Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: با انتقال آخرین تابوت بدست‎ آمده از پنجمین فصل کاوش در محوطه باستانی جوبجی رامهرمز، پرونده این فصل از کاوش میدانی محوطه بسته شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، احمدرضا حسینی‎بروجنی اظهار کرد: آخرین تابوت حاصل از عملیات کاوش و نجات‎بخشی سال 97 در محوطه تاریخی جوبجی رامهرمز، پس از مرمت اولیه و حفاظت، توسط کارگروه انتقال اشیای تاریخی، زیر نظر معاونت میراث فرهنگی خوزستان و با نظارت کارشناس اموال تاریخی و تیمی زبده با حضور کارشناسان ارشد باستان‎شناس و کارشناس ارشد مرمت اشیای تاریخی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مراحل استحکام‎بخشی و انتقال این تابوت، تصریح کرد: طی هفت روز کار سخت و طاقت‎فرسا ابتدا تثبیت نهایی بقایای انسانی درون تابوت با دقت و ظرافت خاص صورت گرفت و پس از آن، با جداسازی مرحله به مرحله تابوت از بستر خاک، نسبت به استحکام‎بخشی و تثبیت آن اقدام شد.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: پس از بانداژ و مفتول‎کشی این اثر ارزشمند، عملیات بلوک‎برداری و تثبیت قسمت زیرین تابوت نیز به اتمام رسید و در پایان این اثر به منظور طی مراحل نهایی نجات‎بخشی و مرمت، به محل امنی انتقال داده شد.

وی از راه‎اندازی موزه باستان‎شناسی رامهرمز در عمارت تاریخی صمیمی این شهر در آتیه‎ای نزدیک خبر داد و افزود: براساس پیش‎بینی کارشناس امور موزه‎های استان، موزه تاریخی رامهرمز در طبقه بالاییِ کوشک میانی عمارت طراحی خواهد شد و طبقه زیرین عمارت به سایت اداری و پژوهشی و بزرگترین آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی فرهنگی شرق خوزستان تبدیل خواهد شد.

حسینی‎بروجنی بیان کرد: با نظر مساعد مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، یکی از پنج مخزن امن و استاندارد اشیای تاریخی استان قرار است در شهرستان تاریخی رامهرمز احداث شود.

وی یادآور شد: با پایان انتقال آخرین تابوت حاصل از کاوش و نجات‎بخشی جوبجی، پرونده این فصل از کاوش میدانی محوطه باستانی جوبجی بسته شد و با تامین اعتبار، ادامه عملیات کاوش و نجات‎بخشی به‎زودی از سر گرفته می‎شود.

فصل پنجم عملیات کاوش و نجات‎بخشی در محوطه باستانی جوبجی رامهرمز، پاییز سال 1397 به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی آغاز که طی این کاوش‎ها، تیرماه امسال سه عدد تابوت سفالی در این منطقه کشف شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی جوبجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود