Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، استان خراسان شمالی براساس آخرین تقسیمات کشوری  سال 1398 دارای۸ شهرستان، ۱۹ بخش، ۴۵ دهستان، 24 شهر، 836 آبادی دارای سکنه است و یکی از مهمترین مزیت‌های این استان برای سرمایه گذاری وجود 301 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که با توجه به نزدیکی فرهنگ با این کشور همسایه سرمایه گذاران از این فرصت می‌توانند برای صادرات محصولات مورد نیاز آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرصت های سرمایه گذاری در استان و تولید انواع فلزات و دارو

تولیدات منتخب بخش صنعت این استان شامل پودر آلومینا، سیمان، محصولات و قطعات فولادی و محصولات پتروشیمی مانند آمونیاک، اوره و ملامین اشاره داشت  و فرصت های سرمایه گذاری این بخش می تواند شامل تولید شمش و قطعات آلومینیومی، تولید انواع ورق و فویل آلومینیوم،  بازیافت تیتان از ضایعات گل قرمز (پسماند کارخانه آلومینا، تولید مواد دیرگداز (نسوز) از بوکسیت، تولید پودر آلومینیوم میکرونیزه جهت مصرف در ساینده‌ها، نسوزها، مقره‌سازی و تولید خمیردندان، تولید کاتالیست آلومینا جهت مصارف دارویی (جاذب آنزیم آسیلات در تولید پنی سلین) و تولید سوز سودآور از نمک طعام باشد.

وجود 8 شهرک صنعتی و 6 ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی در استان و فراهم‌ بودن بستر مناسب جهت ایجاد صنایع متوسط و کوچک و همچنین وجود صنایع مادر و بزرگ نظیر پتروشیمی (پیگیری جهت اجرای فاز 2 پتروشیمی)، سیمان، آلومینیا(تنها تولید کننده پودر اکسید در خاورمیانه)، لوله گستر(تولید لوله بدون درز) و مجتمع صنعتی اسفراین با ارزش افزوده بالا، وجود ذخایر معدنی متنوع، مناسب و قابل بهره‌برداری در استان، ذخایر مناسب و معادن فعال در زمینه تولید انواع سنگ‌های تزئینی (مرمر و مرمریت) در استان و استقرار در محور ارتباط شرقی و غربی و مسیر ترانزیتی کشور با آسیای میانه از مزیت های نسبی صنعت و معـدن استان خراسان شمالی است. 

تولید انواع داروهای گیاهی در خراسان شمالی

در ادامه می توان به مزیت های نسبی آب و کشـاورزی استان خراسان شمالی اشاره داشت که ذخیرگاه نژاد اسب اصیل ترکمن با 1000 سر اسب، قطب بزرگ در حوزه کشاورزی و دامپروری، وجود مراتع و چراگاه‌ها، تنوع اقلیمی و گستردگی عرصه فعالیت‌های بخش کشاورزی، وجود اراضی مستعد کشاورزی،  پتانسیل استفاده از منابع طبیعی در بخش‌های مانند گیاهان دارویی، صنعتی، خوراکی و تولید علوفه ، بارندگی بالای 260 میلیمتر در سال به صورت برف و باران با پراکنش مناسب، وجود تعداد قابل توجه دانش آموختگان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی و وجود آب‌های سطحی قابل مهار از جمله این مزیت هاست.

در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم خراسان شمالی دارای 1200 اثر تاریخی- فرهنگی و طبیعی شناسایی شده است که  564 اثر  از میان آنها ثبت میراث ملی ایران شده‌اند و موسیقی بخشی‌های شمال خراسان از میان میراث ناملموس استان در فهرست میراث جهانی قرار گرفته است.

مهمترین صنایع دستی و هنرهای سنتی استان شامل سفره کردی، چاروق دوزی، قالیچه دو روی ابریشمی ترکمن، دست بافته و دست دوخته‌های ابریشمی ترکمن، کلاه کرکی و ... است و 3 صنایع دستی سفره کردی، چارق و حجاری سنتی دارای مهر اصالت یونسکو است.

استان خراسان شمالی دارای 9 هتل با 207 اتاق و مجموع 534 تخت است. همچنین تعداد 33 بوم گردی با 131 اتاق نیز در استان پذیرای میهمانان هستند. 

بازگشایی بازارچه مرزی از مطالبات جدی مردم

اما گشایش بازارچه مرزی پرسه‌سو بین این استان و کشور ترکمنستان، مطالبه جدی و از خواست‌های اولویت‌دار خراسان شمالی است چرا که علاوه بر تسهیل تجارت خراسان شمالی با ترکمنستان، گذرگاهی برای مبادلات تجاری استان‌های همجوار از قبیل گلستان، خراسان رضوی و مازندران با جمهوری قزاقستان نیز خواهد بود.

خراسان شمالی بنا به گفته محمدعلی شجاعی ؛ استاندار این استان ، آمادگی حضور سرمایه گذاران خارجی و داخلی است و همه فرصت ها و امکانات در این استان برای حضور سرمایه گذاران آماده و مهیاست.

گزارش:  زهرا مجردی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت ترکمنستان خراسان شمالی سرمایه گذاران سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۸۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

تین نیوز

تیرماه امسال رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران برگزار می شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از کن نیوز، معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از برگزاری "رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران" در تیرماه سال جاری خبرداد و گفت: هریک از فرودگاه های کشور دارای ظرفیت های سرمایه گذاری است که در قالب اطلس جامع سرمایه گذاری فرودگاه های کشور گردآوری شده و بناست در چنین رویدادی به سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی ارائه شود.

علی عبدی اظهار کرد: معاونت برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی بر حسب وظیفه باید ضمن درنظر گرفتن منافع شرکت، شرایط را به گونه ای فراهم کند تا باتوجه به اوضاع اقتصادی، سیاسی و بین المللی در آینده آسیبی به اقتصاد شرکت فرودگاه ها وارد نشود.

وی با بیان اینکه زیرساخت ها باید به نحوی فراهم شود تا همواره شاهد رشد اقتصادی شرکت فرودگاه ها باشیم، گفت: درحال حاضر عمده تمرکز شرکت بر درآمد ناشی از پروازهای عبوری است اما اعتقاد داریم که این نوع درآمد باعث شده تا از بسیاری فرصت های درآمدی دیگر غافل شویم.

معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه ها با بیان اینکه در آینده ممکن است بحث درآمدهای هوانوردی دستخوش تغییر شود، گفت: این نوع درآمد هیچ گاه درآمد پایداری نیست و باید زیرساخت لازم برای ایجاد درآمدهای ثابت و پایدار ایجاد شود تا شرکت با تحولات سیاسی و بین المللی دچار ضرر و زیان نشود. بنابراین می بایست علاوه بر تلاش برای افزایش درآمد پروازهای عبوری، از ظرفیت های بالقوه موجود در فرودگاه های کشور به نحوی استفاده شود که شاهد افزایش درآمدهای پایدار در سایر حوزه های هوانوردی و همچنین درآمدهای غیر هوانوردی باشیم.

عبدی با بیان اینکه بیم آن می رود؛ با ضربه خوردن به درآمد ناشی از پروازهای عبوری، شرکت فرودگاه ها دچار مشکلات اساسی در پیشبرد طرح های توسعه فرودگاه ها و حتی انجام امورات جاری شرکت همچون پرداخت حقوق و دستمزد شود، گفت: کاپیتان نخجوانی بر مبنای نظر مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به معاونت برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت ماموریت داده اند که سرمایه گذاری در فرودگاه های سراسر کشور به عنوان یک راهکار اساسی برای ایجاد درآمد ثابت و پایدار در دستورکار قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به شعار امسال که مقام معظم رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم تاکید داشته اند، گفت: بدون شک با مشارکت مردم و سرمایه گزاران بخش خصوصی می توان تمامی فرصت های درآمدی را احصا کرد و جلوه ای تازه از فرودگاه های ایران در جهان به نمایش گذاشت.

معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی گفت: در تیر ماه امسال، "رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران" در سالن اجلاس سران باحضور وزیر راه و شهرسازی، کاپیتان نخجوانی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها، مسئولان مربوطه، سفیران کشورهای هدف در ایران و سفیران ایران در سایر کشورها، اتاق های بازرگانی، اتاق های صنعت و معدن، فعالین تجاری و اقتصادی و صاحبان بنگاه های اقتصادی برگزار خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • درخشش بانوی خراسانی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیای مرکزی _ ازبکستان۲۰۲۴
  • همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در کرمان
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران