Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@00:03:29 GMT

حافظ یک رسانه نقاد فراتاریخی است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۵۰۳۵

حافظ یک رسانه نقاد فراتاریخی است

صالحی گفت: حافظ تنها یک شاعر نیست، او یک رسانه با ویژگی نقادی است، نقدهایی که مربوط به یک دوره تاریخی نیست و فراتاریخی و اجتماعی است و از این رو در هر دوره ای به حافظ می توان مراجعه کرد و از اون به عنوان منتقد مصلح اجتماعی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید عباس صالحی»، امشب (جمعه 19 مهر) امشب در مراسم یادروز حافظ که در جوار آرامگاه این شاعر بلندآوازه برگزار شد، گفت: چرا حافظ این میزان در حافظه مردم ماندگار است چرا 6 و نیم قرن از درگذشت وی می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حافظ به خودآگاهی ما کمک می کند، تن آگاهی و کالبد آگاهی با کنار آیینه ای ایستادن سهل و آسان است، اضافه کرد: خودآگاهی کار راحتی نیست و حافظ به ما کمک می کند که خود را در آینیه او ببنیم و کشف کنیم و اینجاست که می توانیم با حافظ خط ارتباطی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه ما با حافظ، نجوای با خود داریم و این یکی از رازهای ماندگاری حافظ است، اضافه کرد: چگونه از این منظرها خود را به حافظ نزدیک می کنیم که حس می کنیم با او نجوا با خود داریم.

 

صالحی با یادآوری این مطلب که مردم ایران در طول چندهزار سال در معرض دردها و رنج های داخلی و بیرونی بودیم و هستیم، تاکید کرد: حافظ سنگ صبور دردها و رنج های ماست ما در فضای حافظ دردهایمان را می گوییم، رنج ها را می سراییم.

 

وی با اشاره به اینکه مراجعه به حافظ، مراجعه با سنگ صبور ماست و این گونه است که حافظ می ماند برای ماندن، افزود: حافظ تنها یک شاعر نیست، او یک رسانه با ویژگی نقادی است، نقدهایی که مربوط به یک دوره تاریخی نیست و فراتاریخی و اجتماعی است و از این رو در هر دوره ای به حافظ می توان مراجعه کرد و از اون به عنوان منتقد مصلح اجتماعی استفاده کرد.

 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حافظ انتقال دهنده معنا نست حافظ معنای خامی را تولید که مخاطب آن را فرآوری می کند و جامعه ایرانی احساس نمی کند با حافظ شعر می خواند بلکه با او شعر می سراید چون با تولید فراورایانه او شعر می گوید.

 

صالحی با اشاره به اینکه حافظ در حافظه جهانی است همانطور که در حافظه ایرانی تداوم دارد از وقتی با حافظه حهانی راه پیدا می کند تداوم آشنایی را همراه خواهد داشت، افزود: اروپا و غرب از قرن 17 با حافظ آشنا می شوند و دویستمین سالگرد دیوان «غربی – شرقی» را شاهد هستیم این کتاب در سال 1819 تالیف می شود، این کتاب در دوره جوانی «ولفگانگ فون گوته» نوشته نشده است و در دوران پختگی در 65 سالگی به زیور طبع آراسته شده است و گوته در گسترش نگاه جهان به حافظ تقش بسزایی داشت.

 

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد اربعین شیراز پیاده روی اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد زائران اربعین حسینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کانون های مساجد نماز جمعه حافظیه شیراز یادروز حافظ حافظ شیرازی حافظ شیراز شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۵۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،کتاب «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» تالیف هژیر فتحی و با همکاری فائزه تقی‌پور منتشر شد.

روندهای طی شده دهه‌های اخیر نشان داده که میزان مصرف رسانه‌های سنتی که روزگاری رسانه‌های جریان اصلی جامعه بوده‌اند رو به افول نهاده و شبکه‌های اجتماعی مجازی منبع اصلی دریافت اطلاعات شده‌اند. تبدیل این شبکه های اجتماعی به عنوان منابع اصلی تولید و توزیع خبر، فضایی را شکل داده است که این روزها می توان ادعا کرد رسانه‌های سنتی دیگر مثل گذشته قادر نیستند دستورکار برای افکار عمومی تعیین کنند. در این وضعیت، رسانه‌های اجتماعی کارکرد تعیین دستورکارها و برجسته سازی موضوعات را بر عهده گرفته اند از این منظر متخصصان حوزه رسانه در خصوص ادامه این روند و آینده مواجه ای که شبکه های اجتماعی با رسانه های سنتی دارند، نگران باشند.

منظر آینده پژوهی در حوزه رسانه هم برای تحریریه رسانه ها و هم برای سیاستگذاران حوزه رسانه مفید و اثر بخش خواهد بود. در این کتاب کوشیده شد که سناریوهای محتمل آینده که در مواجهه شبکه های اجتماعی مجازی با رسانه های سنتی ایران رخ خواهد داد، با روش علمی شناسایی و تبیین شود تا هم فعالان حوزه رسانه به خصوص مطبوعات از آن بهره ببرند و هم متولیان رسانه ای کشور درک بهتری از جایگاه آینده شبکه های اجتماعی در فضای رسانه ای کشور داشته باشند.

کتاب حاضر حاصل پژوهشی است با روش آینده‌پژوهی در مقطع دکترا، با عنوان «آینده پژوهی شبکه های اجتماعی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران از منظر روابط قدرت» که در آن سعی شده آینده های محتملی که شبکه های اجتماعی مجازی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران دارند، شناسایی و تبیین شود. در این پژوهش، خبرگان رسانه ای، دانشگاهی و فضای مجازی به شناسایی مولفه های اثربخش در این مواجهه رسانه ای پرداختند که در نهایت به ترسیم سناریوهای آینده منجر شد. همچنین در فصل آخر نیز به موضوع روزنامه نگاری رباتی به عنوان روشی برای برون رفت رسانه های سنتی از منجلاب کمبود مخاطب و بهبود وضعیت این وسایل ارتباط جمعی در حوزه محتوا و مخاطب پرداخته شده است.

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» در ۱۸۰ و به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899353

دیگر خبرها

  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم اعدام توماج صالحی
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی
  • برگزاری دوره سواد رسانه‌ای برای ۱۵۰ معلم در قزوین
  • وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد
  • چگونه دوران سربازی را به سوابق بیمه تبدیل کنیم؟