Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@22:41:42 GMT

مذاکره ایران، عربستان و امارات

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۷۳۳۹

مذاکره ایران، عربستان و امارات

مهم ترین اخبار و تحولات سیاسی امروز در منطقه غرب آسیا را در بسته خبری ایمنا (خاورمیانه) بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برگزیده اخبار و مرور تحولات خاص سیاسی منطقه طی بیست و چهار ساعت گذشته را می‌توانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید:

کردهای سوریه: واشنگتن به تعهداتش در قبال کردها عمل کند

"ریدور خلیل"، مسئول روابط عمومی نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در کنفرانس مطبوعاتی از آمریکا خواست که به تعهدات اخلاقی‌اش در قبال کردها برای حفاظت از آنها در مقابل حمله ترکیه عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم‌پیمانان‌مان (آمریکا) ابتدا حفاظت از ما را تضمین کردند اما ناگهان و بدون هیچگونه اخطار قبلی با اتخاذ تصمیمات ناعادلانه نیروهای‌شان را از مرز ترکیه خارج کردند.خلیل تصریح کرد: از هم پیمانانمان می‌خواهیم که با بستن حریم هوایی در مقابل جنگنده‌های ترکیه به وظایف و تعهدات اخلاقی‌شان عمل کنند. این مقام کرد گفت: تهاجم ترکیه نه تنها تهدیدی برای داعش نیست بلکه این گروه را بار دیگر زنده کرده است و بازمانده‌های این گروه بار دیگر در قامشلی، حسکه و تمامی مناطق دیگر فعال شده‌اند و حملاتی را با خودروهای بمب‌گذاری شده در دو شهر مذکور انجام می‌دهند. مسئول روابط عمومی نیروهای سوریه دموکراتیک همچنین تصریح کرد که حمله ارتش ترکیه باعث کشته و مجروح شدن بیش از ۲۰۰ تن و آوارگی ۱۰۰ هزار شخص از اهالی مناطق مرزی سوریه و ترکیه شده است. ریدور خلیل ادامه داد: ما همچنان با ائتلاف بین المللی برای "مقابله با داعش" ادامه می دهیم. ما هم‌اکنون در دو جبهه تهاجم ترکیه و داعش مبارزه می‌کنیم. از سوی دیگر، امجد عثمان، سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک در گفت‌وگو با شبکه "العربیة الحدث" ضمن هشدار نسبت به تداوم حمله ترکیه به شمال سوریه، تأکید کرد، چنانچه این حمله متوقف نشود تمامی منطقه در معرض خطر قرار می‌گیرد. وی در واکنش به اعلام خبر تسلط ارتش ترکیه بر شهرک راس العین نیز عنوان کرد: برخی از گروه‌های مورد حمایت ترکیه به داخل این شهر نفوذ کرده‌اند اما رسانه‌های ترکیه از طریق انتشار شایعات به دنبال گمراه کردن افکار عمومی و تأثیر بر روحیه نیروهای قسد هستند اما تأثیر گذاشتن بر این نیروها که جنگهای طولانی را علیه گروه‌های تروریستی انجام داده‌اند، آسان نیست. امجد عثمان در ادامه از کشورهای عربی، جامعه بین‌الملل و تمامی طرف‌های مربوطه خواست که مواضع مسئولانه‌ای را در قبال تجاوز ترکیه اتخاذ کنند. سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک همچنین از مواضع مصر، عربستان و اتحادیه عرب در محکومیت تجاوزات ترکیه به شمال سوریه تقدیر و تشکر کرد.

وزیر خارجه عراق: به زودی از سوریه می‌خواهیم به اتحادیه عرب بازگردد

محمد علی الحکیم، وزیر خارجه عراق در پایان نشست فوق‌العاده امروز (شنبه) اتحادیه عرب درباره حمله ترکیه به شمال سوریه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با احمد ابوالغیط، دبیرکل این اتحادیه اظهار کرد: بسیاری از کشورهای عرب خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند. وی افزود: به زودی رسماً از سوریه می‌خواهیم که به اتحادیه عرب بازگردد. در مقابل ابوالغیط نیز گفت: وضعیت سوریه بسیار پیچیده است و نیاز به آرامش دارد. وی خاطرنشان کرد: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منوط به انجام اقدامات مورد نیاز از سوی مقامات دمشق است و باید یک نشست درباره آن برگزار شود.

بارزانی: حمله ترکیه به شمال سوریه تهدیدی جدی برای منطقه است

مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان و رئیس پیشین اقلیم کردستان عراق در سخنانی نسبت به حمله ترکیه به شمال سوریه واکنش نشان داد. وی در این باره اظهار کرد: تداوم این جنگ و این وضعیت خطرناک یک تهدید جدی برای زندگی مردم است و بر امنیت و ثبات منطقه نیز تأثیر می‌گذارد. بارزانی افزود: مناطق کرد نشین سوریه با وضعیت خطرناکی مواجه هستند و ما در دوره گذشته برای دور کردن جنگ و بی‌ثباتی از مردم کرد در سوریه و جلوگیری از مواجه شدن آنها با یک فاجئه جدید بسیار تلاش کردیم. وی ادامه داد: باید هرچه می‌توان انجام داد تا افراد بی‌گناه هزینه این اوضاع خطرناک را پرداخت نکنند و نیز از ایجاد یک تغییر جمعیتی در این مناطق کردنشین ممانعت به عمل آید.

هشدار مسکو نسبت به افزایش فعالیت‌ گروه‌های مسلح در سوریه

وزارت دفاع روسیه هشدار داد به علت حمله ترکیه به خاک سوریه فعالیت گروه‌های مسلح در مناطق مختلف این کشور افزایش می‌یابد. وزارت دفاع روسیه پیشتر از وقوع انفجار در مسیر گشت‌های پلیس نظامی روسیه در استان "درعا" واقع در جنوب سوریه خبر داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: ۲۰ دقیقه پس از این انفجار، هم‌زمان با ورود گروهی از نیروهای دستگاه‌های امنیتی سوریه به این مکان یک بمب کنار جاده‌ای دیگر هم منفجر شد اما هیچ یک از نظامیان روس صدمه ندیدند. بمب نخست در فاصله ۷۰۰ متری شهرک "النخل" و بمب دوم پس از ورود نیروهای امنیتی به این مکان منفجر شد که در نتیجه آن دو تن از نیروهای امنیتی سوریه زخمی شدند. پیشتر، نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) اعلام کردند، پس از حملات هوایی ترکیه به شمال شرق سوریه پنج تن از داعشی‌های بازداشتی‌ از یکی از زندان‌ها فرار کردند. ترکیه از  چهارشنبه گذشته (نهم اکتبر) عملیات خود را در شمال شرق سوریه و مناطق تحت کنترل کردها در این کشور آغاز کرده است. عملیات "چشمه صلح" نیروهای مسلح ترکیه با همراهی "ارتش آزاد سوریه" در شرق فرات با هدف جلوگیری از ایجاد مجرای "تروریستی" در مرز جنوبی این کشور و با ادعای "احیای صلح و ثبات در منطقه" آغاز شد.

پوتین: سوریه باید عاری از نیروهای خارجی شود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: سوریه باید از هرگونه حضور نظامی خارجی پاکسازی شود و این حکم شامل تمامی کشورها است. این اظهارات در حالی اعلام شده که ترکیه از هفته گذشته عملیات خود را در شمال شرق سوریه و مناطق تحت کنترل کردها در این کشور آغاز کرده است. رئیس‌جمهوری روسیه اظهار کرد، تمام نیروهای خارجی غیرقانونی در سوریه باید خاک این کشور را ترک کنند و روسیه نیز در صورتیکه رهبری جدید کشور تصمیم بگیرد که نیازی به حضور روسیه در خاک سوریه نیست همین کار را خواهد کرد. پوتین گفت: خارج شدن نیروهای خارجی از خاک سوریه شامل حال همه کشورها می‌شود و اگر رهبری قانونی مشروع سوریه در آینده بگوید که نیازی به حضور نیروی هوایی روسیه در منطقه نیست این نیروها از منطقه خارج می‌شوند. پوتین اظهار کرد: حملات به نفتکش‌ها و زیرساخت‌های نفتی در خلیج فارس هرگز منجر به شکست همکاری روسیه و کشورهای عربی از جمله در چارچوب توافقنامه اوپک نخواهد شد. ولادیمیر پوتین همچنین از عربستان و امارات خواست با همسایه خود، ایران به منظور حل مشکلات پیچیده بین آنها وارد مذاکرات مستقیم شوند. رئیس‌جمهوری روسیه در گفت‌وگو با بخش عربی راشا تودی،‌ اسکای نیوز و شبکه العربیه عربستان در آستانه سفرش به ابوظبی و ریاض گفت: مذاکره بین طرفین برای درک جرئیات امور و مشکلات فیمابین ضروری است. وی تاکید کرد: طرفین مرتبط با این بحران تنها می‌توانند اختلافات را حل کنند. پوتین افزود، روسیه روابط خوبی با ایران و "دوستان عرب" دارد و تلاش خود را برای ایجاد شرایط لازم برای اتفاقی مثبت در این راستا صورت خواهد داد. پوتین نقش عربستان را به عنوان بازیگر بین‌المللی در سطح سیاسی و اقتصادی و نیز نقش مهم امارات در حل بحران‌های منطقه را ستود. وی حملات به تاسیسات آرامکو را صرف نظر از اینکه چه کسی پشت آن بود،‌ محکوم کرد. رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد، سفرش به عربستان و امارات در سایه تحولات منطقه بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 393038

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عربستان سعودی سوریه روسیه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۷۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان

گزارش‌ها حاکی از آن است که اختلاف بین امارات و انگلیس بر سر سودان تشدید شده و در این راستا مقام‌های اماراتی نشست‌های برنامه‌ریزی شده خود با چند وزیر دولت لندن را لغو کرده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبه‌نظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشست‌هایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.

از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کرده‌اند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبه‌نظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.

روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتی‌ها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کرده‌اند.

این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانه‌ای با شبه‌نظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.

یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسل‌کشی علیه گروه‌های غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان متحد با آن در حال اجرا است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایت‌های امارات از نیروهای واکنش سریع شد.

«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف می‌کند؟»

هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفته‌اند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.

او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که می‌خواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سخت‌گیری کنند و تیم سیاست‌گذاری خاورمیانه‌ای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مک‌گورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کرده‌اند بالا گرفته است.»

پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکه‌ای که سلاح‌ها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروه‌های متحده و دولت‌های لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل می‌کند، منتشر کرد.

این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبه‌نظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاه‌های هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان می‌رساند.

ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد می‌کند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر می‌رسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»

سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتی‌ها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات