Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استارت‌آپ ایرانی با تولید دستگاهی موفق شده ضمن بهره‌گیری از فناوری پلاسمای سرد نانو، هوای آلوده را تصفیه کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک استارت‌آپ با تولید دستگاهی موفق شده با استفاده از فناوری پلاسمای سرد نانو، هوای آلوده را تصفیه کند. این دستگاه تصفیه هوا به این شکل عمل می‌کند که از یک طرف آلودگی وارد سیستم می‌شود؛ در قسمت میانی دستگاه، هوای آلوده تبدیل به پلاسما شده و آلودگی‌ها با عبور از داخل پلاسما، تصفیه شده و از طرف دیگر دستگاه، هوای پاک و تصفیه شده خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افروزی، کارشناس ارشد مهندسی پلاسما، یکی از اعضای تولید این دستگاه تصفیه هوا می‌گوید: پلاسمای سرد یکی از زیرمجموعه‌های فناوری نانو محسوب می‌شود و به خاطر سازگار بودن با محیط‌زیست و ارزان‌قیمت بودن آن می‌تواند در حد نانو با ذرات آلودگی وارد واکنش شود و روی آن‌ها تأثیر بگذارد.

از کاربرد‌های این دستگاه، می‌توان به استفاده برای تصفیه آلودگی خروجی از کارخانه‌ها اشاره کرد که در مسیر دودکش آن‌ها نصب می‌شود. یا در دستگاه هواساز کاربرد دارد که کار گرمایش و سرمایش را انجام می‌دهد و با تصفیه هوا از طریق این دستگاه، در شهر‌های بزرگ، دیگر محیط‌های خانه آلودگی هوا نخواهند داشت.

این دستگاه نمونه داخلی ندارد، اما نمونه مشابه خارجی دارد. فناوری به کار رفته در نمونه خارجی هم مانند همین دستگاه است. یکی نمونه کره‌ای از این دستگاه در تونل توحید کار گذاشته شده تا آلودگی داخل تونل دیگر به هوای بیرون منتقل نشود. یا در آشپزخانه‌های صنعتی هم کاربرد دارد که به واسطه این دستگاه، دیگر آلودگی ناشی از روغن سوخته به هوای بیرون منتقل نمی‌شود. به گفته افروزی، وجود برخی استانداردها، آشپزخانه‌ها یا صنایع تولیدکننده آلودگی را ملزم می‌کند که از این سیستم‌ها به منظور کاهش آلودگی استفاده کنند.

هندسه طراحی شده برای این دستگاه تصفیه هوا با پلاسمای سرد نانویی به گونه‌ای است که هیچ افت فشاری ندارد و همان فشاری که وارد دستگاه می‌شود به همان اندازه از دستگاه خارج می‌شود. از مزیت‌های قابل ملاحظه این دستگاه قیمت پایین آن است که در صورتی که به تجاری‌سازی برسد، تقریبا با یک دهم نمونه خارجی به بازار عرضه خواهد شد. نمونه خارجی این دستگاه در مقیاس‌های مختلف از هزار تا ۱۲ هزار دلار وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو تصفیه هوا استارتاپ جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۴۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت هشت صبح یکشنبه شانزدهم اردیبهشت با میانگین ۶۳ وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان، بولوار کاوه و دانشگاه صنعتی با عدد ۵۹، خیابان احمدآباد ۸۶، میدان انقلاب ۷۸، پارک زمزم ۷۲، رهنان ۶۵، خیابان زینبیه ۷۰، کردآباد و سپاهان‌شهر ۵۷، خیابان‌های فیض و فرشادی ۵۴ و ولدان ۶۸ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه خیابان میرزا طاهر با عدد ۳۷ AQI وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۳۴ در وضعیت پاک، در شاهین‌شهر ۷۴، مبارکه ۶۲، کاشان ۵۷، قهجاورستان ۵۶ و نجف آباد ۷۰ AQI در وضعیت قابل قبول و در زرین شهر با میانگین ۱۰۴ ناسالم برای گروه‌های حساس و در سجزی با میانگین ۱۵۴ ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6096765

دیگر خبرها

  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت