از پایان این آزمایش، ۹ موش از ۴۰ موشی که در معرض دود سیگار الکترونیکی معمولی بودند، به سرطان ریه مبتلا شدند اما فقط یکی از موش‌های گروه کنترل شده، به این مشکل دچار شد. بیش از نیمی از موش‌هایی که در معرض دود سیگار الکترونیکی بودند، با بزرگ شدن مثانه مواجه شدند که عاملی برای سرطان مثانه به شمار می‌رود.

"مون شونگ تانگ"(Moon-Shong Tang)، زیست‌شناس مولکولی دانشگاه نیویورک و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما در این بررسی دریافتیم هنگامی که موش‌ها در معرض دود حاوی نیکوتین قرار گرفتند، بدن آنها به تولید ترکیبات سرطان‌زای به‌خصوصی موسوم به "نیتروسامین‌ها" (Nitrosamines) پرداخت که می‌توانند هم موش‌ها و هم انسان‌ها را به سرطان مبتلا کنند.

وی افزود: نتایج پژوهش ما این احتمال را افزایش می‌دهند که شاید دود ویپ با بروز سرطان در انسان نیز مرتبط باشد.

یافته‌های گروه تانگ، محدودیت‌های مهمی را شامل می‌شوند. اگرچه موش‌ها، مانند انسان نیستند اما موش‌هایی که طی یک بازه زمانی یک ساله در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند، بیشتر در برابر ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا آسیب‌پذیر بودند.

تانگ اضافه کرد: در حال حاضر نمی‌توان میزان سرطان‌زا بودن دود ویپ را در مقایسه با دود سیگارهای معمولی مشخص کرد؛ در نتیجه نمی‌توان این فکر را به مردم القا کرد که خطر مصرف ویپ با خطر سیگار معمولی، یکسان است.

نظر برخی از متخصصان و سازمان‌ها این است که ضرر سیگار الکترونیکی، ۹۵ درصد کمتر از سیگار تنباکو است. از نظر آنها نیکوتین، به تنهایی سرطان‌زا نیست و مصرف ویپ به ندرت افراد را در معرض ترکیبات سرطان‌زا مانند نیتروسامین‌ها قرار می‌دهد. در هر حال اگر نتایج بررسی تانگ و گروهش تایید شود، این نظرات و آمارها زیر سوال خواهند رفت.

این پژوهش جدید، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیگار الکترونیکی سرطان ریه نيكوتين تنباكو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۶۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: «کلاً در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریباً تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متأسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزء پزشکان باشند، الکل هم همین‌طور است.»

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز