Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@05:02:32 GMT

حافظ سنگ صبور دردها و رنج های ایرانیان است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۵۲۲۷

حافظ سنگ صبور دردها و رنج های ایرانیان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مردم ایران در طول ١٤ قرن و بیشتر از آن در معرض دردهای داخلی و بیرونی بوده این موضوع همچنان هم ادامه دارد، گفت: حافظ سنگ صبور دردها و رنج‌های ایرانیان است.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی شامگاه جمعه ١٩ مهر در آیین بزرگداشت حافظ، بیان کرد: حافظ از زوایای مختلف مورد توجه است و هر زوایه‌ای می‌تواند دریچه‌ای جدید بگشاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با طرح سئوالی مبنی بر اینکه چرا حافظ پس از شش قرن در حافظه مردمی ما زنده و باطروات است؟ عنوان کرد: اگرچه بزرگان و شاعران زیادی داشته‌ایم اما حافظ، مردمی ترین شاعر ایران به شمار می‌رود و در حافظه مردم چون گل بهاری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هر سال در حوزه نشر، دیوان‌های مختلف حافظ با تصایر مختلف عرضه می‌شود، عنوان کرد: کمتر ایرانی است که چندین بیت و غزل از این شاعر به خاطر نداشته باشد.

صالحی وجود دیوان حافظ در کنار طاقچه، سر سفره عید و یلدا را نشانه‌ای از حضور او در زندگی و حاشیه ما ایرانی‌هاست، به چرایی علاقه ایرانی‌ها به حافظ اشاره و بیان کرد: حافظ به خود آگاهی ما کمک می‌کند.

او ادامه داد: حافظ به ما کمک می‌کند که خود را در آیینه ببینیم و کشف کنیم و اینجاست که با او ارتباط برقرار می‌کنیم تا چراغی بر باطن بگشاییم و نقدی بر خودمان وارد کنیم.

وزیر ارشاد گفت: مراجعه به حافظ، مراجعه به سنگ صبوری فردی و اجتماعی است و اینگونه است که حافظ در حافظه ما برای امید داشتن، می‌ماند.

صالحی همچنین با بیان اینکه حافظ تنها یک شاعر نیست که یک رسانه است در باب نقادی، اضافه کرد: نقدهای او فرا تاریخی و اجتماعی است و از این منظر هر دورهای می‌تواند با او به عنوان یک منتقد مصلح اجتماعی ارتباط برقرار کرد.

او با بیان اینکه ابیات و غزلهای مختلف حافظ نشان از همراهی او با مردم به عنوان یک مصلح اجتماعی دارد، گفت: حافظ حتی مبلغ معنا هم نیست که او معنای خامی را تولید می‌کند که مخاطب آن را فراوری می‌کند، چرا که در لا به لای سطورش نقطه چین‌های فراوان دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: بخشی از ماندگاری حافظ به این دلیل است که جامعه ایرانی شعر او را نمی‌خواند بلکه احساس می‌کند با او شعر می‌سراید.

صالحی همچنین با بیان اینکه حافظ در حافظه جهانی است همانگونه که در حافظه ایرانی تداوم دارد، تاکید کرد که باید جایگاه حافظ را در حافظه جهانی بیش از پیش بشناسیم و آن را ارج نهیم.

رئیس مرکز حافظ شناسی نیز در این مراسم با اشاره به دیوان شرقی غربی گوته شاعر فقید آلمانی، گفت: گوته دراین کتاب بر ضرورت هم دلی غرب و شرق تاکید می‌کند.

کاووس حسن‌لی با قرائت بخش‌هایی از دیوان گوته در وصف حافظ، خاطرنشان کرد: مجموعه‌ای ۱۱جلدی به همت اساتید دانشگاه در مورد حافظ گردآوری شده است.

او با بیان اینکه این مجموعه یازده جلدی به مناسبت یادروز حافظ رونمایی شد، اضافه کرد: نتیجه تهیه و تالیف این مجموعه بهره بردن از توان بسیاری از استادان بود.

رئیس مرکز حافظ شناسی همچنین گفت: در این مجموعه جغرافیای طبیعی و تاریخی و فرهنگ مردم شیراز در سده هفتم و هشتم بررسی شد.

حسن‌لی بیان کرد: این مجموعه برای سریال خورشیدهای سه گانه تالیف و تبدیل به ۱۱ کتاب شد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: این پژوهش توسط بیش از۴۰ نفر انجام شده است.

مراسم بزرگداشت حافظ شامگاه 19 مهر و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان ارشد استان فارس، ادیبان، فرهنگوران و صاحب نظران حوزه ادبیات و فلسفه، علما و مردم علاقه مند در جوار آرامگاه آن شاعر جهانی در شیراز برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حافظ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • فال حافظ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • فال حافظ امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است