Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@16:53:39 GMT

زنگ خطر دوباره برای جاده‌های خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۹۱۶۳

زنگ خطر دوباره برای جاده‌های خراسان رضوی

 صحبت مرگ و میر که می‌شــود منطقی این است که باید همه به یاد جنگ و کشــتار انسان‌ها بیفتند ولی از سال‌ها پیش در کشور ما به محض شنیدن واژه جانباختگان، ناخودآگاه به یاد رانندگی و تصادفــات می‌افتیم که بر اســاس آمارها تصادفــات تلفات بیشــتری از جنگ برای ایرانیان داشته است.

علی محمدزاده/

 صحبت مرگ و میر که می‌شــود منطقی این است که باید همه به یاد جنگ و کشــتار انسان‌ها بیفتند ولی از سال‌ها پیش در کشور ما به محض شنیدن واژه جانباختگان، ناخودآگاه به یاد رانندگی و تصادفــات می‌افتیم که بر اســاس آمارها تصادفــات تلفات بیشــتری از جنگ برای ایرانیان داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بر اســاس آخریــن آمار اعلامی از ســوی ســازمان پزشکی قانونی در پنج ماه نخست ســال جاری ۷ هزار و ۵۶۱ نفر در ســوانح رانندگی کشور جان باخته‌اند که استان‌های فــارس با ۶۱۲، خراســان رضوی با ۵۴۳ و تهران با ۵۴۲ فوتی بیشــترین و استان‌های ایــلام با ۵۱، چهــار محــال و بختیاری با ۹۲  و کهگیلویــه و بویراحمد با ۱۰۴ فوتی کمترین آمار کشته‌شدگان حوادث رانندگی را داشته‌اند.

 همچنین اســتانهای تهران بــا ۱۶ هزار و ۹۷۵، خراســان رضوی با ۱۲ هزار و ۴۵۷ و اصفهان با  ۱۲ هزار و ۱۱۷ نفر بیشترین آمار مصدومان تصادف را داشته‌اند.

 آمارهای استانی

فرمانــده انتظامی خراســان رضوی هم در روزهای گذشــته با بیــان اینکه «در تعداد کل تصادفات، ۱۰۳ درصد افزایش تصادف را داشته‌ایم»، اظهار کرد: این زنگ خطری اســت برای رانندگان تا بــه مقررات توجه بیشــتری داشته باشند و یکی از عوامل هم استفاده از موبایل و عدم توجه به جلو است.

 وی ادامــه داد: در تعــداد مجروحــان بــا افزایــش ۳ درصــدی مواجــه بودهایم و در تعداد متوفیان درون‌شــهری  ۲درصد و در تصادفات برون‌شــهری و در تعداد متوفیان حدود ۹ درصد افزایش داشــته‌ایم. با توجه به عملکردهای ســال گذشته دچار چالش شــده‌ایم و امیدواریم در فرصت باقیمانده بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم.

 بستر آماده تصادفات

بر اساس همان قاعده کارشناسی سه عامل انســان، جاده و خودرو در بــروز تصادفات نقش دارند، از این رو برای یافتن پاسخ این پرسش که چرا آمار تصادفات دچار تغییرات شده باید به سراغ این سه عامل رفت.

 اینکــه عامــل انســانی مهمتریــن عامــل بــروز تصادفــات اســت هیــچ تردیــدی در آن نیســت و به زبان ســاده هم میتوان گفت اگــر راننده با رعایت تمام جوانب رانندگی کند از بروز بســیاری از سوانح پیشگیری میشود ولی به دلایل مختلــف رفتارهای پرخطر رانندگی در کشور و اســتان ما روند کاهشی نداشــته و همواره شــاهد اتفاقــات تلخی هســتیم که نتیجه یک رفتار مخاطره‌آمیز رانندگی است.

 امــا در کنار تمام خطاهای انســانی، وجود جاده مناســب هم ســهم قابل توجهی در کاهش تصادفات دارد که متأســفانه در این حوزه هم دچــار عقب‌ماندگی‌های تاریخی هستیم.

 هر چنــد به اســتناد اعلام متولیــان این حــوزه در ســال‌های اخیــر حــدود ۱۵۰ نقطــه حادثه‌خیز وجود دارد کــه البته بنا به گفتــه یکی از مدیران اســتانی عملیات اصلاح هندســی تعداد زیادی از این نقاط در دستور کار ســال جاری آنها قرار دارد ولی همچنان محورهــای پرتردد و ناایمنی در استان داریم که شرایط فنی مسیر به لحاظ عرض جــاده و یا اســتانداردهای مربــوط هیچ تناســبی با حجم ترافیکی محور ندارد که می‌توان از محور مشهد- فریمان، کاشمر- فیض‌آباد و قوچان- درگز نام برد.

 از ســوی دیگر هر چند در محور ســبزوار به شاهرود شــاهد تصادفات رخ به رخ نیســتیم ولــی در مقابل، بیشــترین واژگونی‌هــا در ایــن مســیر رخ میدهد و خبری از اقدامات پیشــگیرانه از این اتفاقات در این محور نیست که به نظر میرسد باید کارشناسان و متولیان این حوزه با همفکری و اســتفاده از تجربیات کشــورهای دیگر به دنبال اعمال روش‌های مختلف کاهش سوانح رانندگی در این مسیر باشند.

 بــا نگاهی به واکنش مدیران دســتگاههای مختلف دخیل در این موضوع در سال‌های گذشــته می‌بینیم که تکــرار چند توصیه به رانندگان بــرای پرهیــز از رانندگی در حال خواب‌آلودگی و ضــرورت ایجاد چند مجتمــع بین‌راهی برای ترغیــب رانندگان به توقف نهایتِ برنامه‌ریزی برای کاســتن از ســوانح این محور بوده اســت که البته خروجــی قابل توجهــی نداشــته؛ چراکه خبــری از سیاســت‌های تشــویقی دولت برای ســرمایه‌گذاری در بخش مجتمع‌های بین‌راهی نبوده است.

 در بحــث خودرو به عنوان ســومین عامل تأثیرگذار در تصادفات و تلفات جادهای هم که دیگر ناایمن بودن خودروهای داخلی بر هیچ کس پوشیده نیست و بررسی آمارهای تفکیکی و تخصصی تصادفات منجر به فوت خود بیانگر عمق فاجعه است که البته بارها از سوی مدیران کشــوری نقش خودرویی مانند پراید در افزایش تلفات تصادفات بیان شده است.

 چه باید کرد؟

 با تمام این اوصاف به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه نمی‌توان انتظار معجزه داشت و تصور کرد در اقدامی فراگیر با توسعه و بهســازی راههای استان نقش جاده در بروز تصادفات به حداقل برسد یا اینکه تصمیم‌ســازان ملی برای حفاظت از جان مردم مانــع ورود خودروهای ناایمن به معابر بشــوند و آرام آرام شــاهد خروج این خودروها از چرخه صنعت خودرویی بود.

 لذا تنها عاملی که تحت هر شرایطی می‌تواند بیشــترین ســهم را در بهبود یا بدتر شدن وضعیت داشــته باشد عامل انسانی است که بی‌شــک برای تغییر در کلیات آن نیازی به دستور و بخشنامه نیســت و به جز اندکی از راننــدگان که دوســتدار رانندگی پرخطر هســتند مابقی افراد را میتوان به روش‌های معمولی البته مداوم، ملزم به رانندگی ایمن کرد.

خلاصه اینکــه پس از مدتی کــه آمارهای تلخ مرگ و میر تصادفات استان سیر نزولی داشت باز شــاهد بازگشت شــبح مرگ به جاده‌ها هســتیم و بهتر است هر کدام از ما که پشــت فرمان می‌نشینیم پلیس و مراقب خود و اطرافیانمان باشــیم و فراموش نکنیم نخستین اشتباه می‌تواند آخرین اشتباه باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تصادفات جاده ای خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر جاده‌ای به خراسان رضوی ۱۷ درصد افزایش یافت

          به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ معاون فنی و نظارت بر راههای روستایی و فرعی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: بر طبق سامانه های تردد شمار خراسان رضوی، بیشترین میزان ورود و خروج خودروها در روز پنجم فروردین‌ماه ثبت شده و بزرگراه مشهد- چناران نیز در این مدت بیشترین متوسط تردد روزانه به میزان ۵۲ هزار و ۶۲۴ تردد را به خود اختصاص داده است.    کاظم قلاسی روز پنجشنبه افزود: در این مدت بر اساس اطلاعات پلاکهای ثبت شده خودروهای تردد یافته در جاده های خراسان رضوی، ۱۲ درصد از این پلاکها مربوط به تهران، چهار درصد اصفهان و سه درصد نیز مربوط به استان خراسان شمالی بوده است.   معاون فنی و نظارت بر راههای روستایی و فرعی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین وسایل نقلیه غیر بومی بر اساس پلاک خوانده شده توسط سامانه پلاک خوان در بازه فروردین ماه، در روزهای سوم و چهارم این ماه معادل ۳۲ درصد کل وسایل نقلیه مشاهده شده است.   قلاسی گفت: در بازه زمانی یاد شده، ۲۵ درصد از کل ماندگاری خودروها در استان خراسان رضوی بین (۱ تا ۳ روز) و ۲۹ درصد ماندگاری خودروها در استان بین (۳ تا ۷ روز) و ۱۴ درصد هم بیش از یک هفته در استان حضور داشته‌اند.   وی افزود: بیشترین مقاصد سفر هم استانی ها در فروردین ماه به ترتیب، استان خراسان شمالی و تهران با ۱۱ درصد، خراسان جنوبی و مازندران با ۹ درصد و سمنان با ۸ درصد گزارش شده است.   معاون فنی و نظارت بر راههای روستایی و فرعی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: سه درصد از مجموع ترددها در بزرگراه تربت حیدریه-باغچه و سه و ۲ دهم درصد از مجموع ترددها در بزرگراه نیشابور- باغچه در فروردین ماه تخلف سرعت داشته اند که مطابق اطلاعات دوربین های ثبت تخلف سرعت این ۲ محور رکورد دار تخلفات یاد شده در استان شده اند.   خراسان رضوی با داشتن ۲۰ هزار و ۶۱۵ کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی جایگاه دوم کشور را از نظر طول راه ها به خود اختصاص داده است.

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • سفر جاده‌ای به خراسان رضوی ۱۷ درصد افزایش یافت
  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • برنامه های روز ملی ایمنی حمل و نقل در سیستان وبلوچستان تشريح شد
  • تصادفات جنوب سیستان و بلوچستان ۴۶ کشته برجا گذاشت
  • سوانح رانندگی خراسان رضوی ۲ کشته و ۱۲۲ مصدوم در پی داشت
  • سوانح رانندگی در خراسان رضوی منجر به فوت ۲ نفر شد
  • کاهش ۹.۵ درصدی مرگ در تصادفات نوروز ۱۴۰۳