Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ 57 نماینده مجلس شورای اسلامی با ارائه طرحی یک فوریتی خواستار «رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور» و ایجاد فرصت آموزش برای علاقه‌مندان به زبان‌های غیرانگلیسی شده‌اند. در همین راستا به سراغ یکی از نمایندگان موافق این طرح رفتیم و گفتگویی را با او داشتیم که در ادامه می‌خوانید؛

محمود نگهبان سلامی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم خواف و رشتخوار، در خصوص طرح ارائه شده به مجلس شورای اسلامی به خبرنگار برنا گفت: طرحی که همکاران ما در مجلس شورای اسلامی ارائه داده‌اند در راستای حذف شدن زبان انگلیسی از مدارس نیست بلکه در راستای اختیار دادن به افرادی است که علاقمند به فراگیری باقی زبان‌های خارجی هستند، قطعا زبان انگلیسی زبانی پر کاربرد است و به هیچ عنوان نیز نمی‌توان از این موضوع چشم‌پوشی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگهبان سلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به اهمیت زبان انگلیسی چرا تصمیم به ارائه این طرح گرفته شده است؟ بیان کرد: با بررسی‌هایی که در کمیسیون آموزش شد متاسفانه به این نکته پی‌بردیم که آموزش و پرورش در حوزه آموزش زبان انگلیسی طی چند دهه گذشته موفق نبوده و اگر بررسی و ارزیابی‌های لازم نیز انجام شود شاهد خواهیم بود تمامی کسانی که دیپلم دوره متوسطه را اخذ کرده‌اند قطعا نمی‌توانند به‌صورت صحیح یک جمله انگلیسی را بنویسند و یا بخوانند که این موضوع نشان از ناکارآمدی آموزش زبان در محیط مدارس دارد.

او ادامه داد: دلیل این موضوع نیز چیزی جز نامناسب بودن روش‌ها و الگوهای آموزش زبان انگلیسی نیست و با توجه به این مسئله ما نیز لازم دیدیم چنین دغدغه‌ای را در قالب طرح به مجلس ارائه دهیم. زمانی که ما اذعان می‌کنیم زبان‌های خارجی مانند زبان انگلیسی پرکاربرد است و باید در دوره متوسطه اول و دوم آموزش داده شود، قطعا باید خروجی مناسبی نیز داشته باشد نه اینکه در پایان دوره تحصیلی دانش‌آموز بدون هیچ‌گونه سوادی وارد جامعه شود.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ورود این طرح به کمیسیون آموزش بیان کرد: طرح‌ها همواره پس از ورود به کمیسیون تخصصی دچار تغییراتی خواهد شد و همچنین در زمان مطرح شدن این موضوع در صحن نیز شاهد نظرات باقی نمایندگان خواهیم بود که قطعا بازهم تغییراتی را اعمال خواهند کرد و این طرح نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعا دستخوش تغییراتی به صورت نهایی خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص اهداف ارائه این طرح اظهار کرد: اهداف ما در این خصوص دو نکته است که اولین نکته تصحیح الگوها و روش‌های آموزش و تدریس زبان انگلیسی است که کاربردی باشد تا دانش‌آموزان بتوانند استفاده‌های لازم را ببرند و نکته دوم نیز همانطور که گفته شد بهره‌برداری دانش‌آموزان از باقی زبان‌های خارجی است. شاید دانش‌آموزی علاقمند به فراگیری زبان روسی، فرانسوی و یا هر زبان خارجی دیگری باشد و باید گفت این اهداف در راستای حذف زبان انگلیسی به صورت کامل نیست بلکه به دنبال گرفتن انحصار از تدریس زبان انگلیسی هستیم.

نگهبان سلامی با انتقاد به ناکارآمد بودن دروس دیگر در برنامه آموزشی برای دانش آموزان گفت: فقط بحث ناکارآمدی درس زبان انگلیسی مطرح نیست بلکه شاهد هستیم باقی دروس نیز نمی‌توانند میزان نیازهای دانش‌آموزان را تامین کنند و خروجی مناسب را پس از اتمام دوره 12 ساله تحصیلی داشته باشند برای مثال درس تربیت بدنی یکی دیگر از دروسی است که کارآمد نیست و به صورت صحیح به آن پرداخته نمی‌شود اما فقط درون برنامه آموزشی قرار دارد بدون هیچ خروجی مناسبی برای دانش‌آموز و آینده او.

او در پاسخ به این سوال اگر این طرح به تصویب برسد، آیا آموزش زبان انگلیسی در انحصار آموزشگاه‌های خصوصی خواهد بود، اذعان کرد: تحت هیچ شرایطی آموزش زبان انگلیسی پس از تصویب این طرح به آموزشگاه‌های آزاد واگذار نمی‌شود بلکه آموزش و پرورش موظف خواهد شد روش‌های جدید را به صورت صحیح برای آموزش در دستور کار خود قرار دهد. همچنین اگر طرح ارائه شده ناکارآمد باشد و به تصویب نرسد باز هم آموزش پرورش موظف خواهد بود اعتباری را در راستای آموزش همگانی زبان انگلیسی به صورت صحیح و با روش‌های نوین به تمامی دانش‌آموزان کشور اختصاص دهد.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به این سوال که چرا این طرح را امضا کرده است؟ بیان کرد: باتوجه به کلیت طرح و ناکارآمدی آموزش زبان در شرایط فعلی حاضر به امضای آن شدم. البته اگر همکاران ما و امضا کنندگان این نامه نیت‌شان حذف زبان انگلیسی باشد و یا مناطق کم برخوردار نتوانند از آموزش زبان انگلیسی بهره ببرند قطعا موافق نخواهم بود و موافقت بنده فقط در خصوص ناکارآمدی تدریس زبان انگلیسی در حال حاضر است.

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مجلس نماینده مجلس خبرگزاری برنا رشتخوار خواف زبان انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد