Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله دیپلمات نوشت که دولت افغانستان با عملکرد ضعیف در حکومتداری و اقدامات غیر دموکراتیکی که داشت، سبب مشارکت کمرنگ مردم در انتخابات ریاست جمهوری ششم مهرماه شد. ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، مجله دیپلمات در گزارشی تحلیلی به موضوع مشارکت پایین مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان پرداخته و مهمترین دلیل این مسئله را عملکرد حکومت وحدت ملی در تضاد با اصول دموکراتیک بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور این نشریه، معضل مشارکت اندک رأی‌دهندگان جدای از بحث بحران مشروعیت دولت آینده افغانستان، مقامات این کشور را وادار می‌کند تا درباره روند دموکراتیزه کردن جامعه افغانستان دوباره بیندیشند.

فساد بومی، افزایش فقر، بالا رفتن نرخ بیکاری، ناامنی فراگیر، تضعیف اجرای قانون و مهمتر از همه اقدامات غیر دموکراتیک، همگی عواملی هستند که مسبب بی‌اعتمادی به حکومت و نهادهای دموکراتیک شده است.

در کتاب «چگونه دموکراسی‌ها می‌میرند» به قلم «استیون لویتسکی» و «دانیل زیبلات» آمده که در دوران پس از جنگ سرد، دولتهای منتخب دموکراسی را از بین برده‌اند و نه ژنرالها و سربازان. این کتاب چنین استدلال می‌کند که «سیر قهقرایی دموکراسی از صندوق‌های رأی شروع می‌شود» و نه از تانک‌های درون خیابانها.

افغانستان هم درگیر وضع مشابهی است چرا که طالبان توسط دیگران برسمیت شناخته شده است و هم بر روی کاغذ و هم در میدان عمل قویتر به نظر می‌رسد.

اگر تمهیدات لازم اتخاذ نشود دموکراسی افغانستان شرایط وخیمی خواهد داشت. عملکرد رهبران حکومت از 2014 به بعد، دموکراسی را به حاشیه رانده و تلاش کمی برای تقویت دموکراسی صورت گرفته است.

وزیر خارجه افغانستان: تلاش ریاست جمهوری برای انحصار قدرت نظام را تضعیف کرده استیادداشت| انتخابات افغانستان؛ "نه بزرگ" به دموکراسی آمریکاییافشاگری پژوهشگر آمریکایی از تقلب اشرف غنی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

اگرچه انتخابات ریاست جمهوری 2004 از سه انتخابات بعدی از لحاظ مشارکت وضعیت بهتری داشت، اما قانون اساسی که در 2001 تهیه و تصویب شده است فضای کمی برای ریشه دواندن دموکراسی مبتنی بر گزینش نماینده و فراگیر باقی گذاشت.

براساس مقاله «نظیف شهرانی» در 2018، قانون اساسی کنونی افغانستان به رئیس جمهور قدرتی فراتر از پادشاه اعطا می‌کند و «کانون اصلی بحران» در افغانستان می‌باشد.

انتهای پیام/.

R1447/P/S8,87,1413/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟

مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان درباره اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دور دوم گفت: به طور قطع مردم همانند دوره نخست و حتی با قدرت بیشتری پای صندوق‌های رای خواهند آمد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او ادامه داد: طبیعتا کسانی که در نامزدهایشان در دور نخست رای نیاوردند حضور پررنگی در انتخابات نخواهند داشت.

شاکری با اشاره به ترکیب هیات رئیسه مجلس آتی افزود: قطعا رای نمایندگان در فراکسیون نیرو‌های انقلاب نقش بسزایی در شکل گیری هیات رئیسه مجلس دارد.

دبیرکل جمعیت جانبازان گفت: معتقدم که دو جریان اصولگرای مجلس چالشی با یکدیگر ندارند و حدس میزنم که هیات رئیسه نیز ترکیبی از دو جناح اصولگرایی خواهد داشت.

او ادامه داد: نباید این تصور شکل بگیرد که جریان پیروز در هیات رییسه تمامی امور مجلس را به دست خواهد گرفت و البته ممکن است چهره جدیدی ریاست مجلس را عهده دار شود.

شاکری در پایان گفت: نباید با پیش داوری درباره مراکز قدرت مجلس فضا را متشنج و از رسالت اصلی آن دور کرد.

دیگر خبرها

  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد