Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از نیمی از کشورهای کنونی جهان از طریق برنامه‌های سرمایه‌گذاری حق شهروندی اعطا می‌کنند. آنها از طریق سرمایه‌گذاری به ثروتمندان گزینه‌های بسیاری داده و پاسپورت و تابعیت خود را می‌فروشند. برخی از این تابعیتها با وعده سفر و زندگی در کشورهای اروپایی ارائه می‌‌شوند.

به گزارش عصر ایران به نقل از بی‌بی‌سی، شما می‌توانید در "آن" متولد شوید، از "آن" درآمد کسب کنید و "آن" را از دست دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"آن" در این جملات حق شهروندی در یک کشور خاص است که این روزها بیش از همیشه رواج دارد. اگر به 50 سال قبل بازگردید، اعطای حق شهروندی دوگانه (دو تابعیتی) مرسوم نبود اما اینک اعطای این حق به پدیده‌ای جهانی تبدیل شده است.

عکس: GETTY IMAGES

 بر اساس اظهارات "کریستین کالین" وکیل سوئیسی مشاور در امور تابعیت، صنعت حق شهروندی در سطح جهانی حدود 25 میلیارد دلار (20 میلیارد پوند) ارزش دارد.

آقای کالین مدیر شرکت "هنلی اند پارتنرز" که با لقب "آقای پاسپورت" معروف شده، یکی از بزرگترین بازیکنان صنعت رو به رشد "حق شهروندی" در لیگ جهانی است.

بی‌بی سی نوشت: تجارت جهانی آقای کالین به افراد ثروتمند کمک می‌کند تا آنها و خانواده‌هایشان "اقامت" یا "تابعیت" در کشورهای دیگر را به دست آورند.

کالین در این باره گفت: مفهوم سنتی شهروندی ما "منسوخ" است. در حال حاضر مفاهیم کمی در باره روابط خونی یا جای محل تولد وجود دارد و بازنگری در مفهوم شهروندی ضرورت است.

 این وکیل سوئیسی در این باره افزود: این موضوع به شدت ناعادلانه است. جایی که به دنیا می‌آییم هیچ ارتباطی به مهارت یا استعداد ما ندارد  و یک "شانس خالص" محسوب می‌شود.

کالین با اشاره به ماهیت شهروندی پرسید: چه مشکلی در مورد حق شهروندی وجود دارد؟ و چه اشکالی در مورد پذیرش افراد با استعداد با قابلیت مشارکت -در دیگر کشورهای جهان- وجود دارد؟

افراد زیادی از استدلال‌های این وکیل سوئیسی دفاع می‌کنند اما برای بسیاری از افراد ایده کالا بودن پاسپورت چندان دلنشین نیست و به ذائقه خوش نمی‎‌آید.

دولت وانواتو پاسپورت خود را حدود 150 هزار دلار می‌فروشد/ عکس: بی‌بی‌سی

بی‌بی‌سی مراحل حق شهروندی در کشور "وانواتو" را دنبال کرده است.  وانواتو کشور و جزیره‌ای کوچک در جنوب اقیانوس آرام است. در 4 سال  گذشته و پس از اعلام طرح اعطای حق شهروندی، این کشور با حجم گسترده‌ای از درخواست‌ها روبه‌رو شد. "پاسپورت" در حال حاضر بزرگترین منبع درآمد دولت وانواتو به شمار می‌آید.

بی‌بی‌سی نوشت: بزرگترین مزیت داشتن پاسپورت وانواتو سفر بدون ویزا به تمام کشورهای اروپاست.

اکثردریافت‌کنندگان پاسپورت وانواتو هرگز پای خود را در این کشور نگذاشته‌اند. در عوض آنها حق شهروندی (تابعیت) خود را از دفاتر برون مرزی این کشور مانند کارگزاری‌های مجاز آن در هنگ‌کنگ گرفته‌اند.

  هنگ‌کنگ یکی از بزرگترین بازارهای جهان برای در تابعیت و حق شهروندی است.

 خبرنگار بی‌بی‌سی در ادامه گزارش خود نوشت: در کافه‌ای در فرودگاه هنگ‌کنگ "MJ" مشاور حقوق شهروندی را ملاقات کردیم. او یک تاجر خصوصی است که شانس مردم "سرزمین اصلی چین" یا "جمهوری چین" در اخذ پاسپورت دوم یا سوم را افزایش می‌دهد.

مردم "جمهوری چین" پس از پیروزی کمونیست‌ها در جنگ داخلی به "تایپه" در "تایوان" گریختند و چند جزیره محدود را تحت کنترل خود درآورند. "جمهوری چین" با "جمهوری خلق چین" اینک تحت کنترل و حکمرانی کمونیست‌ها است، متفاوت است و با نام سرزمین اصلی چین شناخته می‌شود.

این مشاور "تابعیت و حق شهروندی" در باره مشتریان خود گفت: مردم "جمهوری چین" در چین احساس امنیت نمی‌کنند. آنها برای خرید ملک یا شروع کسب و کار خواهان باز کردن حساب بانکی در اروپا هستند.

بازار حق شهروندی بسیار رقابتی است و برای بسیاری از کشورهای جزیره‌ای کوچک -به ویژه کشورهای حوزه "کارئیب"- قیمتی مشابه دارد. قیمت پاسپورت در جزایر حوزه کارئیب حدود 150 هزار دلار است. هزینه پاسپورت وانواتو نیز همین مقدار است.

هزینه خرید یک پاسپورت چه قدر است؟

آنتیگوا و باربودا: از 100 هزار دلار

سنت کیتس و نویس: از 150 هزار دلار

مونته‌نگرو: از 274 هزار دلار

پرتغال: از 384 هزار دلار

اسپانیا: از 358 هزار  دلار

بلغارستان:  از560 هزار دلار

مالت: از یک میلیون دلار

آمریکا: از 500 تا یک میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در کسب و کاری که حداقل 10 شغل تولید کند.

بریتانیا: از 2.5 میلیون دلار

MJ مشاور هنگ‌کنگی حق تابعیت در مورد پاسپورت "وانواتو" گفت: اخذ این پاسپورت "بسیار سریع" است (و شما در 30 روز آن را خواهید داشت). این پاسپورت به انتخاب‌های محبوب شما کمک خواهد کرد.

MJ مشاور حق شهروندی: بسیاری از مردم سرزمین اصلی چین از پاسپورت وانواتو برای سفر اروپا استفاده می‌کنند/ عکس: بی‌بی‌سی

اما آقای کالین و دیگران این کشور را با وجهه فساد آن می‌شناسند. در نتیجه شرکت "هنلی اند پارتنرز" با برنامه تابعیت و حق شهروندی وانواتو کاری ندارند.

با این وجود علاقه و اشتیاق مردم چین به این منطقه قطع نمی‌شود.

مشاور MJ در پاسخ به این پرسش که چند نفر از مردم "سرزمین اصلی چین" پس از اخذ پاسپورت وانواتو از این جزیره کوچک دیدن می‌کنند، گفت: شاید 10 درصد از مردم.

بی‌بی‌سی نوشت: "پورت ویلا" پایتخت "وانواتو" شهر تضادهاست.

خیابان‌های این شهر معمولا آب‌گرفته و پر از چاله هستند. مجموعه چراغ‌های راهنمایی در این شهر بسیار کم است و ترافیک به لطف افزایش وسایل چهار چرخ هر روز بدتر می‌شود.

این منطقه یک پناهگاه امن مالیاتی محسوب می‌شود و اخیرا به دلیل فساد و عدم شفافیت به لیست سیاه اتحادیه اروپا پیوسته است.

مردم این کشور با نام " نی‌وانواتو" شناخته می‌شدند و تا زمان استقلال در سال 1980 تنها شهروندان اصلی منطقه بودند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پاسپورت حق شهروندی تابعیت سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه‌های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی‌هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی‌از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی‌برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی‌چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی‌به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده‌اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده‌اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن‌وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می‌گرد توجه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • عملیات وعده صادق وجدان مردم آزادیخواه جهان را بیدار کرد
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد