Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی گفت: شور و شعف فراوانی در میان مردم برای برگزاری راهپیمایی اربعین وجود دارد و طبق مطالعات صورت گرفته 70 درصد مردم ایران ابراز علاقه کرده‌اند که در فضای معنوی راهپیمایی عظیم اربعین حضورداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: راهپیمایی باشکوه اربعین یک فضای خانواده گرا بوده و سفر 80 کیلومتری است که مردم ترجیح می‌دهند در این فضای معنوی لبیک گوی حسین(ع) و با شعار زیبای "الحسین(ع) یجمعنا" با همسر و فرزندان حضورداشته باشند.
دکتر عاملی با اشاره به جلسه برگزار شده با حضور رییس جمهور گفت: در این جلسه ابتدا سه نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگ نکاتی را در خصوص نرم‌افزارهای تصویری و ضرورت سیاست‌گذاری و مقررات گذاری در این حوزه و همچنین تذکراتی در خصوص مطالعه تأثیرات مصوبات شورای عالی و ضرورت پیگیری آزادی دکتر سلیمانی متذکر شدند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: سپس رئیس‌جمهور محترم و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به درخواست اعضای شورای عالی، گزارش مبسوطی از سفر نیویورک به سمع اعضا رساندند که حکایت از تدبیر هیئت و دقت در صیانت از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط بین‌المللی می‌کرد.
ارائه گزارش رصد پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور
دکتر عاملی همچنین در ادامه با بیان اینکه موضوع اصلی جلسه رصد پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور بود، اظهار داشت: گزارش ارائه‌شده در جلسه محصول نظر روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور و جلسات مشترک با وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور و روسای کمیسیون‌های مرتبط در مجلس شورای اسلامی و کارشناسان خبره حوزه سیاست‌گذاری علم و فن‌آوری بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سؤال اصلی گزارش «گره‌های اصلی رابطه دانشگاه، صنعت و جامعه» و «چگونگی بهره‌برداری بهتر از دانشگاه» بود، گفت: یکی از نکاتی که در جلسه برجسته و اطلاعات و آمارهای جدی از آن مستخرج شد این بود که در کشور همه ظرفیت برای پیشرفت علم و فن‌آوری را روی دوش دولت می‌گذاریم درحالی‌که بخش خصوصی در پیوند با دانشگاه نقش بسیار اساسی در پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور دارد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه به آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: 10 شرکت مهم جهانی در حوزه ثبت اختراع 40 هزار ثبت اختراع داشته‌اند، درحالی‌که 10 دانشگاه برتر دنیا حدود 2000 ثبت اختراع داشته‌اند و این به خاطر نقش نوآوری در توسعه صنعت و فن‌آوری است.
وی تأکید کرد: لذا نباید این توقع را داشته باشیم که ثبت اختراع در حوزه نظری اتفاق بیافتد و درواقع در عرصه حل مسئله است که نوآوری‌ها و ثبت اختراع محقق می‌شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اختراع و نوآوری در حوزه کسب کار معطوف به مسئله‌ها باهدف گره‌گشایی مشکل روی می‌دهند و برای رسیدن به توانایی بیشتر در صنعت و کسب‌وکار صنایع و بنگاه‌های اقتصادی باید با رشد تحقیق و توسعه؛ رشد اقتصادی و ثبت اختراعات مهم را محقق کنند.
بخش صنعت باید اعتبارهای بیشتری را برای حوزه تحقیق و توسعه اختصاص دهد
دکتر عاملی تصریح کرد: بخش صنعت باید اعتبارهای بیشتری را برای حوزه تحقیق و توسعه اختصاص دهد و در تعامل با دانشگاه بتواند زمینه‌های ارتقای کیفیت صنعت را فراهم کند.
وی تصریح کرد: امروز بنگاه‌های بزرگ اقتصاد مثل فولکس‌واگن 19 میلیارد دلار را در سال 2019 به بودجه تحقیق و توسعه اختصاص داده‌اند یا شرکت آلفابت که شرکت مادر گوگل است به رقم 16 میلیارد دلار و آی بی ام به نزدیک به 10 میلیارد دلار برای تحقیق برای پیشرفت و توسعه رسیده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: باید ببینم بنگاه‌های بزرگ کسب‌وکار ایران چه مقدار به این امر مهم که نقش کلیدی در پیشرفت و کیفیت دارد؛ اهمیت داده‌اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در جلسه بر این نکته تأکید شد که باید راهکارهای تکمیل این چرخه را پیدا کنیم تا دانشگاه و بازار و کسب‌وکارها در پرتو کار مشترک موفق به روندهای شتابنده بزرگ در مسیر پیشرفت کشور شوند.
وی افزود: اگر صنعت دفاعی کشور امروز در نقطه اوج قرار دارد محصول رابطه با دانشگاه است و اگر این زمینه ارتباطی که توانست قدرت بازدارندگی را برای کشور محقق کند را بتوانیم میان دانشگاه و بخش صنعت رقم بزنیم شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجه در این بخش نیز خواهیم بود و اقتصاد کشور نیز توانا بازدارندگی طمع دشمنان را محقق خواهد کرد.
دکتر عاملی گفت: در جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز همچنان موضوع رصد چالش‌های پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور با نگاه به سه چرخه مهم در کشور یعنی دانشگاه، صنعت و جامعه را دنبال خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عاملی ایکنا چالش ها اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۱۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه در سالن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، رحیم نریمانی، مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ابتدای این برنامه گفت: امیدوارم این نشست و مصوبات آن مایه برکات و توفیقات روزافزون برای تشکل‌های ایثارگری و همچنین تعمیق اشتراکات بین دو نهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
وی ادامه داد: دو نهاد بنیاد شهید و شورای انقلاب فرهنگی به دستور امام راحل(ره) ایجاد شده و در حقیقت هردو نهاد فرهنگی هستند، ایشان در آن زمان با نگاه به حکمرانی اسلامی ۱۶ نهاد را تأسیس کردند و خمیرمایه و بن‌مایه‌ این دو نهاد برگرفته از نظرات امام راحل(ره) است و ما ریشه‌های مشترکی داریم.
نریمانی با اشاره به موضوع شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری بر بحث جهش تولید با مشارکت مردمی، خاطرنشان کرد: هدف از این نشست با حضور دبیران تشکل‌های شاهد و ایثارگر که عمده فعالیت‌های فرهنگی آنها در عرصه ملی و بین‌المللی است، عمل به دستورات معظم له است و در حال حاضر چهار تشکل ما در سازمان ملل کرسی مشورتی داشته و در خصوص پیگیری حقوق مصدومان شیمیایی فعالیت دارند.
مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه تشکل‌ها در بحث فرهنگی نیز با نگاه مردمی سازی که حدود ۱۵ سال است بنیاد شهید به آن می‌پردازد، فعال هستند تاکید کرد: تاکنون حدود ۷۵۰۰ نفر ساعت برای کل تشکل‌ها بحث آموزشی با هدف توانمندی این عزیزان داشتیم تا در زمینه توسعه فرهنگی نقش ایفا کنند، تشکل‌ها با توجه به ضریب نفوذ و سرمایه اجتماعی که دارند به جز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، می‌توانند در دیگر بحث‌ها هم وارد شده و با هماهنگی‌ با آنها در موضوعات مهم کشور نقش آفرینی کنیم.
وی اظهار کرد: تشکل‌های ایثارگری در زمینه موضوعات مختلفی نقش ایفا کرده‌ و امروز دامنه فعالیت تشکل‌ها به حدی رسیده که علاوه بر این اقدامات، در زمینه حل مسائل و مشکلات کشور هم نقش آفرینی می‌کنند.
نریمانی ادامه داد: هیئت‌های اندیشه ورزی از تشکل‌ها تشکیل دادیم تا در زمینه‌های مختلف فعالیت کنند و یکی از موضوعات اساسی در بحث توسعه فرهنگی کشور، افزایش روحیه ایثار است که با حمایت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مسائل مهم کشور عملی می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست اظهار کرد: بنا بر این بود که از تشکل‌های مردمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده کنیم و تلاش شد که اینجا به قرارگاه تبدیل شود و ستادهایی تعریف و در ذیل آن میزهایی طراحی شد که نخبگان فعال مردمی در آن عضو فعال هستند. ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در دستور کار قرار داده و با بنیاد نیز جلسه مشترکی داشته و میز ایثار و شهادت را در اینجا راه‌اندازی کردیم.
حجت‌الاسلام خسروپناه بیان کرد: پیشنهاداتی مطرح شد مبنی بر اینکه میز ایثار و شهادت را فعال کنیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های دستگاه‌ها مختلف استفاده کنیم. همچنین در خصوص اسناد تشکل‌های مختلف شاهد و ایثارگر تلاش شود تا در حکمرانی کشور مشارکت کنند، البته که در حال حاضر اینجا محل فعالیت فعالان مردمی است و به برکت خون شهدا که همواره در مسائل دنیوی راهگشای ما هستند ادامه دار خواهد بود و همچنین فعال‌سازی دستگاه‌ها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دستور کار قرار دارد.
همچنین در این نشست اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیان گزارش عملکرد و پیشنهادات خود پرداختند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
  • بیش از ۴۰ راهپیمایی حمایت از مردم غزه در کرمان برگزار شد
  • برگزاری نخستین نشست سلامت برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین حسینی
  • پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان شهدای ملکشاهی
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود