Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:05:44 GMT

صنعت، گل سرسبد صادرات همدان

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۳۶۱۷

صنعت، گل سرسبد صادرات همدان

حمیدرضا متین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در نیمه نخست سال جاری میزان صادرات استان از گمرک همدان از نظر ارزشی به ۵۳ میلیون و ۶۳۶ هزار دلار و به لحاظ وزنی به ۲۹۳ هزار و ۹۸۹ تن رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی هفت درصد کاهش و از نظر وزنی ۳۸ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: بر اساس آمارهای ثبت شده در گمرک همدان سیم مسی بدون عایق به ارزش ۱۰ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار مهمترین کالای صادراتی صنعتی محسوب می‌شود و میلگرد آجدار، کلینگر خاکستری، موتور کولر آبی، رب گوجه فرنگی و چینی آلات بهداشتی از دیگر اقلام صادراتی همدان هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان خاطرنشان کرد: ۷۲ قلم کالای صنعتی از این استان به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود.

متین افزود: کشاورزان نیز سهم ۱۷.۱ درصدی در صادرت استان دارند و از ابتدای سال جاری ۹ میلیون و ۲۱۳ هزار دلار محصول کشاورزی از همدان صادر شده است؛ هرچند کاهش ۵۷ درصدی در این قسمت رقم کوچکی نیست که بتوان نادیده اش گرفت.

وی ادامه داد: شمار اقلام صادراتی در این بخش به ۲۰ قلم می‌رسد که انواع کشمش مهمترین آنها است.

وی با بیان اینکه محصولات معدنی همدان شامل هفت قلم است افزود: معدن نیز در سبد صادرات استان سهم ۱۰ درصدی دارد؛ به طوریکه با پنج میلیون و ۳۳۵ هزار دلار ارزآوری برای استان در جایگاه سومین اقلام صادراتی استان ایستاده است.

صادرات پُرچرب همدان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به صادرات ۲ میلیون و ۸۳۴ هزار دلار محصولات شیمیایی در ۶ ماه نخست سال رونق تولید، اضافه کرد: این بخش از تولیدات استان سهم ۵.۲ درصدی دارد.

وی اظهار داشت: ارزش صادرات محصولات شیمیایی نیز همانند بخش کشاورزی کاهش داشته و رقم ۳۲ درصدی کاهش گواه این ادعا است.

متین گفت: کالاهای صادراتی این بخش شامل چهار قلم است که مهمترین آن وازلین صنعتی است که یک میلیون و ۹۵۴ هزار دلار فروش داشت.

صنایع دستی بی‌خریدار

در سبد صادراتی استان هشت قلم صنایع دستی وجود دارد؛ به گفته متین در این مدت ۲۱۰ هزار دلار دسترنج از هنرمندان این دیار به کشورهای دیگر صادر شده و سهمی معادل چهاردرصد را می توان برایش در نظر گرفت.

وی ادامه داد: صادرات صنایع دستی هم در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی ۹۵ درصد کاهش دارد.

به گفته متین در مجموع ۱۱۱ قلم کالا در نیمه نخست سال ۹۸ به ۳۰ کشور جهان صادر شده، در حالی که آرشیو صادرات سال گذشته رقم ۱۳۴ را برای اقلام صادراتی و ۳۲ کشور را برای شرکای تجاری همدان ثبت کرده است.

افزایش ۲۰ درصدی واردات

اما واردات کالا از گمرک همدان از نظر وزن و بها رشد دارد؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در این زمینه گفت: ۱۶ میلیون و ۳۱ هزار دلار کالا به وزن چهار هزار و ۵۹۸ تن از ابتدای سال تا پایان شهریور وارد همدان شده است.

متین گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی ۲۰ درصد و از نظر وزنی ۷۵ درصد افزایش دارد که از این میزان ۲ درصد کالای مصرفی، ۶۸.۷ درصد کالای واسطه ای و ۳۱.۱ درصد مربوط به خطوط تولید بوده است.

متین پس از سبک و سنگین کردن سبد صادراتی همدان گفت: تراز تجاری استان مثبت و بالغ بر ۳۷.۶ میلیون دلار و حجم مبادلات تجاری بیش از ۶۹.۶ میلیون دلار است.

۷۵۲۷/۲۰۸۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنعت و معدن صنایع دستی همدان کشاورزی گمرک جمهوری اسلامی ایران صادرات غیر نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۳۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای ضوابط جدید تأمین ارز از محل واردات در مقابل صادرات برخی کالاهای حوزه‌ی جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود. پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «ردشده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

برای مشاهده فهرست کالاهای وارداتی و صادراتی که در حال حاضر مشمول تأمین ارز از محل واردات در صادرات اینجا کلیک کنید.

کد خبر 6086729 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل