Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@09:06:48 GMT

امتناع رسمی کاخ‌سفید از همکاری با کنگره

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۱۱۸۹۶

امتناع رسمی کاخ‌سفید از همکاری با کنگره

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تعادل،  کاخ‌سفید با انتشار نامه‌ای هشت صفحه‌ای تحقیقات ناظر بر استیضاح دونالد ترامپ را «تئاتر سیاسی» خوانده است. در این نامه تصریح شده، مقام‌های دولت امریکا از همکاری با کنگره در ارتباط با ماجرای اوکراین اجتناب می‌کنند. در این میان آنچه دموکرات‌ها را بیش از پیش نگران کرده انتشار خبر خروج قریب‌الوقوع دولت امریکا از پیمان «آسمان باز» است که می‌تواند رقابت‌های تسلیحاتی را در جهان تشدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همکاری نکردن ترامپ و کاخ‌سفید با نمایندگان کنگره پدیده تازه‌ای نیست. اما آنچه تازگی دارد، سطح امتناع از همکاری با قوه مقننه است. پیش از آن نیز، ترامپ در ارتباط با دو پرونده دیگر، یکی تماس‌های تیم انتخاباتی او با مقامات روسیه و همچنین حساب‌های مالیاتی خود از همکاری با کنگره سرباز زده بود. آسوشیتدپرس چهارشنبه خبر مربوط به نامه رسمی کاخ‌سفید به نمایندگان ارشد حزب دموکرات را رسانه‌ای کرده است. در این نامه هشت صفحه‌ای، تحقیقات ناظر بر طرح استیضاح ترامپ اقدامی با انگیزه‌های سیاسی ارزیابی شده است. در این نامه تصریح شده تلاش نمایندگان دموکرات از به راه انداختن چنین کارزاری آسیب رساندن به حیثیت رییس‌جمهوری امریکا در انتخابات ۲۰۲۰ بوده است.

نامه کاخ‌سفید با اعتراض شدید نمایندگان دموکرات روبرو شده است. نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان امریکا، اعلام کرده رییس‌جمهور امریکا بر فراز قانون قرار ندارد. آدام شیف رییس کارگروه اطلاعاتی مجلس نمایندگان، هم گفته همکاری نکردن دولت ترامپ با تحقیقات مربوط به پرونده اوکراین مدرک دیگری برای صحت داشتن اتهام سوءاستفاده ترامپ از اختیارات و قدرت خود است. همکاری نکردن دولت ترامپ با کنگره با حاضر نشدن گوردون ساندلند سفیر امریکا در اتحادیه اروپا، در نشست کنگره آغاز شد. سفیر امریکا در اتحادیه اروپا به عنوان یکی از افراد مطلع در پرونده اوکراین برای پاسخ به پرسش نمایندگان به کنگره دعوت شده بود اما از حضور در جلسه پاسخگویی اجتناب کرد.

نمایندگان دموکرات تهدید کرده‌اند که علیه کسانی که در کار تحقیقات قوه مقننه در ارتباط با پرونده اوکراین کارشکنی کنند، به لحاظ حقوقی اقدام خواهد شد. در نامه کاخ‌سفید اما آمده که تهدید به مجازات نیز نمی‌تواند آنها را وادار به حضور در کنگره و شرکت در این تئاتر سیاسی کند.

پرونده اوکراین مربوط به تماس تلفنی ترامپ با همتای اوکراینی خود، ولودیمیر زلنسکی است. ترامپ در این تماس تلفنی پرداخت کمک نظامی۴۰۰میلیون دلاری به اوکراین را منوط به همکاری زلنسکی در پرونده تحقیقات پیرامون فساد مالی هانتر بایدن کرده بود. هانتر بایدن، پسر جو بایدن رقیب اصلی انتخاباتی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ امریکا است. هدف از چنین اقدامی آسیب رساندن به حیثیت بایدن بوده است. تاکنون دو مامور سازمان‌های اطلاعاتی امریکا درباره تماس تلفنی یاد شده اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

تلاش ترامپ برای کارشکنی در روند استیضاح در شرایطی است که نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد نیمی از امریکایی‌ها از استیضاح و برکناری او از قدرت حمایت می‌کنند.  پولیتیکو چهارشنبه گزارش داده که نظرسنجی مشترک این نشریه و شرکت «مورنینگ کانسالت» که در روزهای دوشنبه و سه‎شنبه هفته جاری انجام شده، نشان می‌دهد ۵۰درصد رای‌دهندگان ثبت‌نام شده، از اقدام سنا در برکناری ترامپ از قدرت حمایت می‌کنند. ۴۳درصد نیز با برکناری ترامپ مخالفت کرده‌اند و هفت درصد نیز گفته‌اند که هنوز مردد هستند.  جیمی کارتر رییس‌جمهور اسبق امریکا، هم که به ترامپ نسبت به تلاش برای مانع ایجاد کردن بر سر راه تحقیقات دموکرات‌ها هشدار داده، از روند استیضاح ترامپ استقبال کرده است. او همچنین گفته که اقدام ترامپ در جلوگیری از شهادت دادن مقام‌های دولتش در کنگره تنها باعث به وجود آمدن مدارک بیشتر خواهد شد.

  خروج از پیمان «آسمان باز»

در این میان، آنچه نگران دموکرات‌ها را تشدید کرده انتشار گزارش‌هایی مبنی بر خروج دولت از پیمان «آسمان باز» است. این پیمان ۱۹۹۲ میان چهار کشور، از جمله امریکا و اتحادیه جماهیر شوروی سابق امضا و از سال۲۰۰۲ به اجرا گذاشته شد و بر اساس آن، کشورهای عضو می‌توانند در آسمان یکدیگر پروازهای تجسسی انجام دهند تا بطور مستقیم از تحرکات نظامی همدیگر اطلاع یابند و بدین‌ترتیب به یکدیگر مظنون نباشند. سی‌ان‌ان چهارشنبه نوشته، خروج امریکا از این معاهده می‌تواند بر توانایی این کشور در کسب اطلاعات از وضعیت نظامی روسیه و دیگر کشورها اثر منفی بگذارد. کارشناسان نگران هستند که خروج امریکا از این معاهده به رقابت تسلیحاتی میان واشنگتن و مسکو دامن بزند، خصوصا اینکه امریکا در نظر دارد یک موشک کروز غیرهسته‌ای را که برای مقابله با چالش روسیه در اروپا طراحی شده بزودی آزمایش کند.

گفته شده، چندین سناتور امریکایی در نامه‌ای به کاخ‌سفید گفته‌اند خروج امریکا از این پیمان «هدیه دیگری از دولت ترامپ به پوتین است. این سناتورها گفته‌اند در راستای خروج از این پیمان، هیچ مشورتی با قانونگذاران امریکایی، یا متحدان واشنگتن نشده و این موضوع نگران‌کننده است.»

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است. این معاهده جهت ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده در خصوص کلیه تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی آنها شود، ایجاد شده است. معاده آسمان‌های باز یکی از بزرگ‌ترین تلاش‌های بین‌المللی برای هرچه شفاف‌تر کردن فعالیت‌های نظامی است. مفهوم اولیه این طرح ۱۹۵۵توسط دوایت آیزنهاور رییس‌جمهور وقت امریکا، به شوروی در کنفرانس ژنو ارایه شده بود که با مخالفت روس‌ها روبرو شد. بعد از مخالف شروری، این طرح برای سال‌ها از دستور کار خارج شد که در نهایت در دوران ریاست‌جمهوری جرج بوش پدر مجدداً در مورد آن بحث شد که منجر به امضای توافقنامه‌ای در ۲۴ مارس ۱۹۹۲شد. در نهایت نیز از اول ژانویه ۲۰۰۲ این طرح عملیاتی و اجرا شد. ترامپ از زمان ورود به کاخ‌سفید بسیاری از معاهدات و پیمان‌های مهم بین‌المللی، امریکا را خارج کرد که تلاطمات سیاسی جهانی را به همراه داشته است که می‌توان به خروج از پیمان‌‌های آب و هوایی پاریس، پیمان تجاری نفتا، توافق هسته‌ای ایران، و پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اشاره کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کاخ سفید دونالد ترامپ کنگره امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در جمع خبرنگاران در مورد آیین نامه واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: دولت لایحه‌ای درباره خودروهای کارکرده به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و سپس وزارت صمت به تهیه آیین نامه مربوطه متعهد شد. این آیین نامه هم تهیه و برای دولت ارسال شده و تا زمانی که آیین نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، وزارت صمت نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد.

وزیر صمت افزود: البته استفاده از فرآیند واردات خودروهای دست دوم در مناطق آزاد آماده و مصوبات آن قابل اجرا است. تا زمانی که ابلاغیه صادر و نظر دولت اعلام نشده باشد، نمیتوانم به برخی سوالات پاسخ دهم‌.

وی در ادامه با بیان اینکه در همه حوزه‌ها ظرفیت‌های خود را در نمایشگاه ایران اکسپو معرفی کردیم، گفت: دلیلی ندارد همه نیازهای‌مان را خودمان تامین کنیم و باید به دنبال مزیت‌های کشور باشیم. این موضوع در سایر کشورها هم صدق می‌کند. بنابراین تعامل و همکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها لازم است.

وزیر صمت با بیان اینکه تاکنون اقتصاد ایران تک‌محصولی بوده، تصریح کرد: در حال حاضر به این سمت حرکت می‌کنیم که علاوه بر حوزه انرژی، در سایر بخش‌ها از جمله محصولات دانش‌بنیان ظرفیت‌های خود را شناسایی و فعال کنیم.

به گفته وی، اکنون بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که می‌تواند فرصت خوبی برای چینی‌ها هم باشد تا در آینده بتوانیم با هم همکاری کنیم.

علی آبادی بیان کرد: در حوزه انرژی، برق و غیره ایران ظرفیت‌هایی برای همکاری با چینی‌ها دارد، همچنین کشورهای آفریقایی در یک شرایط تحولی قرار گرفته‌اند و مایل هستند برای خود شرکای جدید انتخاب کنند. به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در این نمایشگاه بروز داده، ایران می‌تواند جایگزین برخی از شرکای قبلی شود.

وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ممکن است در استفاده از ارز بتوانیم بهره‌وری بهتری داشته باشیم، اظهار کرد: وزارت صمت از همه شرکت‌ها خواسته که پیش‌برنامه‌ای ارائه و اعلام کنند ارز را برای چه چیزی می‌خواهند. این موضوع ممکن است باعث کدورت برخی تولیدکنندگان شده باشد، اما کار درستی است تا بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری کنیم. بنابراین تلاش داریم کنترل دقیق‌تری در این حوزه انجام دهیم.

وی افزود: از طرف دیگر ممکن است در حوزه‌ای که قبلاً ارز به راحتی تخصیص می‌دادیم، حالا محدودیت ایجاد شده باشد که این به دلیل سیاست‌های جدید است. هدف این است که ضمن ببشترین استفاده از ظرفیت‌های داخلی، بتوانیم نیازهای جامعه را به خوبی تامین کنیم.

علی‌آبادی همچنین در جریان برگزاری همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد، گفت: همکاری ایران و چین برای هر دو طرف سودمند است. هدف اصلی این نمایشگاه شناخت از یکدیگر است. همچنین تلاش کردیم خودمان را باز تعریف کنیم و آخرین وضعیت خودمان را به دنیا نشان دهیم.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه مشخص شد چینی‌ها فرصت‌های زیادی در زمینه‌های نفت و گاز، انرژی، حمل و نقل، پزشکی و در ایران دارند، تصریح کرد: علاوه بر این، ایران می‌تواند برای چین دسترسی برای به بازار سایر کشورها، از جمله کشورهای همسایه را فراهم کند. همچنین عضویت دو کشور چین و ایران در بریکس و شانگهای، فرصت‌های تجاری زیادی را برای دو کشور فراهم می‌کند.

کد خبر 6093568 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • آغاز به کار کنگره همکاری‌های دولت ،دانشگاه و صنعت در قم
  • ممنوعیت نقل و انتقال واحدهای طرح نهصمت ملی مسکن 
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • اعتراض استقلال به برنامه هفته پایانی لیگ برتر