Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-09@03:06:17 GMT

◄ چند راهکار برای کاهش سرفاصله قطارهای مترو

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۴۰۲۶

◄ چند راهکار برای کاهش سرفاصله قطارهای مترو

تین نیوز

آیا برای کاهش سرفاصله مترو به ۲ دقیقه در ساعات پیک صبح، نیاز به تعداد واگن بیشتری داریم؟

به گزارش تین نیوز، این پرسش را چندی پیش «مهرداد تقی‌زاده» کارشناس حمل و نقل و معاون سابق وزارت راه و شهرسازی در کانال تلگرامی خود مطرح کرد.

در پاسخ به این پرسش عبدالله سرخوش کارشناس حمل و نقل گفت: انجام این کار با تغییر سیستم سیگنالینگ از ترک فرکانسی به CBTC امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که شرکت Thales این کار را در پاریس و لندن اجرا کرد، افزود: نصب به صورت Side By Side صورت می‌پذیرد و تنها با 2 ساعت وقفه در بهره‌برداری مهاجرت به سیستم جدید انجام می‌شود‌ و البته به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: 10 راهکار برای کاهش سر فاصله قطارهای مترو در پیک صبح

محمود سیادت موسوی نیز اگرچه کاهش سرفاصله مترو به ۲ دقیقه را عملی دانست اما در عین حال این موضوع را نیازمند مجموعه‌ای از اقدامات دانست که یکی از ارکان آن افزایش ناوگان است.

این کارشناس حمل و نقل خاطرنشان کرد: علاوه بر آن اقداماتی مانند ایجاد دپو پارکینگ و تعمیرگاه‌های لازم، تغییراتی در سوزن‌بندی و سیگنالینگ، تقویت سامانه نیرورسانی، اصلاح و تکمیل دسترسی‌های بیشتر و بهتر به ایستگاه‌ها و غیره اقداماتی است که باید انجام شود. 

به گزارش تین نیوز، او گفت: این کار اقدامی پرهزینه و وقت‌گیر و توام با حساسیت‌های اجرایی در شبکه در حال بهره‌برداری مترو و در عین حال بسیار پربازده و ضروری و نیازمند مطالعه تفصیلی خاص خود است.

سیادت موسوی افزود: اما در مجموع تقریباً با هزینه احداث یک خط مترو می‌توان ظرفیت مسافرپذیری شبکه را تا 2 برابر افزایش داد.

به گفته وی، در طرح جامع ریلی شهر و مجموعه شهری تهران که در مرحله تصویب قرار دارد سرفصل جداگانه‌ای تحت عنوان بهینه‌سازی شبکه موجود پیش‌بینی شده و قرار است در اولویت اجرا قرار گیرد.

به گزارش تین نیوز،  معین صادقی نیز بیان کرد: چند راهکار برای کاهش زمان هدوی مترو در مطالعات علمی وجود دارد که یکی از آنها بهینه‌سازی زمان حرکت قطارها (Train Scheduling) با استفاده از برنامه‌ریزی ریاضی در فضاهای فازی و غیر قطعی با متدهای حل مسئله خطی، غیر خطی، ابتکاری و ...است.

به گفته این کارشناس استفاده از سیستم سیگنالینگ مدرن (Communications-Based Train Control System) و برنامه‌ریزی سیستم هدوی پویا (Dynamic Headway) نیز از دیگر راهکارهایی است که در این زمینه وجود دارد.

او خاطرنشان کرد: افزایش سرعت ورود و خروج قطارها به ایستگاه، افزایش شتاب قطارها، استفاده از بلاک‌بندی پویا و حرکت خودکار قطارها نیز از دیگر راهکارهای موجود برای کاهش سرفاصله قطارهای مترو است.

این اظهارات در حالی بیان شد که علی افشار معتقد است: کاهش سرفاصله مترو بدون واگن اضافی؛ می‌تواند پرسش خوبی برای دانشجویان رشته حمل ‌ونقل در کلاس برنامه‌ریزی باشد ولی برای شاغلان این حرفه سوالات دیگری برای توجیه این عمل باید پاسخ داده شود.

این کارشناس تاکید کرد: پرسش‌هایی که لازم است به آن پاسخ داده شود این است که آیا لزومی به رساندن سرفاصله به ۲ دقیقه وجود دارد؟ آیا این عمل توجیه اقتصادی برای سازمان متولی دارد؟ آیا کاهش ۲ دقیقه‌ای زمان سفر در ساعات پیک صبح و بعد از ظهر، تاثیری برای مسافر دارد؟ آیا تقاضا در ساعت پیک در همه ایستگاه‌های مسیر به حد نصاب لازم می‌رسد؟

به گزارش تین نیوز، او بیان کرد: در حال حاضر، سرفاصله ۴ دقیقه در چندین مسیر انجام می‌شود. کاهش آن به ۲ دقیقه، یعنی 50 درصد افزایش، که غیر عادی به‌نظر می‌رسد.

به گفته افشار، افزایش ظرفیت معمولاً باید به تدریج انجام شود تا امکان جاافتادن برای اپراتور و مسافر وجود داشته باشد.

سعید قصابیان نیز گفت: زمان توقف برای تخلیه و مسافرگیری به‌خصوص در شلوغ‌ترین ایستگاه یک عامل محدود کننده برای کاهش هدوی است و کاهش آن به این سادگی که فکر می‌کنیم نیست.

این کارشناس اظهار کرد: در ایستگاه دروازه دولت و در ساعت پیک زمان صبح توقف را برای چندین قطار با کرونومتر اندازه گرفتم که متوسط زمان توقف یک دقیقه و ۱۵ ثانیه به‌دست آمد. با این زمان توقف زیاد آیا رسیدن به هدوی 2 دقیقه ممکن است؟

در پاسخ به این پرسش قصابیان، سرخوش نیز گفت: این مشکل را می‌توان با فرهنگ‌سازی برطرف کرد،  مردم وقتی هدوی پایین را ببینند در صف می‌ایستند و ازدحام  نیز به آن شکل نخواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مترو متروی تهران کاهش سرفاصله قطارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۴۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس با اشاره به اهمیت حفظ منابع آبی، بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کرامت‌الله کریمی مزیدی در نشست شورای انسجام‌بخشی صنعت آب و برق در راستای پیشرفت اجرایی شدن شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی در شیراز با اشاره به وضعیت منابع آب استان گفت: تا امروز، میزان 247 میلی‌متر میانگین بارش ایستگاه‌های منتخب استان در سال آبی جاری است و کاهش حدود 17درصدی، نسبت به میانگین بلند مدت بارش استان داریم.

عضو هیئت مدیره و معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست و افزود: حجم زیاد کسری مخزن فارس از طریق برداشت‌های غیر مجاز از چاه‌های پروانه‌دار مدیریت می‌خواهد.

وی با بیان اینکه عزم جدی به منظور مدیریت برداشت از چاه‌های کشاورزی وجود دارد، ادامه داد: شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی با امضای مقام عالی وزارت نیرو در اردیبهشت‌ماه 1402 به کلیه شرکت‌های آب منطقه‌ای، شرکت‌های برق منطقه‌ای، شرکت‌های توزیع برق استانی و شرکت توانیر ابلاغ و موظف به اجرای شیوه‌نامه موصوف شدند. 

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای فارس با تصریح اینکه چنانچه چاه‌ها مجهز به کنتور باشند، حجم آب از آن طریق محاسبه خواهد شد، گفت: در صورت نداشتن کنتور، حجم برداشت آب بر اساس میزان انرژی مصرفی اندازه‌گیری می‌شود.

کریمی مزیدی با بیان اینکه بر این اساس مشترکان به سه قسمت تقسیم می‌شوند، گفت: نخست مشترکینی هستند که مصرف انرژی چاه آنها در محدوده سهمیه انرژی مجاز ماهانه یا حداکثر تا 3.1 برابر بیش از آن است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک با مصرف مجاز محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها از 3.1 تا 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک پرمصرف محسوب می‌شوند و سوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها بیش از 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک بد مصرف محسوب می‌شوند.

کریمی مزیدی در پایان گفت: نحوه برخورد با مشترکین هر 3 گروه پس از ارسال پیامک و توجیه مشترک و نیز مراجعه گروه‌های گشت و بازرسی به محل چاه و بازدید میدانی مبنی بر مشخص شدن نحوه مصرف انرژی است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان خوردن تخم‌مرغ برای لاغر شدن
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • افزایش سرعت سیر قطارهای باری راه آهن جنوب
  • آغاز فروش اینترنتی و حضوری بلیت قطارهای فوق العاده مشهد
  • آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مشهد از امروز
  • پایان لیگ قایقرانی روئینگ بانوان ایران با قهرمانی دانشگاه آزاد
  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی