Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت صمت، ‌اصغر مصاحب در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی بجنورد و بیدک استان خراسان شمالی گفت: از ناحیه این افزایش تولید، برای سه هزار و ۶۹۰ نفر اشتغالزایی شده است.

وی افزود: در راستای اجرای برنامه‌های افزایش تولید و بازفعال‌سازی صنایع کوچک، امسال باید چهار هزار واحد تولیدی افزایش تولید یافته و ۲ هزار واحد نیز بازفعال‌سازی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: افزایش ظرفیت تولید چهار هزار واحد صنعتی کوچک با همکاری این سازمان و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها پیگیری می‌شود که از این تعداد، ۲ هزار و ۶۵۸ واحد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی واقع شده‌اند.

بازگشت واحدهای صنعتی به چرخه تولید

مصاحب ادامه داد: از ۲ هزار واحد صنعتی هدف ‌گذاری شده برای بازفعال‌سازی در سال جاری، یک هزار و ۳۴۳ واحد در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و تا کنون ۳۹۰ واحد تولیدی به این هدف دست یافته‌اند.

وی یادآور شد: سال گذشته برای بازفعال‌سازی یک هزار و ۴۰۰ واحد راکد برنامه‌ریزی شده بود که با تلاش‌های انجام شده توانستیم یک هزار و ۷۲۶ واحد راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران خاطرنشان کرد: این سازمان در قالب برنامه‌های مختلف و استفاده از ظرفیت‌هایی مانند ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و کلینیک‌های مشاوره‌ای که اعتبار آن از محل تبصره ۱۸ بودجه تأمین شد، و همچنین معرفی سرمایه‌گذار جدید به واحدهای غیرفعال توانست این واحدها را دوباره فعال کند.

مصاحب بیان کرد: در راستای اجرای برنامه‌های احیاء و افزایش ظرفیت تولید در کشور، استان خراسان شمالی امسال احیاء ۱۵ واحد صنعتی را هدف‌ گذاری کرده بود که تا کنون ۱۲ واحد آن بازفعال‌سازی شده است.

اجرای طرح پوشاک روستایی در پنج استان

وی در مورد پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری به واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی نیز گفت: هم اکنون این تسهیلات تنها به واحدهای مستقر در نواحی صنعتی پرداخت می‌شود که به‌جد پیگیر شمول پرداخت تسهیلات به شهرک‌ها و حداقل به واحدهای مرتبط با صنایع روستایی هستیم؛ اما متأسفانه تا کنون این اقدامات نتیجه نداده است.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: در عین حال برای استفاده از این تسهیلات، طرح پوشاک روستایی در ۵ استان کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، همدان و گیلان را آغاز کرده‌ایم، ولی همچنان اصرار بر این است که بتوانیم از تسهیلات روستایی و عشایری حداقل بخشی از شهرک‌ها را نیز بهره‌مند کنیم.

مصاحب با بیان این‌که بیش از ۶۰ درصد درآمد مالیاتی کشور توسط تولید کنندگان پرداخت می‌شود، اضافه کرد: اصلاح قانون برنامه ششم و سهم واحدهای تولیدی در مورد مالیات بر ارزش افزوده از خواسته‌های واحدهای تولیدی بود، ولی طرح آن به کمیسیون‌های مربوط برگشت خورد تا دوباره بررسی شود؛ اما در عین حال ما پیشنهادهای خود را برای اصلاح برنامه ششم و قانون مالیات بر ارزش افزوده به متولیان داده‌ایم.

وی در مورد خوشه‌های صنعتی نیز گفت: یکی از مدل‌های توسعه‌ای که صنایع کوچک متولی آن است، خوشه‌های صنعتی است و اتفاق خوبی که در این بخش رقم خورده این است که به‌زودی جشن استقلال صدمین خوشه صنعتی کشور را برگزار می‌کنیم.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بیان کرد: چهار خوشه صنعتی در خراسان شمالی شناسایی شده که نقش آن‌ها درحال بازبینی است و احتمال افزایش واحدهای جدید در این بخش بر اساس ظرفیت‌های استان وجود دارد.

مصاحب با بیان این‌که ۲ خوشه صنعتی فرش و آبنبات استان خراسان شمالی به شبکه فراگیر تحویل داده شده است، یادآور شد: مطالعات بر روی خوشه پوشاک و پایش خوشه پلاستیک این استان نیز اکنون درحال اجراست.

فعالیت ۸۰ هزار واحد صنعتی کوچک

وی با بیان این‌که بیش از ۸۰ هزار واحد کوچک صنعتی در کشور فعالیت دارند، اظهار داشت: بیش از ۴۳ هزار واحد تولیدی از این تعداد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استقرار دارند.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: ۷۷ درصد این واحدها فعال‌اند و برای بازفعال‌سازی واحدهای غیرفعال نیز برنامه‌های مختلفی در دست اجرا داریم؛ اما نمی‌توان این نکته را هم نادیده گرفت که فعالیت برخی از واحدهای صنعتی دیگر توجیه اقتصادی ندارد و عمر آن‌ها به پایان رسیده است.

مصاحب تصریح کرد: سیاست‌ دولت‌های یازدهم و دوازدهم باعث افزایش رقابت پذیری واحدهای صنعتی کوچک و متوسط شده است که این امر در کنار بین‌المللی کردن تولیدات صنعتی، از مهمترین برنامه‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است.

وی یادآور شد: واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ظرفیت‌های فراوانی برای تولید و اشتغال دارند و این ظرفیت در شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث رشد کارآفرینی و توسعه فضای کسب و کار شده است.

۲۸۰ واحد تولیدی، دانش‌ بنیان شدند

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تاکنون ۵۳۰ شرکت دانش ‌بنیان تولیدی در نقاط مختلف کشور شناسایی شده و ۲۸۰ واحد تولیدی نیز مجوز دانش بنیانی دریافت کرده‌اند.

مصاحب ادامه داد: توجه ویژه به اقتصاد دانش بنیان رویکرد اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است که این مهم نیز تنها با ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین صنعت و دانشگاه، مراکز علمی و پژوهشی محقق می‌شود.

وی اظهار داشت: صنایع کوچک و متوسط بخش عمده‌ای از مسیر توسعه پایدار کشور را فراهم ساخته‌اند و بر همین اساس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی علاوه بر تأمین زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی، رویکرد حمایتی از این حوزه را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران عنوان کرد: تشکیل ۷۰ کنسرسیوم صادراتی و ۶۸ شرکت مدیریت صادرات از مهمترین اقدامات این سازمان برای حمایت از فعالان بخش صنعت و تولید است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد صنعت مالیات بر ارزش افزوده معاون افزایش ظرفیت تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۵۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان