Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@03:56:28 GMT

توصیه‌های بهداشتی پیاده‌روی اربعین

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۱۰۸۶۰

توصیه‌های بهداشتی پیاده‌روی اربعین

مسئول بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگر مسافران به سرفه و عطسه مبتلا و علائم سرماخوردگی داشتند، جلوی عطسه و سرفه را بگیرند تا بیماری بین دیگران پخش نشود.

رضا فدایی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین حدود سه روز طول می‌کشد، اظهار کرد: زوار اربعین حتماً در طول روز حداقل پنج تا 10 لیوان آب بنوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذا در حد نیاز از موکب‌ها دریافت کنند و در خوردن افراط نکنند و غذاهای پخته را به شرطی میل کنند که همچنان گرم باشد و از غذاهای پخته سرده شده پرهیز کنند، چرا که موجب مسمومیت غذایی می‌شود.

وی با بیان اینکه مسافران باید از کفش‌های مناسب استفاده کنند، گفت: هنگام پیاده‌روی اربعین از کفش مناسب پا و راحتی و کلاه آفتاب‌گیر استفاده کنید. همچنین زائران از عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب درجه SPF30 استفاده کنند.

مسئول بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: با توجه به احتمال وجود گرد و غبار در منطقه، بیمارانی که آسم و مشکلات ریوی دارند حتماً ماسک به همراه داشته باشند و هنگام بروز گرد و خاک به یک فضای بسته رفته و حلق و بینی خود را قرقره کنند تا گرد و خاک بلعیده شده خارج شود.

فدایی ادامه داد: اگر مسافران به سرفه و عطسه مبتلا و علائم سرماخوردگی داشتند، با آستین لباس خود جلوی عطسه و سرفه را بگیرند تا بیماری بین دیگران پخش نشود. در صورتی که مسافران با عطسه و سرفه دیگران مواجه شدند از آن افراد یک تا دو متر فاصله بگیرند تا ترشحات وارد حلق‌شان نشود.

وی در خصوص اینکه زائران ممکن است در طی مسیر با دام ذبح شده مواجه شوند، گفت: مسافران اربعین اگر در طی مسیر با دام ذبح شده روبرو شدند، بدون دستکش و پوشش حفاظتی به امعا و احشاء آن دام دست نزنند.

مسئول بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خطاب به زوار اربعین تاکید کرد: در بین موکب‌ها واحدهای خدمات پزشکی مستقر شده، بنابراین با بروز هر گونه علائم بیماری از جمله مسمومیت غذایی، اسهال و استفراغ و تب، بلافاصله خود را به مراکز خدمات درمانی برسانند و از خدمات همکاران استفاده کنند و شخصاً و خودسرانه هیچگونه اقدامی انجام ندهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پياده روي اربعين منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • همایش پیاده‌روی خانوادگی فردا در یاسوج برگزارمی شود
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است