Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@07:12:12 GMT

ورزش چطور بیماری‌های مزمن را کنترل می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۵۱۰۳

ورزش چطور بیماری‌های مزمن را کنترل می‌کند؟

 به نقل از آوای سلامت، برخی از تمرینات ورزشی خاص برای برخی بیماری‌های مزمن پیشنهاد شده است که ۱۱ نوع آن در اینجا دنبال می‌شود:

درد‌های مزمن کمر: برای کسانیکه از درد مزمن رنج می‌برند، ورزش می‌تواند منجر به کاهش سفتی عضلات، ضعف، تقویت عضلات و حمایت از ستون فقرات شود. برای جلوگیری از آسیب البته باید ورزش‌های ویژه انجام شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
متخصصان توانبخشی پیشنهاد می‌کنند که یک سری از تمرینات کششی برای افزایش انعطاف پذیری عضلات کمر، پاها، باسن و اطراف ستون فقرات مفید است. علاوه بر این، تمرینات تقویت عضلات شکم و عضلات نگهدارنده ستون فقرات باید تعقیب شوند. ورزش‌های قلبی عروقی، نظیر شنا و دوچرخه سواری نیز مفیدند.


دیابت: انجمن دیابت آمریکا اعلام کرده که تجویز‌های ورزشی برای درمان دیابت و کاهش گلوکز خون باید توسط پزشکان انجام شود. در ترکیب با یک رژیم غذایی مناسب، انجام ورزش به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یعنی معادل ۲۰ دقیقه در روز در سطح هوازی متوسط تا شدید برای این بیماران باید تجویز شود.


آرتروز: مانند درد مزمن کمر، افرادی که از آتریت رنج میبرند، باید بدانند که بی تحرکی و عدم فعالیت منجر به افزایش علائم و درد در آن‌ها می‌شود. ورزش در حد مناسب در عوض، خشکی مفاصل را کاهش می‌دهد و منجر به بهبود درد و افزایش دامنه حرکت می‌شود. نسخه ورزشی برای مبتلایان به آرتریت شامل ورزش‌های هوازی کم تاثیر برای ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در ۵ روز هفته است. البته ورزش‌های کششی نباید فراموش شود.


سرطان: تحقیقات نشان می‌دهد که مزایای ورزش برای پیشگیری و حتی درمان سرطان ثابت شده است. یک راه برای پیشگیری از عوارض جانبی درمان، روی آوردن به پزشکی ورزشی است. البته نوع و شدت ورزش بسته به وضعیت بیمار باید پیشنهاد شود، چون ورزش‌های شدید اثر منفی بر روی عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌تواند بگذارد. بسته به هر مرحله از درمان، نوع ورزش تجویزی توسط متخصصان پزشکی ورزشی متفاوت است.


سلامت قلب: بنیاد سکته مغزی و انجمن قلب کانادا اعلام کرده اند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در کسانی که فعالیت کافی و کامل ورزشی دارند ۳۵ تا ۵۵ درصد کمتر است. علاوه بر این کسانی که در دوره نقاهت بیماری قلبی ورزش می‌کنند، کاهش فشار خون، کنترل چربی خون و دیابت را تجربه می‌کنند. متخصصان بازتوانی قلبی تمرینات مختلف هوازی و قدرتی را برای پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی پیشنهاد می‌کنند.


بیماری ام اس: ام اس یک بیماری التهابی مزمن سیستم عصبی مرکزی است که با ترکیبی از دارو درمانی و ورزش می‌توان آن را کنترل کرد. ورزش طبق مطالعات بخش مهمی از مدیریت بیماری‌های مزمن و ناتوان کننده‌ای مانند ام اس است. افزایش قدرت عضلانی، تمرینات تعادل برای بهبود توانایی راه رفتن و تمرینات کششی برای کنترل خستگی به بیماران پیشنهاد می‌شود. علاوه بر مزایای فیزیکی، ورزش منجر به کاهش افسردگی و خشم ناشی از ام اس می‌شود و آن هم با افزایش انرژی و کیفیت کلی زندگی.


سرماخوردگی: طرفداران ارتقای سلامت همیشه به ما یادآوری می‌کنند که شستن دست‌ها مهمترین راه برای کاهش شانس ابتلا به آنفلوآنزا و یا سرماخوردگی است. در این میان ورزش نیز یک راه عمده کاهش این خطر محسوب می‌شود. البته باید در نظر داشته باشید که ورزش‌های بسیار شدید می‌تواند تاثیر مخالف داشته و منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش آمادگی برای ابتلا به این بیماری‌ها را داشته باشند.


فشار خون: مصرف کنندگان دارو‌های پرفشاری خون با عوارض جانبی این دارو‌ها از قبیل: بی خوابی، خستگی و سرگیجه آشنا هستند. اما یک راه موثر برای فشار خون پایین همراه با افزایش انرژی، قدرت، تعادل و حتی بهبود کیفیت خواب، ورزش است. انجام هفتگی ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط تا شدید از سوی انجمن پزشکی ورزشی آمریکا برای کاهش فشار خون و کاهش نیاز به مصرف دارو‌های پرفشاری خون پیشنهاد شده است.


زوال عقل: زوال عقل شامل طیف گسترده‌ای از بیماری‌های مزمن از طریق تغییرات حافظه، استدلال و شخصیت می‌شود. علت و درمان قطعی این بیماری هنوز ناشناخته است، اما ورزش برای پیشگیری از ابتلا به آن و افزایش سطح حافظه موثر است. در مراحل اولیه این بیماری، و در کنار یک رژیم غذایی موثر، انجام ورزش و برخی فعالیت‌های بدنی شامل فعالیت‌های فکری، تای چی، ورزش با موسیقی و یوگا از بروز مراحل شدید پیشگیری می‌کند.


بی خوابی: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده اعلام کرده که بی خوابی جزء لاینفک زندگی اکثر بزرگسالان در این کشور است و سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که بی خوابی یک نگرانی عمده بهداشت عمومی است. در عوض خبر خوب این است که ورزش می‌تواند اثرات همیشگی و مثبت بر کیفیت و کمیت خواب داشته باشد. البته یک شبه قرار نیست که انجام ورزش خواب شما را تنظیم کند و این روند احتیاج به انجام فعالیت‌های منظم ورزشی حداقل به مدت ۴ ماه دارد.


فیبرومیالژیا: یک فرد مبتلا به فیبرومیالژیا ممکن است از درد‌های مزمن عضله، و خستگی شدید رنج ببرد. با این جال تمرینات ورزشی برای کنترل درد، افزایش کیفیت زندگی و ارتباطات اجتماعی و کاهش افسردگی موثر است. تمرینات کششی و تقویت عضلات بعلاوه ورزش‌های هوازی متوسط و بسته به نیاز‌های فرد بیمار، بسیار مفیدند.




منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ورزش بیماری فواید ورزش دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۵۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلامت در خصوص وجود تعارض و افزایش روز افزون مقررات مهاجم بر کسب و کارهای ورزشی‌ بویژه باشگاه داران گفت: در حالی که تورم بانک مرکزی بر اساس آمار رسمی بیش از ۵۰ درصد تعیین شده و بسیاری‌ از کارفرمایان و بویژه کارفرمایان دولتی، اجاره بهای اماکن ورزشی خود را با پنجاه درصد افزایش بها همراه کرده اند، از آن طرف نرخ افزایش تعرفه خدمات ورزشی تنها ۲۰ درصد تعیین شده و این امر زمینه افزایش فشار بر باشگاه داران بخش خصوصی را افزایش داده است.

سلامت در ادامه افزود: در صورتی که همگان بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی بر افزایش تورم پنجاه درصدی تاکید دارند، دلیل تاکید متولیان حوزه ورزش بر افزایش ۲۰ درصدی تعرفه که با نظارت سازمان نعزیرات حکومتی نیز همراه است چیست؟

رئیس کمیته باشگاه های فدراسیون ورزش های همگانی اظهار داشت: خروجی نهایی این وضعیت گرانتر شدن خدمات ورزشی باشگاه ها و کسب و کارهای ورزشی است و در حالی که انتظار می رود بخش های دولتی نسبت به کاهش هزینه های ورزش به عنوان عامل مهمی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام کنند، هر روزه شاهد تصویب یک مقررات جدید برای گران شدن ورزش هستیم.

سلامت در پایان افزود: موضوع و چالش امروز جامعه باشگاه داران افزایش تعرفه نیست، ما معتقدیم باید هزینه باشگاه داران با محوریت ارایه سوبسیدهایی کاهش یابد، نه اینکه هر روز شاهد تحمیل یک هزینه جدید به این صنعت پیشگام پیشگیری و سلامت باشیم.

کد خبر 6092283

دیگر خبرها

  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • تکمیل ۳۳ طرح نیمه تمام ورزشی در ایلام
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است