Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@03:36:48 GMT

برای پیشگیری از آلزایمر چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۴۲۱۰

برای پیشگیری از آلزایمر چه کنیم؟

 متخصص سلامت سالمندان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در همایش "برای پیشگیری از بیماری آلزایمر چه باید کرد؟ " اظهار کرد: بیمار مبتلا به آلزایمر روانی نیست، اما متاسفانه گاه در رسانه‌ها و فیلم‌ها نشانه‌های بیماری را به شکل بیمار روانی نشان می‌دهند، هر چند بار منفی بیماری روانی نیز باید برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به تظاهرات بیماری آلزایمر گفت: یک سوال را چندین بار می‌پرسد، در کار‌ها استقلال کافی ندارد، و نمی‌تواند مدیریت کار‌های همزمان را انجام دهد و در پیدا کردن نشانی‌ها مشکل دارد.


متخصص سلامت سالمندان افزود: در موارد پیشرفت بیماری، فرد حتی نام فرزندانش را فراموش می‌کند و در عملکرد روزانه زندگی خود نیز دچار مشکل می‌شود. بیمار به مرور زمان دچار مشکلاتی شده و در سکوت و انزوا فرو می‌رود و در موارد پیشرفته‌تر حتی قادر به خوردن غذا هم نیست و در فاز انتهایی تنها احساسات فرد باقی می‌ماند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: عوامل خطر بیماری آلزایمر شامل افزایش سن، جنسیت (زن‌ها زمینه بیشتری برای ابتلا دارند)، و ژنتیک هستند. البته عامل ژنتیک ۵ درصد اثرگذاری دارد و نکته مهم این است که قدرت اختیار و رفتار افراد حتی می‌تواند بر ژن نیز غلبه کند.


فرهادی با بیان اینکه افسردگی یکی از بیماری‌هایی است که به خاطر آن به دکتر مراجعه نمی‌کنیم، یادآور شد: در حالی که این بیماری به تدریج باعث خاموشی مدار‌های مغزی می‌شود، ما کمتر به آن توجه می‌کنیم. به مرور زمان تعاملات اجتماعی بیمار مبتلا به افسردگی کم شده و از جامعه کنار می‌رود و حتی می‌تواند به سمت اعتیاد برود.


وی با اشاره به اینکه علائم بیماری‌های آلزایمر و افسردگی شبیه هم است، گفت: وقتی فرد تعلقات خود را از دست می‌دهد، به افسردگی مبتلا می‌شود. باید درباره افسردگی حرف بزنیم، و برای درمان اقدام کنیم.


متخصص سلامت سالمندان اظهار کرد: یکی از راه‌های درمان این بیماری‌ها پیاده روی ۳۰ دقیقه‌ای روزانه است که سه نوبت پیاده روی ۱۰ دقیقه‌ای نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای این فعالیت باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اهمیت خواب کافی ادامه داد: در افراد بالای ۶۰ سال خواب یک مسئله بسیار جدی است. می‌دانیم که پس از یک شب بی خوابی فرآیند یادگیری و عملکرد مغز دچار اختلال می‌شود. همچنین دارو‌های خواب آور پس از ۳ ماه استفاده می‌تواند عملکرد معکوس داشته باشد.


این کارشناس تصریح کرد: تعاملات اجتماعی حقیقی بسیار متفاوت از تعاملات مجازی است. زیرا در فضای مجازی فرصتی برای فعالیت‌های لذت بخشی، چون دید و بازدید و تعاملات مثبت وجود ندارد.


وی تاکید کرد: حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب مشکلات تمرکز و توجه و در نهایت مشکل حافظه می‌شود. وقتی تمرکز از دست برود و فرد مشکل توجه پیدا شود، درگیر مشکلات حافظه می‌شود. هنگامی که توجه ما به سمت گذشته و آنچه پیش می‌آید (آینده) باشد نمی‌توانیم بر زمان حال تمرکز کنیم.


اکرم فرهادی با ارائه برخی از راهکار‌ها گفت: به خودتان حس خوب و القا مثبت درباره یک زندگی خوب و همراه با سلامتی داشته باشید و هیچوقت افزایش سن را مانعی برای کار و فعالیت خود ندانید. مغز خود را به جریان بیندازید، مسیر‌های تکراری را عوض کنید و سعی کنید مغز خود را به چالش بکشید.


این کارشناس بیان کرد: درمان دارویی قطعی برای بیماری‌های افسردگی و آلزایمر وجود ندارد، اما دمنوش زعفران با عوارض کمتر نسبت به دارو‌های شیمیایی می‌تواند تاثیر خوبی در درمان این بیماری داشته باشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: یکی از عوامل بروز بیماری‌های آلزایمر و افسردگی غم و غصه است. در طب سنتی غم دارای طبع سرد و شادی دارای طبع گرم است. دلیل توصیه دمنوش زعفران برای درمان بیماری آلزایمر نیز طبع گرم آن است.


همایش عمومی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر چه باید کرد پیش از ظهر روز یکشنبه ۲۱ مهر ماه به همت انجمن خیریه آلزایمر و بنیاد فرزانگان جهان دیده استان بوشهر در سالن اجتماعات بانک صادرات برگزار شد.
گفتنی است هر ۳ ثانیه یک نفر در جهان به دمانس (آلزایمر) مبتلا می‌شود و هم اکنون ۷۰۰ هزار نفر با بیماری آلزایمر در ایران زندگی می‌کنند.


منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آلزایمر فراموشی پیشگیری از آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد

زینب زاهدی مدرس و مشاور دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد به سابقه بحث خودکشی پرداخت و افزود: خودکشی در تاریخ سابقه طولانی دارد. در یونان باستان و روم به عنوان روشی قابل قبول در شکست نظامی تلقی می‌شد. این عمل در تمام ادیان قبیح و زشت و ناپسند و غیر قابل پذیرش برای دینداران می‌باشد.

وی افزود: خودکشی عملی عمدی است که باعث مرگ فرد می‌شود. این کار پدیده پیچیده ای است که می‌تواند علل گوناگون داشته باشد. مهم‌ترین علل خودکشی ناامیدی، اختلالات روانی، نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اختلال طیف اوتیسم، اختلالات فیزیکی مانند سندرم و خستگی مزمن، شکست عاطفی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، فقر فرهنگی و اقتصادی می‌باشد.

ایشان افزودند: ۱/۵ درصد مرگ و میرهای سراسر دنیا به دلیل‌ خودکشی است. این آمار ۱۲ در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. میزان خودکشی عموما در مردان بیشتر از زنان می‌باشد. در خیلی از کشورها خودکشی در سن ۷۰ سال و در برخی از کشورها بین ۱۵ تا ۳۰ سال است. اروپا بالاترین نرخ خودکشی را دارد. سالانه ده تا بیست میلیون خودکشی ناموفق وجود دارد. در آسیا کشورهای قزاقستان، کره جنوبی، هند، ژاپن و سریلانکا به ترتیب بیشترین آمار خودکشی را دارند.
ایران رتبه ۱۵۵ در جهان را دارد و روزانه بین ۴ تا ۹ نفر در ایران خودکشی می‌کنند. معمولا ۶۲ درصد خودکشی‌ها منجر به مرگ می‌شوند.

وی درباره خودکشی در استان خاطر نشان کرد: آمار خودکشی در جغرافیای ایران نسبت به تراکم جمعیت متفاوت است. با توجه به جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد، خودکشی در این استان آمار قابل ملاحظه‌ای دارد. مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی، افسردگی و اختلال روانی می‌باشد.

ایشان خاطرنشان کرد: اگر به دو مولفه یعنی فرهنگ و زیست محیطی آنان توجه شود بیماری افسردگی و اختلالات روانی قابل کنترل و درمان است. روند زیست محیطی و فرھنگی در استان به وفور دیدہ می‌شود. فضای مجازی اطلاعات فزاینده‌ای را به ذهن جوانان ما داده و ذهن آنها راکت کرده است، همین اطلاعات فزاینده باعث ایجاد شکاف نسلی شده است. با توجه به تاثیرگذاری فضای مجازی و ترویج فرهنگ غربی، جوانان و نوجوانان پدر و مادرشان را از خودشان جدا می‌کنند زیرا این تفکر درک نشدن از سوی والدین در ذهن آن‌ها نهفته شده است. عقیده نوجوانان این است که کسی به آنها توجه نمی‌کند. احساس عدم توجه در نوجوانان موجب می‌شود تا آنها احساس پوچی کنند و با توجه به کلیپ و فیلم ھای مبتذل و دروغین توقعات از خودشان بالا می‌رود. این احساس یاس و ناامیدی باعث می‌شود که آنها تمایلی به ادامه این راہ نداشته باشند.

خبرنگار: الهام سادات هاشمی اصل

انتهای خبر/

کد خبر: 1228787 برچسب‌ها خودکشی دانشجویان

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند