Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- پیمان خراسانی؛ گیاه برگ انجیری یا مونسترا دلسی یوسا (monesteradeliciosa) یا برگ پنجه شیری، از خانواده شیپوری‌ها، گیاهی است که در جنگل‌های انبوه گرمسیری جنوب مکزیک و پاناما رشد می‌کند. برگ‌های این گیاه، پهن و دارای بریدگی‌های عمیق است.   به گزارش فرارو، ریشه‌های هوایی آن به تغذیه گیاه و اتصال آن به اجسام مجاور کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاه برگ انجیری حدود ۵۰ گونه دارد که گونه ابلق و سبز آن بیشتر مشاهده می‌شود. روش‌های نگهداری و پرورش گیاه برگ انجیری یا مونسترا نیاز به نور: نزدیک پنجره با نورغیرمستقیم، نور دلخواه این گیاه است. مراقب اشعه مستقیم آفتاب باشید. فاصله آن تا پنجره را طوری تنظیم کنید که از نور سایه روشن برخوردار شود. گیاه را در مکان‌های شلوغ و پر رفت و آمد قرار ندهید؛ گیاه مونسترا برگ‌های ظریفی دارد که بر اثر برخورد، صدمه می‌بیند.
دمای مطلوب: برای رشد گیاه برگ انجیری دمای ۱۳ تا ۳۲ درجه مناسب است. در دمای کمتر از ۱۳ درجه، رشد گیاه متوقف می‌شود و دمای بالاتر از ۳۲ درجه، گیاه نیاز به غبارپاشی دارد. پس گرما را دوست دارد و از رطوبت محیط لذت می‌برد.
آبیاری: بهترین زمان آبیاری گل برگ انجیری، هنگام خشک شدن خاک است. این گیاه به رطوبت علاقه دارد، اما آبیاری زیاد، برگ‌های گیاه مونسترا را قهوه‌ای می‌کند. خشکی زیاد خاک نیز موجب قطع رشد و زرد شدن برگ‌ها می‌شود.
غبارپاشی: در تابستان در طول هفته دو تا سه بار و در زمستان یک بار نیاز به غبارپاشی دارد. از آب ولرم و سبک، فاقد املاح جهت غبارپاشی استفاده نمایید.
کود دهی: گل برگ انجیری نیاز چندانی به کوددهی ندارد. کوددهی بیش از اندازه باعث تجمع املاح در خاک می‌شود. در صورت نیاز کود مخصوص را می‌توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر هفته یک بار، از فروردین تا آبان ماه مصرف کرد. در هر شرایط گیاه، نوع کود متفاوت است که می‌توان از مراکز خرید فروش بذر و کود و سم، آن را تهیه کرد.
خاک: خاک‌های سست و سبک نظیر خاک برگ یا خاک جنگلی برای رشد گل مونسترا مناسب است. خاک نامناسب و فقیر باعث می‌شود برگ‌های گیاه کوچک شده و دندانه‌های خود را از دست بدهد. مخلوط خاک برگ، پیت ماسه و خاک باغچه بهترین نوع خاک برای رشد گیاه می‌توان تهیه کرد.
تعویض گلدان: باید هر دو تا سه سال یک مرتبه گلدان را به یک سایز بزرگتر تغییر داد.
نحوه تکثیر گل برگ انجیری یا مونسترا دلسی یوسا: این گیاه به روش‌های خوابانیدن، بذر و قلمه زدن تکثیر می‌شود. اواسط بهار تا اوایل تابستان بهترین زمان برای تکثیر است.
خوابانیدن: ساقه در حال رشد گیاه را به همراه ریشه‌های هوایی در گلدان جدید قرار داده و با خاک بپوشانید؛ پس از سه هفته، گیاه را از گلدان مادر جدا کنید.
قلمه زدن: قلمه‌هایی که حداقل یک برگ دارند را در خاک غنی از پیت ماسه، کمپوست و کود برگ قرار دهید. خاک را مرطوب نگه دارید تا قلمه‌ها ریشه دار شوند. پس از مدتی، جوانه‌هایی از گوشه برگ می‌روید.
بذر: گیاه برگ انجیری را می‌توانید با روش کاشت بذر در ظرفی حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید و پس از جوانه‌زنی گیاه را به گلدان اصلی منتقل کنید. کاربرد گیاه برگ انجیری در مناطق مختلف در کشور پرو از ریشه‌های هوایی به عنوان طناب استفاده می‌کنند و در مکزیک برای ساخت سبد کاربرد دارد. در مارتینینگ از ریشه آن برای درمان نیش مار استفاده می‌کنند. برگ‌های این گیاه برای تزئین دسته گل در گلفروشی‌ها کاربرد دارد، همچنین به عنوان ظرف غذا در رستوران‌های مختلف از آن بهره می‌برند. گیاه آپارتمانی برگ انجیری، فوق العاده زیبا، مناسب برای فضای منازل، دفترکار، رستوران‌ها و لابی هتل‌ها است. مشکلات رایج در نگهداری گیاه مونسترا یا برگ انجیری • اگر گیاه برگ‌های کوچکی دارد و رشد علفی پیدا کرده، دلیل آن کمبود نور و گرما است.
• لکه‌های سیاه و زخم مانند روی برگ ها، به خاطر سرمای محیط است، گیاه را به مکان گرم انتقال دهید.
• برگ‌ها رنگ پریده اند: گیاه احتیاج به کود دهی و یا آب دارد.
• نوک برگ‌ها قهوه‌ای رنگ می‌شوند: گیاه تشنه است. همیشه سطح گلدان را بررسی کنید، بخصوص تابستان که نیاز آبی گیاه بیشتر است.
• برگ‌ها رنگ پریده و سطح زیرین آن‌ها دارای تار عنکبوت است: عامل آن کنه ریز قرمز است. گیاه را هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید تا علایم برطرف شود. غبارپاشی زیر سطح برگ‌ها در کاهش آفت موثر است.
• برگ‌های زیرین زرد رنگ و سپس قهوه‌ای می‌شوند که شدت آن در زمستان بیشتر است: آبیاری بیش از اندازه عامل آن است. اجازه دهید سطح خاک کمی خشک شود، سپس آبیاری کنید.
• برگ‌ها خشک و چروک دار هستند: گیاه تشنه و رطوبت هوا کم است.
• گیاه ایستا نیست: قرار دادن یک تکیه گاه اسفنجی با خزه مصنوعی در کنار گل برگ انجیری باعث می‌شود ریشه‌ها به درون آن تنیده شوند. به هیج وجه ریشه‌های هوایی گل مونسترا را قطع نکنید.  
میوه‌ی گیاه برگ انجیری یا مونسترا دلسی یوسا گوشت این میوه شبیه آناناس است. پوست فلس مانند آن را باید جدا کرد. البته یک سال طول می‌کشد تا میوه آماده برداشت شود. اگر میوه به صورت نارس مصرف شود، به دلیل وجود اسید oxalic باعث تحریک فوری عصب درد می‌شود و عوارضی چون: درد، تورم گلو، تاول، گرفتگی صدا و مسمومیت را به همراه دارد. این میوه بومی جنگل‌های بارانی آمریکای مرکزی و جنوبی است. ظاهری مانند ذرت دارد، اما طعم آن ترکیبی از موز و آناناس است. میوه مونسترا سرشار از ویتامین ث. می‌باشد و انرژی و نیرویی که می‌دهد بسیار فوری است.
گل برگ انجیری، جز گیاهان مقاوم محسوب می‌شود که آن را به راحتی می‌توان تکثیر کرد. قیمت این گیاه در بازار گل و گیاه ایران به صورت ۴ برگی حدود ۷۰۰۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد.   در مناطق جنوبی ایران، که رطوبت هوا بالای ۳۰ درصد گزارش می‌شود و دمای هوا در زمستان به ندرت به زیر ۵ درجه می‌رسد، تکثیر و نگهداری گیاه برگ انجیری در محیط باز و در حیاط منازل زیر سایه درختان به خوبی امکان پذیر است. این گیاه در این شرایط محیطی به صورت طبیعی رشد میکند و پس از گذشت دو تا سه سال به بار می‌نشیند. افرادی که در چنین اقلیمی زندگی می‌کنند، می‌توانند گیاه مونسترا را به آسانی پرورش دهند و از میوه و گیاه زینتی آن به عنوان منبع درآمد مناسبی استفاده کنند.
گیاه برگ انجیری که در فضای آزاد در جنوب کشور به بار نشسته است

منبع: فرارو

کلیدواژه: گیاهان آپارتمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان گفت: قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» را به ۱۰ بازارچه برسانیم که همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری، محمود ایرانمنش امروز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست با رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان در خصوص بررسی عملکرد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» و چگونگی توسعه این بازارچه‌ها در سطح شهر اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در شهر کرمان وجود داشت، بازارچه‌های محله‌ای دائمی «از تولید به مصرف» راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی این بازارچه‌ها، جلب رضایت مردم است، افزود: در انتخاب محل بازارچه‌ها چند نکته را مدنظر داشتیم؛ ازجمله اینکه در محل‌هایی باشد که اقشار متوسط و پایین جامعه در آن ساکن هستند و تراکم جمعیت بالا داشته و از هسته مرکزی شهر فاصله داشته باشد.

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان بیان کرد: راه‌اندازی، فعالیت و نظارت بر بازارچه‌های محله‌ای با همکاری متقابل اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان انجام می‌شود و خوشبختانه سه بازارچه‌ای که از ابتدای فروردین‌ماه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، نمونه‌های موفقی هستند.

وی بابیان اینکه قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌ها را به ۱۰ بازارچه برسانیم تا همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند و میوه باکیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم برسد، گفت: برای واگذاری بازارچه‌ها مزایده برگزار می‌شود و قراردادهای شش‌ماهه منعقد خواهد شد و فقط افراد مورد تأیید اتحادیه می‌توانند در مزایده شرکت کنند.

محمدرضا حاج‌عباسی رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته چندین جلسه برای هماهنگی راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای تشکیل شد تا این اتفاق رقم خورد و خوشبختانه بازخورد خوبی از مردم گرفتیم.

وی با اشاره به نظارت دائمی بر فعالیت بازارچه‌های محله‌ای به لحاظ کیفیت و قیمت عرضه، خاطرنشان کرد: سعی کردیم عوامل و واسطه‌هایی که موجب گرانی میوه می‌شود را برطرف و حذف کنیم تا قیمت نهایی جهت عرضه به شهروندان، کاهش یابد.

وی افزود: قیمت میوه‌های عرضه‌شده در بازارچه‌های محله‌ای به قیمت میدان میوه و تره‌بار و بعضاً کمتر از آن است و یکی از مهم‌ترین مزایای این بازارچه‌ها، متعادل کردن قیمت بازار است.

امیر هاشمی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان نیز گفت: پس از صدور دستور راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای توسط معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان، تیمی تشکیل شد و موانع را برطرف کردیم و کار را به‌صورت جهادی پیش بردیم.

وی با بیان اینکه پس از شروع کار، مهم‌ترین نکته تداوم و حفظ دستاوردهای آن است که نیاز به نظارت و تلاش جدی دارد و دغدغه همه کسانی که به این حوزه ورود کرده‌اند، کسب رضایت مردم است، گفت: از ابتدا موارد تأسیساتی موردنیاز بازارچه‌ها را با جدیت فراهم کردیم و همچنان پای کار هستیم.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان اظهار کرد: توسعه بازارچه‌ها و مکان‌یابی مناسب را با مشورت اتحادیه انجام خواهیم داد و از افراد مورد اعتماد اتحادیه و خوشنام در بین مردم برای مدیریت بازارچه‌ها استفاده خواهد شد.

گفتنی است، سه بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» شهر کرمان واقع در میدان غدیر ۲، بلوار پزشک و شهرک شهید مطهری انتهای بلوار حضرت ابوالفضل (ع)، از اول فروردین‌ماه سال‌جاری کار خود را آغاز کرده‌اند و هم‌اکنون در حال فعالیت هستند.

کد خبر 747921

دیگر خبرها

  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • تا پایان سال، تعداد بازارچه‌های محله‌ای کرمان به ۱۰عدد می‌رسد
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول