Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید سرکار دبیر ویژه ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، اظهار کرد: استاندارد به عنوان یکی از الزامات مهم در توسعه فناوری شناخته می‌شود. از این رو ستاد ویژه توسعه فناوری‌ نانو با همکاری سازمان ملی استاندارد طی سال‌های گذشته تلاش کرده تا با تدوین استاندارد در حوزه فناوری‌ نانو، نیازهای شرکت‌ها، محققان و فناوران داخل کشور را برآورده سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: هم اکنون 99 استاندارد در حوزه فناوری نانو به ثبت رسیده است. بنابراین با تدوین صدمین استاندارد در این حوزه ایران رتبه سوم جهان را به خود اختصاص خواهد داد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: استانداردهای تدوین شده براساس استانداردهای بین‌المللی بوده یا بر مبنای مطالعات و پژوهش‌ها تدوین شده است. در حال حاضر در رویکرد جدید تدوین استانداردهای محصول محور مدنظر است تا براساس نیاز شرکت‌ها و جامعه تحقیقاتی داخل کشور تدوین شود.

سرکار گفت: در فناوری نانو مقیاس هر محصولی باید در گام اول اثبات کند که از فناوری نانو استفاده کرده و در این زمینه تاثیرگذار بوده تا جایی که منجر به ارتقای کیفیت و کارآرایی محصول شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به نقش دانشگاه در حوزه فناوری نانو گفت: هم‌اکنون دستاوردهای قابل توجه در این حوزه ریشه در دانشگاه دارد، چرا که کسی نمی‌تواند بیرون از مجموعه وارد این حیطه شود و محصولی ارائه دهد اما رویکرد و تغییر نگرش روی داده در دانشگاه باعث شده که دانشگاه‌ها از حالت انتشار مقاله به سمت توسعه فناوری و ثبت اختراعات معتبر بین المللی و نیز ارائه فناوری در این حوزه حرکت کنند. بنابراین خود این فناوری‌ها می‌تواند منشاء تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

وی تأکید کرد: هم‌اکنون فناوری‌ها نوین دانشگاهی تبدیل به محصول شده و به بازار عرضه می‌شود و حتی می‌توان گفت؛ دانشگاه خاستگاه محصولات دانش‌بنیان است.

سرکار به نحوه ارزیابی‌ها و معیارهای اجرایی در این نوع محصول اشاره کرد و گفت: این که در ارزیابی و سطح دانشگاه‌ها چند ایده منتج به خلق فناوری شده است و نیز میزان فروش و ثبت پتنت نیز مورد توجه قرار می‌گیرد تا براساس آن به دانشگاه‌ها امتیاز داده شود.همین رتبه‌بندی مبتنی بر عملکرد است نه فقط چاپ مقالات؛ این زنجیره را تا انتها در بخش ارزیابی دانشگاه‌ها در نظر می گیریم. دانشگاه‌هایی که بیشتر در عرصه خلق فناوری و انجام پایان‌نامه‌های کاربردی و محصول محور و فعال هستند، امتیازات بیشتری می‌گیرند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه واحد علوم و تحقیقات در بخش فناوری نانو کارنامه درخشانی دارد. این دانشگاه به دلیل تعداد زیاد دانشجو و شعبات گسترده دانشگاهی توانسته به نیازهای جامعه پاسخ دهد.

وی حجم اقتصاد محصولات دانش‌بنیان را بالغ بر 2500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ما به توسعه فناوری نانو در کشور خوش‌بین هستیم و پیش‌بینی می‌شود که طی سال‌های آینده با جهش قابل توجهی مواجه شویم که تمام اینها ثمره کار دانش بنیان است.

انتهای پیام/

169 / 336 فناوری نانو دانش بنیان تولید محصول دانشگاه آزاد اسلامی چاپ مقاله پتنت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری نانو دانش بنیان تولید محصول دانشگاه آزاد اسلامی چاپ مقاله پتنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

  محمد کرمی  در بازدید از پارک علم و فناوری، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان دارای ۲ منطقه آزاد و یک منطقه ویژه اقتصادی است که بر این اساس باید بر پایه صادرات، تولید محصول داشته باشیم.

وی با تاکید بر ضرورت حضور مدیران دستگاه‌ها در جلسات بیان کرد: کارکنان دولت باید تسهیل‌گر امور باشند، کسانی که موانع ایجاد می‌کنند باید شناسایی و با آنها برخورد و در صورت لزوم از بدنه خارج شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان بر توسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: در پارک علم و فناوری باید محصولات تجاری سازی و سرمایه‌گذاری برای تولید انبوه انجام و از مجموعه پارک علم و فناوری خارج شود.

وی با اشاره به موضوع پشتیبانی دیجیتال دستگاه‌ها اظهار کرد: دستورات و اقدامات آموزشی لازم برای بهره‌مندی از شرکت‌های داخل سیستان و بلوچستان انجام شده و به دستگاه‌ها نیز برای بهره گیری از شرکت‌ها و مجموعه‌های داخل استان تاکید شده است.

کرمی همچنین به حضور مدیران کل و مجموعه مدیران شهری جهت آشنایی با توانمندی مجموعه‌های پارک علم و فناوری برای بهره گیری از توانایی مجموعه‌ها در مدیریت، تاکید کرد.

وی تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت در مجموعه شرکت‌های دانش بنیان بسیار مهم است این شرکت‌ها تاثیر مهمی در زمینه اقتصادی و تولید ثروت دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان اذعان کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان در حوزه اقتصاد دریا محور، حوزه کشاورزی و معادن مهم است و با ایجاد شرکت‌های مختلف در این حوزه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های نهفته به تولید محصولات و ایجاد کارخانه‌های متنوع دست خواهیم یافت.

ایجاد شرکت‌های توزیع در داخل استان

وی با اشاره به حضور شرکت‌های توزیع از استان‌های دیگر در سیستان و بلوچستان گفت: فقط در منطقه سیستان ۴۰ هزار کارت بازرگانی، مجوز واردات ۹۰۰ قلم کالا و مجوز‌هایی داریم که مختص این استان است؛ با توجه به این ظرفیت‌ها می‌توان شرکت‌های توزیع را در داخل استان ایجاد کرد.

کرمی با بررسی دلایل عدم تشکیل شرکت‌های دانش بنیان افزود: دانشگاه‌ها باید از دوران دانشجویی و دانش آموزی جوانان و نوجوانان را با عرصه کار و فعالیت تولیدی آشنا کنند و فقط به ارائه مطالب تئوری اکتفا نکنند.

وی تصریح کرد: از جوانان بویژه جوانان خوش استعداد این استان انتظار می‌رود که در تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و تعاونی‌های دانش بنیان حضور فعال داشته باشند.

استاندار سیستان و بلوچستان به اهمیت ظرفیت‌ها و آموزش‌های انجام شده حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: بحث کریدور شمال - جنوب، حضور کشور‌های آسیای میانه و همچنین کشور‌های اطراف دریای خزر از عوامل گسترش تجارت در استان است که باید به نحو مطلوب از آنها بهره‌برداری کنیم.

وی به همکاری بانک‌ها، حضور اساتید، بومی سازی دستور العمل‌ها، طراحی و برنامه‌ریزی دقیق کار‌ها و برگزاری جلسات با حضور بانک‌ها، مدیران کل و مجموعه اعضای پارک علم و فناوری تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود