Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:44:08 GMT

صنایع دستی مازندران وامانده از رونق گردشگری

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۷۱۲۸

صنایع دستی مازندران وامانده از رونق گردشگری

به گزارش ایرنا، مازندران استانی گردشگر پذیر با تعداد گردشگران ورودی ۴۰ میلون نفر در سال شناخته می شود که این صنعت توانسته تاحدودی برای این منطقه در بخش های مختلف درآمدزایی کند اما همواره یکی از علامت سئوال ها در این صنعت استان، غریبگی صنایع دستی با بخش درآمدزایی این صنعت و عدم استقبال شایسته گردشگران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غربت و بیگانگی صنایع دستی مازندران در بخش گردشگری را بسیاری از کارشناسان و فعالان این عرصه فقدان تبلیغات و اطلاع رسانی درست و عدم حمایت در بازار عرضه داخلی و خارجی عنوان کرده اند، اما شاید بتوان یکی از دلایل این عدم استقبال را جاماندن این صنایع در عدم خاطره سازی از سفر به مازندران برای گردشگران دید که هیچگاه برای گردشگران نماینده گوشه ای از استان پر نشانه مازندران نبوده است.

غریبگی صنایع دستی مازندران از جای دادن زیبایی ها و نمادهای کهن مازندران همچون طرح آرش و دماوند و دریا و جنگل در دل طرح های پر نقش و نگار خود امروز از آن به عنوان غریبه ای درمیان گردشگری مازندران دیده می شود.

غربتی که اعداد و ارقام آن را بهتر توصیف می کنند. به استناد اعداد حدود هشت هزار صنایع دستی کار فعال مازندران در ۶ ماهه نخست امسال و در اوج مسافر خیزی این خطه سرسبز کشور با وجود ورود ۲۰ میلیون گردشگر فقط ۱۲ میلیارد تومان فروش داشتند که یعنی سهم هر گردشگر از خرید صنایع دستی مازندران فقط ۶۰۰ تومان بود. بله اشتباه نخواندید فقط ۶۰۰ تومان.

این آمار درحالی است که مازندران بنا به گزارش رسمی دارای هشت هزار صنعت‌گر دست، ۶۰ نوع تولید صنایع دستی ثبت شده ملی است و از این تعداد ۱۹ اثر صنایع دستی استان در عرصه جهانی به نام مازندران ثبت شده است.

با توجه به تعداد گردشگر و سهولت دستیابی به صنایع دستی مازندران ، نه مشکل در گمنامی صنایع دستی مازندران و نه ارتباطی با بازار داخلی و غیره دارد.آنچه مسلم است صنایع دستی مازندران هنوز نتوانسته رابطه ای با گردشگری میلیونی استان بر قرار کند و علت آن را باید از زبان کارشناسان شنید.

صنایع دستی مازندران حرفی از مازندران نمی زند

کارشناس ارشد گردشگری و جهانگردی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صنایع دستی مازندران هیچ حرفی از مازندران نمی زند.

زینب آقاداداشی توضیح داد: اگر صنایع دستی مازندران را به یک گردشگر عادی نشان دهیم ، اصلا نمادی از استان مازندران در خود ندارد تا به گردشگر بگوید من از مازندران هستم.

وی جای نماد و جاذبه گردشگری را در دست ساخته های صنعتگران مازندران بسیار خالی توصیف کرد و افزود: نباید از گردشگر انتظار داشت تا با نگاه کارشناسانه به صنایع دستی هر استان نگاه کند و باید صنایع دستی به ساده ترین شکل خود بگوید مربوط به کدام منطقه است.

گردشگری بی هویت

این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه هیچگاه گردشگری در مازندران و کل کشور به عنوان یک صنعت درآمدزا دیده نشده است، گفت: به همین خاطر نمادسازی به عنوان مهم‌ترین بخش گردشگری نیز همانند بسیاری از مسائل دیگر در این بخش نادیده گرفته شده است. 

آقاداداشی غریبگی نمادهای گردشگری در صنایع دستی را از نشانه های گردشگری بی هویت دانست و اظهار داشت: با وجود اینکه تمام کشور از جمله مازندران دارای جاذبه‌های متعدد، زیبا و کهن است، اما هیچگاه این جاذبه ها تبدیل به نماد نشدند.

وی خاطرنشان کرد: با مشاهده و مقایسه صنایع دستی بسیاری از کشورها می‌توان به خاطره سازی آنها به عنوان نقطه امتیاز و برگ برنده ای اشاره کرد که مشتری را برای خرید جذب می کنند، صنایع دستی که در عین درآمدزایی برای کشور میزبان، به دلیل دربردارندگی نمادی از اماکن و یا فرهنگ های این کشور به نوعی سفیر تبلیغات کشور مقصد شده و یک تیر و چند نشان صنعت گردشگری را محقق می کند.

وی ادامه داد: اما با نگاهی به صنایع کهن دستی مازندران که خود پیشینه و سابقه ای به قدمت تاریخ این منطقه دارند و در بسیاری از موارد زیبایی و صمیمیت خاصی به مخاطب عرضه می کنند، متاسفانه جای ایده‌هایی که معرف آداب و رسوم و یا مناطق، یا هویت، نشانه و نمادی از این سرزمین باشند خالی است.

این کارشناس جهانگردی خاطره سازی را از اصولی ترین بخش های گردشگری دانست و تاکید کرد: آنچه منجر به جذب گردشگر می شود، ایجاد یادگاری در ذهن افراد و یا همراه ساختن خاطره با گردشگران است.

آقاداداشی به شهرهای گردشگری پذیر دنیا همچون پاریس، لندن، استانبول، ریودوژانیرو و نیویورک اشاره کرد و گفت: در سفر به این شهرها تمامی صنایع دستی آنها اغلب همراه با نمادهای شهر است تا نه تنها منجر به خاطره‌سازی و جذب گردشگر برای خرید بخشی از سفر خود شود، بلکه به صورت مستقیم تبلیغی برای افرادی است که هر گردشگر با آنان در ارتباط است.

وی با اشاره به اینکه اغلب صنایع‌دستی کشورها و شهرهای بزرگ گردشگری با طرح نمادهای اصلی ساخته می شود، افزود: این نمادها همان هویت است که گردشگر با خود به یادگار می برد. اما گردشگری در ایران با وجود نمادهای متعدد نتوانسته وارد صنایع دستی شود و صنایع دستی را با خود همراه سازد.

این کارشناس مقصر اصلی این مسئله را مدیریت و برنامه ریزان گردشگری دانست که هنوز نتوانسته اند با تعریف نمادها و جاذبه های هویت ساز صنایع دستی را با خود همراه سازند. 

نگاه غیرتجاری به صنایع دستی مازندران

کارشناس جهانگردی همچنین غربت صنایع دستی و گردشگری را در نگاه غیرتجاری به گردشگری توصیف کرد و اظهار داشت: عدم نگاه اقتصادی کلان به گردشگری به عنوان صنعتی درآمدزا و سودآور نتوانسته صنایع دستی که بخش عظیم از درآمد گردشگری است را در دل خود جای دهد. 

به گفته آقاداداشی، ابتدا باید گردشگری به عنوان یک تجارت دیده شود و در دل آن صنایع دستی نیز به عنوان یک کالای با کیفیت ، هویت ساز ، خاطره ساز و مشتری پسند عرضه شود.

وی همچنین به آمار فروش سالیانه صنایع دستی مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: فروش چند میلیارد تومانی برای چندین هزار صنایع دستی کار نشان می دهد هنوز توجه به صنایع دستی مازندران همچون گردشگری غیر تجاری است.

البته این کارشناس گردشگری بخش از این عقب ماندگی را در تاثیر تحریم ها بر گردشگری کشور دانست و گفت: اما بخش قابل توجه آن عدم تولید صنایع دستی بر اساس خواست و نیاز گردشگر است.

آقاداداشی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از صنایع دستی قابلیت نمادگرایی و انعطاف را نداشته باشند، افزود: اما اکثر صنایع دستی مازندران قابلیت قراردادن جاذبه های گردشگری و هویت ساز را در طراحی خود دارند.

وی البته با کاهش کیفیت و دور شدن از اصالت صنایع دستی مخالفت کرد و گفت: جاذبه‌هایی همچون دریای خزر ، ماهی گیری، کوه دماوند، جنگل‌های انبوه، تصویر مرال ها که همگی گویای هویت مردم شمال به خصوص مازندران است را می توان در دل هر صنایع دستی جای داد.

صنایع دستی مازندران گرفتار در غبار سنت

این کارشناس علاوه بر موارد بالا یکی دیگر از دلایل جا ماندن صنایع دستی از تجارت گردشگری را نگاه سنتی و شخص محور به صنعت دست مازندران دانست و افزود: صنایع دستی مازندران بر اساس سلایق شخصی تولید می شود.

آقاداداشی با بیان اینکه این مسئله لزوما مسئله منفی نیست، افزود: اما اگر بخواهیم این مسئله را با نگاه تجاری با گردشگری پیوند دهیم، ناسازگار خواهد بود.

وی تاکیدکرد که بکارگیری ذوق و سلیقه صنعت گران دستی در تولیدات نشان از اصالت محصولات دارد، اما باید در این زمینه به تغییر سلیقه و نیاز مشتریان نیز توجه داشت.

به گفته این کارشناس جهانگردی امروز در دهها نقطه از کشور جاجیم و گلیم و صنایع مربوط به چوب که ما در مازندران جزء صنایع بومی استان می دانیم تولید می شود، اما آنچه می تواند جاجیم مازندران را از دیگر انواع آن تمایز دهد استفاده از نمادهای استان در طراحی آن است.

به گفته او متاسفانه همچنان شاهد اصرار صنعتگران استان بر نقش های قدیمی هستیم که نمی تواند با تنوع محصولات خارجی رقابت کرده و مشتری جذب کنند.

آقاداداشی همچنین گفت: استفاده از نقش های قدیمی شاید به معنای اصالت یک صنعت باشد ، اما وقتی از یک کالا در هر استانی تولید شود دیگر مفهوم شاخص بودن را از دست می دهد.

در تولیدات صنایع دستی باید تجدید نظر شود

کارشناس گردشگری و جهانگری تاکید کرد: تنها راه برون رفت صنایع دستی از گوشه نشینی و غربت آن با گردشگری تجدیدنظر در تولیدات است.

وی گفت: تولیدات صنایع دستی در کنار حراست از اصالت و کیفیت خود بایدبرای گردشگری تداعی خاطره سفر به مازندران و همچنین انتقال هویت مازندران به خانه های گردشگران باشد.

آقاداداشی ادامه داد: علاوه براین صنایع دستی مازندران برای جذب دایره وسیع تری از مشتری حتما باید تنوع در تولیدات را نیز به همراه داشته و با نیازهای روز خودش را پیوند بزند.

وی انتقال صنایع دستی به سوی پیوند با تولید پوشاک، لوازم خانه و دیگر موارد را از اولویت های اساسی دانست و افزود: تا زمانی که صنایع دستی مازندران نمادی از مردم و یا طبیعت مازندران را در خود جای ندهد به عنوان مهمان نا خوانده ای در خارج از گود گردشگری جای خواهد داشت.

/۱۸۹۹/۷۳۳۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری صنایع دستی مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟

به همت شهرداری و شورای شهر دژکرد و همکاری سایر دستگاه‌ها، با حضور مدیران ملی و استانی، جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد واقع در اقلید استان فارس برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکی از مناطق بسیار زیبا و بکر استان فارس شهر زیبای دژکرد در شهرستان اقلید با طبیعتی شگفت انگیز است که دل هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند؛ امسال شهر زیبای دژکرد میزبان جشنواره شکوفه‌های بادام یکی از محصولات اصلی این منطقه بکر و سرسبز بود تا به این بهانه هم استانی‌ها را گرد هم آورد.

دژکرد تنها یک منطقه طبیعی با محصولات کشاورزی و باغی خاص نیست بلکه محل حضور هنرمندان و ادیبان ممتاز نیز است؛ شهری که از قدیم الایام در آن به فرهنگ و ادب و هنر اهتمام ویژه‌ای قائل بوده‌اند و این نشان از تراز بالای فرهنگی مردمان این دیار دارد.

جشنواره شکوفه‌های بادام تنها یک نشانه برای آشنایی با مردمی است که هنر و تمدن غنی ایران زمین را در کنار کار و تلاش و سخت کوشی به مخاطبان خود عرضه می‌کنند و اغراق نیست که بگوییم یک ایران کوچک در دل استان فارس به زیبایی تمام جلوه گر آداب و رسوم و فرهنگ غنی این کشور شده است.

طبیعت جادویی و سرسبز دژکرد آن هم در فصل اردیبهشت که دل هر بیننده‌ای را جذب خود می‌کند، با شکوفه‌های بادام طراوت و زیبایی منحصر به فردی پیدا کرده است؛ محصولی که در این شهر زیبا به ثمر نشسته و در حد وسع و توان نیاز مردم را به خوبی تامین می‌کند.

امسال دژکرد زیبا میزبان جشنواره شکوفه‌های بادام بود و به همین بهانه سفری به این شهر دل انگیز داشتیم. در این جشنواره که با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، ثابت اقلیدی مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس، صالحی نماینده شهرستان اقلید در مجلس شورای اسلامی، منصوری فرماندار اقلید و دیگر مسئولان شهرستان برگزار شد، بار دیگر به توجه بیشتر به این منطقه زرخیز تاکید شد.

جشنواره شکوفه بادام گام مثبتی برای دژکرد خواهد بود

در این مراسم ابراهیم رئیسی، شهردار دژکرد ضمن خوش آمدگویی به میهمانان با اشاره به همکاری‌ها و هم افزایی‌ها در برپایی این جشنواره به ویژه از سوی اعضای شورای اسلامی شهر دژکرد گفت: با کمک اعضای شورا فضای خوبی اماده شد و مردم دژکرد همکاری و همیاری کردند و میزبان مسئولین رده بالا هستند.

رئیسی افزود: مردم سختکوش دژکرد در انقلاب اسلامی دین خود را به نظام اسلامی ادا کردند و همچنان به این عهد پایبند هستند.

مقام عالی شهرداری دژکرد خواستار توجه جدی به دژکرد در ابعاد مختلف شد و اظهار داشت: با برگزاری این جشنواره بهره مفیدی از حضور مسئولین هم مردم و هم شهر دژکرد خواهد برد و امید است مشکلات شهر دژکرد به خوبی برطرف شود.

رئیسی عنوان کرد: خداوند دژکرد زیبا را مورد لطف خود قرار داده و هر آنچه که برای یک طبیعت زیبا نیاز هست از جمله چشمه سار‌ها و رودخانه‌ها و باغات فراوان با درختان و میوه‌های متنوع که در هر فصل زیبایی خاصی دارد، اب و هوای معتدل، کوه‌های سر به فلک کشیده که زیبایی شهر دژکرد را در منطقه بی نظیر جلوه می‌دهد را به ما عطا کرده است.

وی افزود: به پاس همین نعمت‌ها از مسئولین هم تقاضا داریم که در ایجاد زیرساخت‌ها به ما کمک کنند تا این شهر را به جایگاه اصلی خود برسانیم.

رئیسی گفت: با وجود این کمبود‌ها و امکانات ضعیف و مشکلات ناشی از گذشته، در تلاش هستیم به کمک مسئولان شهرداری، مسائل و مشکلات را حل کرده و شهری در خور شهروندان خوب دژکردی بسازیم که در این راستا حمایت مسئولان استان و توجه آنها به این منطقه خاص طبیعی بسیار مهم است.

توسعه زیرساخت گردشگری در بخش سده

بخشدار بخش سده اقلید نیز در حاشیه این مراسم گفت: شهر دژکرد دارای ظرفیت گردشگری بالایی است و برگزاری چنین جشنواره‌هایی در معرفی این شهر موثر است.

ابراهیم محمدی با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های گردشگری در بیان کرد: با رونق گردشگری در این منطقه می‌توان به مردم این منطقه کرد که ضمن شناساندن آن موجب رونق اقتصادی شود.

بخشدار سده اقلید عنوان کرد:با تفرجگاه‌ها و طبیعت زیبایی که در این منطقه شاهد هستیم و همچنین باغاتی که در تولیدات کشور رتبه خوبی دارند بایدزیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم تا رونق گردشگری را به همراه داشته باشد.

مشکل اوقافی بودن دژکرد حل می‌شود

شهرام منصوری، فرماندار اقلید نیز با اشاره به اینکه اراضی اوقافی یکی از مشکلات بزرگ شهر دژکرد است و به انحای مختلف این موضوع پیگیری شد عنوان کرد: در واقع این معضل برای مردم است و بعد از گذشت این همه سال نباید مشکل زمین و سند وجود داشته باشد.

منصوری خاطرنشان کرد: با پیگیری‌هایی که با حضور استاندار فارس شد قرار شد از مجمع بیش از 400 هکتار که سهم دو دانگی اوقاف است از جای دیگر و بدون اینکه مردم هزینه مالی داشته باشند جایگزین کنیم و در مجاورت همین شهر زمین 400 هکتاری منابع طبیعی به صورت احیای اراضی اوقافی تبدیل به احسن کنیم وسهم دو دانگ دژکرد حل شود و مردم بتوانند ساخت و ساز مسکونی و اراضی کشاورزی را داشته باشند.

به گفته وی، گردشگری دژکرد و موقعیت جغرافیایی که دارد هیچکدام از شهر‌های استان ندارند و این طبیعت می‌تواند محل تفریحی، توریستی و گردشگری باشد و به جد دنبال آن هستیم که دژکرد محلی برای گردشگران باشد. 

به گفته منصوری مسیر طریق الرضا نیز که نزدیک بیش از 15 سال راکد بود از پارسال احداث جاده طریق الرضا از سرگرفته شد و این روند ادامه داد که مسیر یزد- اقلید به سمت یاسوج و نهایتا اهواز انجام دهیم و با ازاد راه و طریق الرضا دژکرد از بن بست خارج شود.

وی افزود: همچنین جاده دسترسی دژکرد به پادنا هم مشکل داشت و در سال 1403 این دو مسیر به هم وصل می‌شود که مشکل مردم حل شود.

در ادامه معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه فارس، خطه همیشه سبز و سربلند است، گفت: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که در شهر دژکرد شهرستان اقلید فارس وجود دارد. 

مریم جلالی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با بیان اینکه سلام دارم به تمام خانواده ها، مردان و زنانی غیوری که با غیرت خود این سرزمین را آوازه جهان کرده‌اند، عنوان کرد: این کوه‌ها و دشت‌ها به قدم‌های شما خانواده‌ها می‌بالد که با هنر و غیرت خودتان آن را نگه داشته‌اید و امروز جهان، ایران را می‌شناسد. 

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: من دست بوس همه مادران شهدایی هستم که با قطره قطره خونشان امروز این ابتهاج و‌شادی را به ما ارزانی داشتند و ما مدیون آن‌ها هستیم. 

جلالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذار‌ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش آفرینی کنند. 

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان (عج) و خلق ثروت کنند. 

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است. 

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت آفرین و عزت ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، افزود: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم، اما پشت هر رنجی، گنجی است. 

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در جاجیم و فرش و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم. 

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

شهرستان اقلید مانند نگینی بر کشور ایران می‌درخشد

ناصر توکلی، مشاور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جشنواره گفت: این جشنواره زیبا و با حضور مردم شریف و با اصالت دژکرد و سایر شهرستان‌ها و بویژه شهر اقلید برگزار شده است و تلاش می‌کند پتانسیل و ظرفیت‌های شهرستان را نشان دهد و یکی از جشنواره‌های خوب و زیبا بوده است که تاکنون حضور داشته ام از تلاش همکاران برای برگزاری آن قددرانی می‌کنم.

توکلی خاطرنشان کرد: شاهد حضور تولیدکنندگان و کشاورزانی هستیم که دست رنج آنها امروز زیبنده سفره‌های مردم در امنیت غذایی است 
وی افزود: این جشنواره دستاورد خوبی دارد و در بخش کشاورزی شهرستان اقلید مانند نگینی بر کشور ایران می‌درخشد.

به گفته توکلی، از تولید 140 هزار تن بادام کشور 10 درصد تولید مربوط به شهرستان اقلید است و محصولات آن زیبنده سفره‌های مردم است .

وی با اشاره به اینکه این شهرستان جاذبه‌های گردشگری متنوعی دارد و راه اندازی بوم گردی و توریسم در این شهرستان ضروری است، تصریح کرد:در تولید حبوبات شهرستان اقلید رتبه برتر کشور و در بیشتر محصولات این شهرستان مقام اول تا سوم دارد و باید از بهره برداران حمایت ویژه‌ای شود ومی توان با کار علمی وضعیت تولید ومیزان عملکرد را در بادام با ارقام جدید و پرپتانسیل وسازگار با شهرستان اقلید افزایش داد.

توکلی ادامه داد: از اعتبارات ملی برش خوبی را برای شهرستان رقم خواهیم زد و با نگاهی به وضعیت تولید شهرستان که عمدتا بر روی بادام برنامه ریزی شده است مرکز تولید نهال گواهی شده بادام در این شهرستان خالی است و باید بر روی بسته بندی و سورت بادام کار کنیم.

به گفته وی اگر بادام باکیفیت اقلید را به بازار‌های مختلف در قالب تشکل‌های مردمی و حذف واسطه‌ها داشته باشیم می‌توانیم دسترنج باغداران شهرستان را قدر بدانیم.

مشاور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در بخش دژکرد اگر خوب کار شود درآمد خوبی به این شهرستان و استان می‌آورد و ظرفیت‌های این شهرستان را در سطح ملی و بین المللی به نمایش می‌گذارد.

به گزارش تسنیم در پایان این جشنواره مراسم تقدیر و تشکر از دو هنرمند شاهنامه خوان معروف دژکرد نیز به عمل آمد و از محمد و علی رئیسی پدر و پسر دژکردی که شاهنامه خوانی را با سبک خاص و منحصر به فرد خودشان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسانده بودند، تقدیر و لوح تقدیر به آنان اهدا شد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود