Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن، مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره مسابقات قرآنی با رحیمی‌انارکی، مدیرعامل، اعضای هیئت‌مدیره، مدیران امور، رؤسای ادارات، معاونین، کارکنان بانک، داوران و سرهنگ بوستانی رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان رضوی، سرهنگ علائی، رئیس پلیس اداره انتظام پلیس پیشگیری خراسان رضوی، حاج آقا مقدم رئیس حراست بانک تجارت استان خراسان رضوی، دکتر علمی، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، حاج سیدجواد حسینی نفر اول مسابقات بین المللی قرآن کریم، آقا محمدی رئیس جامعه قاریان مشهد، خاکشور خادم حرم امام رضا (ع) و مدیر عامل شرکت مرمر بتون، حسین علی زاده انبوه ساز سهند، مهندس پژمان شهردار سابق مشهد از مهمانان ویژه این دوره از مسابقات برگزار شد عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل بانک مسکن در ابتدای سخنان خود از تمامی دست اندرکاران برگزاری این مسابقات قدردانی و ابراز امیدواری کرد روند برگزاری مسابقات با کیفیت و کمیت هر چه بهتر و باشکوه‌تر در سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد و هر ساله شاهد برگزاری این مسابقات با شور واستقبال بیشتری باشیم.

رحیمی انارکی در ادامه به معنی آیه‌ای از قرآن اشاره کرد و افزود: در آیه‌ای از قرآن آمده است: آنچه از قرآن می فرستیم شفای دل و رحمت الهی برای اهل ایمان است و ظالمان را به جز زیان و شقاوت چیزی نخواهد بود. دو کلمه در این آیه وجود دارد یکی شفا و دیگری رحمت. انسان زمانی به دنبال شفا است که بیماری بر او عارض شده است شفای قرآن نیز پاکسازی از انواع بیماری های اخلاقی و فکری است.

وی ادامه داد: زمانی که این پاکسازی انجام شد، نوبت رحمت است. یعنی نوسازی که باعث شکوفه زدن فضائل انسانی در وجود انسانی خواهد شد که تحت تربیت قرآن قرار گرفته است.

مدیر عامل بانک مسکن، صفات قرآن را عنوان کرد و گفت: استدلال قرآن، رکود فکری را شفا می‌دهد. موعظه قرآن، قساوت را در انسان درمان می‌کند. تاریخ قرآن، تحیر را برطرف می‌کند. زیبایی آهنگ تلاوت قرآن، روح را جذب می‌کند. قوانین و احکام قرآن، عادات خرافاتی را ریشه‌کن میکند و تدبر در آن، بیماری غفلت را از بین می‌برد.
رحیمی انارکی در ادامه به حدیثی اشاره و عنوان کرد: در حدیثی آمده است که هر زمان حوادث زندگی بر شما هجوم آورد به قرآن پناه ببرید. پیام این حدیث را سرلوحه کار خود قرار دهیم و در مواجه با شرایط اقتصادی امروز و ایستادگی و مقاومت در برابر مشکلاتی که امروز با آن روبه‌رو هستیم با انس بیشتر با قرآن از شرایط امروز به سلامت بگذریم.

وی با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره مسابقات قرآنی افزود: 15 دوره متوالی مسابقات قرآنی در بانک مسکن برگزار شده است. برگزاری برنامه‌های قرآنی در بانک باعث شده بانک مسکن یکی از سالم‌ترین بانک‌ها در شبکه بانکی کشور باشد.

مدیر عامل دغدغه بانک را تامین مسکن برای خانوارها عنوان و بیان کرد: هدف بانک مسکن و تک تک کارکنان آن، تامین مهم ترین نیاز خانوارها یعنی مسکن است. تامین سرپناه که باعث آرامش در خانواده ها و ثبات خانواده ها خواهد شد. این هدف برای بانک مسکن هدفی متعالی است که امیدوارم انجام این هدف در بانک همیشه جاری و ساری باشد.

رحیمی انارکی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با کمک و استعانت از خدا، تمسک به قرآن، نیت خیر تک تک کارکنان و دعای خیر مردم بتوانیم شرایط امروز را مدیریت کنیم و شاهد حضور بانک مسکن در جایگاهی بهتر و برتر از گذشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا رحیمی انارکی بانک مسکن مسابقات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدرسول موسوی صبح یکشنبه در نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» اظهار کرد: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد.

وی با بیان اینکه رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است. طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد، در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دار.، تصریح کرد: در این زمینه تاکنون کتاب‌های زیادی در زمینه اسلامی ساز علوم انسانی نوشته شده است و دیدگاه‌ها و نظریه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد اما در این میان باید مورد توجه باشد، روش شناسی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) با اشاره به ۲ دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی گفت: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود البته فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه از آنجایی در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود؛ پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است، افزود: پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا، فارابی و… نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به اینکه استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، اضافه کرد: پیشینه این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث مطالبی را بیان کردند.

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی نیز گفت: یکی از این تفاسیر، تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند. تفاسیر عصری (زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند. دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند. یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود. کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی (ره) اضافه کرد: در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

وی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی گفت: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

حجت‌الاسلام موسوی در خصوص کارکردهای خانواده در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی ابراز کرد: پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند. به طور کلی ۲ شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

وی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی باید به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست اما به فواید و منافع کمتر توجه داشته اند. کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

این پژوهشگر دینی که بر این باور است خانواده از مباحث بین رشته‌ای است، گفت: هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی این امر مورد بحث قرار می‌گیرد. اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند.

وی اضافه کرد: جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند. برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

کد خبر 6097051

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی