Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ بخشی از اتفاقات به شرح زیر است:

شخصیت هفته؛ سردار قاسم سلیمانی

«حجت‌الاسلام حسین طائب»، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه ر تشریح بخشی از طراحی سرویس‌های عبری-عربی برای ترور فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: «در این طراحی قرار بود تیم تروریستی وابسته و اجیر شده با ورود به کشور در ایام فاطمیه، محلی در جوار حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی را خریداری کرده و با استقرار در آن ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره را تهیه و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند، تا زمانی که این سردار عزیز به رسم همه ساله در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی  حضور می‌یابند، آن را منفجر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها با این اقدام شوم درصدد بودند یک جنگ مذهبی را راه اندازی و بگویند مسئله انتقام داخلی بوده است. اما به فضل الهی به‌رغم برنامه‌ریزی چند ساله به سد هوشمندی و هوشیاری فرزندان ملت ایران برخورد و قبل از اقدام در تور اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند.»

در ادامه «دادخدا سالاری»، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، در تشریح جزئیات طرح ترور سرلشکر سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، گفت: «باتوجه به اشراف کامل اطلاعاتی سازمان اطلاعات سپاه و با احکام و دستورات قضائی همه عناصر اصلی و محوری تیم ترور، همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی ظرف کمتر از ۱۰ساعت در چندین نقطه مختلف مورد ضربه قرار گرفتند و دستگیر شدند. سازمان اطلاعات سپاه از ۶ماه قبل از دستگیری اعضای این تیم ترور در شهریور ماه سال جاری، اقدامات و فعالیت های این تیم را در خارج و داخل کشور به صورت شبانه روزی مورد رصد اطلاعاتی قرار می داده است. اعضای تیم پروژه ترور به اتهام مشارکت در اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، محاربه و کمک به سرویس های اطلاعاتی کشورهای بیگانه و متخاصم تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند.»

گفتنی است، سردار سلیمانی در جنگ ۳۳ روزه لبنان با شهید عماد مغنیه و سید حسن نصرالله اتاق عملیاتی ویژه بر ضد رژیم صهیونیستی تشکیل داده بودند. چندی پیش هم یکی از مقامات ارشد رژیم صهیونیستی و کنگره آمریکا خواستار ترور سردار سلیمانی شده بودند.

چهره هفته؛ محمدجواد ظریف

«محمدجواد ظریف»، رئیس دستگاه دیپلماسی، روز یکشنبه به صحن علنی مجلس رفت تا به سه سوال نمایندگان پاسخ دهد، پاسخ هایی که در نهایت بهارستان نشینان را قانع کرد و آقای وزیر بدون گرفتن کارت زرد صحن را ترک کرد.

ظریف مهمان بهارستان نشینان بود و با سه سوال نمایندگان پاسخ داد. پاسخ هایی که در نهایت نمایندگان را قانع کرد تا سوالات به رای گذاشته نشود.

چرایی عدم ارتقای جایگاه ایرانیان در جهان و آخرین اقدامات اقتصادی وزارت امور خارجه، چرایی عدم وجود دیپلماسی پایدار با همسایگان شرقی و چرایی سکوت ایران در قبال حمله ارتش ترکیه به نیروهای کرد سوریه، عناوین 3 سوالی بود که به ‌ترتیب توسط محمدعلی پورمختار، نماینده اصولگرای کبودرآهنگ، علی کرد، نماینده خاش و جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طرح شد و توضیحات ظریف نمایندگان را قانع کرد. 

جنجال هفته؛ نامه احمد توکلی

«احمد توکلی»، رئیس هیات‌مدیره سازمان مردم‌نهاد دید‌بان شفافیت و عدالت، در نامه‌ای به حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، از تخلف در واگذاری اراضی کشاورزی منطقه نیاوران قزوین به دو مامور وزارت اطلاعات پرده برداشت. این نماینده اصولگرای سابق مجلس شورای اسلامی در این نامه شرح داده است که اداره راه و شهرسازی قزوین در سال ۹۱، بخشی از اراضی کشت دیم نیاوران قزوین به مساحت ۴۵ هکتار را به طرح گردشگری اختصاص می دهد. این اداره در اقدامی خلاف قانون به جای اینکه آگهی مزایده را در روزنامه محلی قزوین منتشر کند در یک روزنامه محلی اهواز منتشر می کند و دو نفر از ماموران وزارت اطلاعات قزوین متقاضی خرید می شوند و این زمین‌ها به آنها واگذار می شود. دریافت‌کنندگان اراضی پس از تحویل گرفتن آن، علاوه بر توسعه اراضی به دو برابر میزان موضوع قرارداد و تصرف اراضی هم‌جوار، اقدام به تفکیک غیرقانونی آن و تبدیل به بیش از ۲۰۰ قطعه کرده و برای ویلاسازی در اختیار افراد مختلف قرار داده‌‌اند. با توجه به اینکه در این پرونده پای دستگاه اطلاعاتی و امنیتی استان در میان است، ضروری است قوه قضاییه در این باره حساسیت بیشتری نشان دهد و با سرعت در موضوع ورود کرده و با تعدی صورت‌ گرفته برخورد لازم قانونی صورت دهد. فراموش نکنیم که وزارت اطلاعات به عنوان ضابط دادگستری مسئول حفظ امنیت و حقوق قانونی افراد است و باید به حق مالکیت احترام تام بگذارد.»

خبر هفته؛ خداحافظی سلحشوری از پارلمان

«پروانه سلحشوری»، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، که بعد از اظهاراتش درباره سحر خدایاری موسوم به دختر آبی بارها و بارها از سوی اصولگرایان و برخی مسئولان دستگاه‌های قضایی نیز مورد انتقاد قرار گرفت، در صفحه شخصی اش در شبکه اجتماعی توییتر به نوعی با پارلمان خداحافظی کرد و نوشت: دوشنبه شاید آخرین نطق سالانه‌‌ام در مجلس باشد. امیدوارم در پیشگاه خداوند و مردمی که مرا لایق نمایندگی خود دانستند، شرمنده نباشم.» این جملات سلحشوری را هم به معنای اعلام موضوع احتمالی رد‌صلاحیتش از سوی شورای نگهبان در صورت شرکت در انتخابات مجلس یازدهم می توان برداشت کرد و هم به معنای تصمیم شخصی اش برای عدم حضور در پارلمان.

سلحشوری در این باره به خبرنگار برنا گفت: «نطق‌های سالیانه برای نماینده سال به سال اتفاق می‌افتد و ممکن است، دیگر نصیب نشود. اگر گفتم شاید آخرین نطقم باشد به این معنا بود که  شاید یک نطق 7دقیقه‌ای دیگر به من بیفتد شاید هم نه.»

دورغ هفته؛ پرونده حسین فریدون

موضوع مدرک تحصیلی حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رئیس‌جمهور، مورد توجه رسانه ها در نشست خبری «علی ربیعی»، سخنگوی دولت، قرار گرفت.

هفته پیش بود که او در رأی نهایی دادگاه تجدیدنظر به اتهام اخذ رشوه به پنج سال حبس قطعی و رد مال به مبلغ ۳۱ میلیارد تومان محکوم شد. سخنگوی دولت درباره مدرک تحصیلی حسین فریدون، بیان کرد: «در این خصوص مطالعه کردم و دیدم که چند نماینده دراین‌باره موضع‌ گرفته بودند. اتفاقا ادعاهایشان را تغییر دادند و از این تعداد حداقل دو نفر بر سلامت روندی که طی شده است، صحه گذاشتند. خودم مدتی قبل به دقت با وزیر علوم و مدیران دانشگاه درباره این موضوع صحبت کردم. آقای فریدون قبل از دولت حسن روحانی به‌عنوان دانشجوی دکترا در یکی از دانشگاه‌های گیلان پذیرفته شده بود. بنابراین پذیرش وی در این دولت نبوده است. فریدون به دانشگاه شهید بهشتی انتقال پیدا می کند. رئیس وقت این دانشگاه که الان رئیس دانشگاه آزاد است و رئیس دانشگاه شهید بهشتی فرد بسیار سخت‌گیری است و جبهه‌گیری سیاسی ندارد. فریدون قبل از انقلاب در زندان‌های شاه اسیر بوده و بعد پیروزی انقلاب بیش از یک سال در منطقه کردستانات اسیر بوده است و تا جایی که اطلاع دارم، او ۳۰ درصد نیز جانبازی دارد و انتقالش بنا بر قانون هیچ اشکالی نداشته و انتقالی قانونی بوده است.»

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای مطرح‌شده از سوی قاضی صلواتی مبنی بر ارتباط همسرش با یک متهم و نقل و انتقال دو میلیارد تومان گفت: من همسر ندارم. اسم کوچک را نیاوردند؟ حتما فرد دیگری را منظورشان بوده است. شباهت‌های اسمی گاهی اوقات دردسر ایجاد می کند. من از قاضی صلواتی درخواست می کنم توضیحاتی درباره فرد مدنظرشان بدهند. از طرفی، شوکه هم شدم و با خود گفتم همسرم کجا بود؟»

حاشیه هفته؛ اخراج شرکت چینی از فاز 11 پارس جنوبی

شرکت چینی CNPC از توسعه فاز 11 پارس جنوبی به طور کامل کنار گذاشته شد. این خبر را «بیژن زنگنه»، وزیر نفت، در حاشیه بازدید از مجتمع گروه صنعتی مپنا در منطقه فردیس البرز در جمع خبرنگاران اعلام کرد. این برای بار دوم است که دو شرکت توتال و  CNPC از پروژه توسعه بالادستی فاز 11 پارس جنوبی کنار گذاشته می شوند تا در نهایت توسعه این فاز به دست شرکت پتروپارس بیفتد. فاز 11 تنها فاز باقی مانده از میدان‌های گازی پارس جنوبی است که بیش از 19 سال بین شرکت‌های توتال و .... دست به دست شد تا در نهایت سکان توسعه آن به دست شرکت پتروپارس بیفتد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد حسن روحانی شاخص کشاورزی وزارت اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند

خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست هم اندیشی و تبادل نظر با قضات دادگستری استان تهران که با حضور علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران و علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار شد، عملیات «وعده صادق» را افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: اینکه موشک‌های ایرانی از فاصله بیش از هزار کیلومتری از گنبد آهنین رژیم اشغالگر قدس عبور و با موفقیت به هدف اصابت کرده، افتخاری برای هر ایرانی است و به فرموده مقام معظم رهبری ظهور قدرت اراده ملّت ایران و نیرو‌های مسلح در عرصه بین‌المللی و اثبات آن است.

خدائیان در بخش دیگری از سخنانش از فساد به عنوان پدیده‌ای بسیار پیچیده و چند بعدی یاد کرد و با اشاره به روش‌های مفسدین برای سوء استفاده از منافذ فساد، افزود: مبارزه جدی با فساد عزمی همگانی اعم از دولت و قوه قضاییه را می‌طلبد و همکاری و تعامل این دو قوه نقش اساسی در مبارزه با این پدیده خانمانسوز دارد.

وی با تبیین جایگاه سازمان بازرسی در سلامت اداری و مالی کشور به نقش پیشگیرانه این سازمان اشاره و تصریح کرد: گاهی اوقات با ورود سازمان بازرسی کل کشور در یک قرارداد، چند ده میلیون دلار از مبلغ اولیه قرارداد داده می‌شود که این موارد تبدیل به پرونده نشده و به مراجع قضایی ارسال نمی‌شود.

خدائیان با اشاره به نتیجه اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در سال ۱۴۰۲، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات واصله از ثبت اثربخشی‌های سازمان بازرسی در سال گذشته، نتیجه اقدامات این سازمان در حوزه مالی بیش از ۲۸۸ هزار میلیارد تومان بوده و منجر به وصول و استرداد وجوه؛ شناسایی، جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین اخذ مالیات به نفع دولت؛ تسریع در انتقال و جابجایی وجوه و جلوگیری از تضییع اموال و حقوق دولتی شده است. در حوزه اراضی نیز با پیگیری‌های سازمان بازرسی چند صد هکتار به بیت المال بازگشته است

وی در پاسخ به ادعا‌هایی مبنی بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور جرات را از مدیران گرفته است، ادامه داد: وظیفه سازمان بازرسی نظارت بر اجرای صحیح قانون و حسن جریان امور است، بنابراین این سازمان به هر موضوعی ورود می‌کند، به دلیل اجرای درست قانون است و اگر مدیری در محور قانون حرکت می‌کند نباید ترسی از سازمان بازرسی داشته باشد.

رئیس سازمان بازرسی با تأکید بر اینکه این سازمان در کنار مدیران شجاع، پاکدست و مردمی قرار دارد، بیان کرد: از سوی دیگر تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند تا در چارچوب قانون حرکت کرده و از وقوع جرم و تخلف جلوگیری شود.

خدائیان با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور به دنبال نظارت قبل از وقوع سوءجریان است، تصریح کرد: هدف و نیت سازمان بازرسی کل کشور این نیست که به کشف فساد‌ها افتخار کند بلکه اکثر اقدامات اثرگذار سازمان بازرسی قبل از ارتکاب جرم و سوء جریان است. به عنوان مصداق بازرسان این سازمان در اکثر قریب به اتفاق قرارداد‌ها کنار مدیران حضور داشته و راهنمایی می‌کنند تا سوء جریان و تخلفی اتفاق نیفتد.

وی در آستانه ۱۰ اردیبهشت ماه سالروز ابلاغ فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری درخصوص مبارزه همه‌جانبه و سازمان‌یافته با مفاسد مالی و اقتصادی، مروری بر بند‌های این فرمان داشت و تصریح کرد: مقام معظم رهبری قبل از هر مسئولی علم مبارزه با فساد را در کشور برداشته‌اند و در بند اول این فرمان تاکید داشته‌اند که مبارزه با فساد با مخالفت روبرو خواهد شد.

خدائیان با تاکید بر اینکه همه مسئولان باید اجرای این فرمان را نصب العین خود در مبارزه با فساد قرار دهند، گفت: از فساد همه متضرر می‌شوند؛ هر شخصی حتی کسانی که در دورترین نقطه ایران در یک روستا زندگی می‌کند؛ چراکه فساد مانند موریانه‌ای است که به مرور یک ساختمان را تخریب می‌کند بدون اینکه صدایی داشته باشد و لازم است همه در اجرای فرامین مقام معظم رهبری عزم جدی داشته تا در پیشگاه خدای متعال در پرونده مدیریتی خود سربلند باشیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به وظایف و اختیارات سازمان بازرسی اشاره کرد و گفت: طبق ماده ۲ قانون سازمان بازرسی اگر دولت یک سهم نیز در شرکتی داشته باشد یا به نحوی از انحا بر آنها نظارت یا کمک کند، سازمان بازرسی حق نظارت و ورود به آن شرکت را دارد. اما اگر شبهه ایجاد شد که آیا این دستگاه مشمول نظارت سازمان بازرسی است یا خیر، آئین نامه اجرایی قانون سازمان که به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده، تشخیص این موضوع را بر عهده سازمان بازرسی گذاشته است.

خدائیان با تاکید بر تصریح قانون به تسریع در رسیدگی به پرونده‌های سازمان بازرسی کل کشور، خاطرنشان کرد: در قانون تصریح شده است که پرونده‌های سازمان بازرسی در دیوان عدالت، مراجع قضایی و هیات‌های تخلف اداری باید ظرف ۳ ماه رسیدگی شود و اگر نیاز به تمدید داشت علت آن قید شود ولی گاهی در برخی مراجع قضایی این مهم مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

خدائیان ادامه داد: همچنین قانون سازمان بازرسی برای پیشنهادات این سازمان ضمانت اجرایی گذاشته است و مدیر دستگاه مکلف است ظرف ۱۰ روز پیشنهاد را اجرایی کند و اگر تخطی کرد و منجر به عمل خلاف قانون شد، جرم محسوب می‌شود و مجازات انفصال برای آن در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه طبق قانون دستگاه‌ها مکلف هستند کلیه اسناد و مدارک را در اختیار سازمان بازرسی قرار دهند افزود: اگر دستگاه‌ها به این موضوع عمل نکنند، جرم است. بعضا ما به دستگاه ورود کرده‌ایم و دستگاه مقاومت کرده و اسناد را در اختیار سازمان قرار نمی‌دهد که منجر به تشکیل پرونده و ارسال به مراجع قضایی شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: اگر سازمان بازرسی پرونده تشکیل داده و مرجع قضایی تشخیص دهد که تضییع اموال دولتی صورت گرفته است، دادستان بایستی ضمن تعقیب کیفری متهمان، در صورت احراز خسارت و ضرر زیان راسا جبران آن را بدون پرداخت هزینه دادرسی درخواست کند.

وی ادامه داد: اگر دولت در یک شرکت غیردولتی سهم داشته باشد هر چند سهمش کم باشد و تضییع حقوق دولتی صورت گرفته باشد نیازی به شکایت مدیر آن شرکت یا سازمان بازرسی کل کشور نیست و دادستان می‌تواند مستقیما ورود کند.

خدائیان در خصوص نیاز پرونده به ارجاع به کارشناس، بیان کرد: چنانچه در پرونده‌ای نیاز به کارشناس وجود داشت، همکاران سازمان بازرسی به عنوان کارشناس بی طرف آمادگی همکاری دارند و نیازی به ارجاع به کارشناس نیست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به روند تهیه گزارش‌های سازمان گفت: در گزارش‌های سازمان بازرسی علاوه بر بازرس، سربازرس، معاون بازرسی امور، بازرس کل امور و بازرس قضایی نظر می‌دهند و بعد از این مرحله از معاونت تخصصی به معاونت حقوقی می‌رود که کارشناسان آن اکثرا دکترای حقوق هستند؛ بنابراین در هر پرونده سازمان دو الی سه نفر از قضات باسابقه نظر می‌دهند و بعد از طی این مراحل پرونده از سازمان خارج می‌شود.

وی با اشاره به استقرار دبیرخانه موضوع ماده ۶ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد در سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، حکمی وجود دارد مبنی بر اینکه قضات مکلف هستند در اتهاماتی مانند اختلاس، ارتشاء، تبانی و امثال آن که مرتکب محکوم به دو سال حبس یا بیشتر می‌شود، مراتب را به سازمان بازرسی اعلام کنند و در سازمان بازرسی هیاتی متشکل از نماینده سازمان بازرسی، نماینده قوه قضائیه، نماینده وزارت اطلاعات، نماینده وزارت اقتصاد و دارایی، نماینده بانک مرکزی، نماینده اتاق تعاون و بازرگانی تشکیل و موضوع در این هیات بررسی می‌شود و در صورت احراز محکومیت کیفری محکوم علیه یکسری محرومیت‌ها در خصوص آنها اعمال می‌شود.

خدائیان در پایان با استقبال از برگزاری مستمر نشست‌های مشترک سازمان بازرسی با قضات دادگستری گفت: رئیس قوه قضائیه بعد از مقام معظم رهبری بیشترین دغدغه مبارزه با فساد را دارند و عملکرد ایشان نشان داده است که با هرگونه فساد داخل قوه قضائیه و خارج از قوه قضائیه بدون اغماض برخورد می‌کند و سازمان بازرسی کل کشور هم با این دید کنار دستگاه قضایی است و امید دارم با همکاری همدیگر دست معدود افرادی که به دنبال خیانت به ملت هستند، از بیت المال کوتاه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی به‌ ثبت رسید
  • جریمه میلیاردی برای قاچاقچی آرد در قزوین
  • جریمه میلیونی شرکت خدماتی حمل کالا در قزوین 
  • لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی