Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آب منطقه‌ای با بیان اینکه میزان مصرف آب در استان مرکزی ۹۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد گفت: ۱۰۴ درصد از آب تجدید پذیر استان مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۱ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عزت‌الله آمره ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت ار منابع آب استان مرکزی با اشاره به طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی اظهار داشت: در راستای تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی تاکنون تعداد 15 جلسه برگزار شده و مقرر است که در این برنامه میزان مصرف آب در حوزه‌های مختلف کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف اصلی اجرای این طرح رساندن میزان مصرف آب استان مرکزی به شاخص آب قابل برنامه‌ریزی است و این شاخص بر مبنای محاسباتی تعیین شده که در صورت تحقق این میزان دشت‌های استان مرکزی دیگر با افت مواجه نمی‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: کاهش 650 میلیون متر مکعب آب از مصرف کنونی لازمه تحقق شاخص  آب قابل برنامه‌ریزی برای استان مرکزی است و بخش عمده‌ای از کاهش این مصرف به حوزه کشاورزی وابسته و تامین آب شرب مردم استان مرکزی الزامی است.

آمره ادامه داد: حوزه صنعت استان مرکزی تاکنون به شاخص تعیین شده آب قابل‌برنامه‌ریزی خود نرسیده که این اقدام باید هرچه سریعتر انجام شود، همچنین در راستای تحقق میزان کاهش مودرنیاز در حوزه کشاورزی ملزم به اعمال برخی سیاست‌های سازگاری و سخت‌گیرانه هستیم تا حجم آب موردنظر محقق شود.

وی عنوان کرد: هریک از دستگاه‌های مصرف‌کننده آب اعم از آب منطقه‌ای، کشاورزی، صنعت، آب شرب شهری و روستایی و مجموعه محیط‌ زیست ملزم به ارائه برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی حوزه خود هستند و پس از دریافت طرح‌های سازگاری حوزه‌های مذکور به تدوین طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی با افق 1405 و تا پایان کار برنامه هفتم توسعه کشور می‌پردازیم.

شیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور بر طرف کند؟طرح سند سازگاری با شرایط کم آبی به صورت پایلوت در خراسان جنوبی اجرا می شودتدوین برنامه «سازگاری با کم آبی» در آذربایجان شرقی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه مدیریت منابع آبی کشور  تدوین شده و براساس آن سالانه سهم تعدیل میزان آب مصرفی هر استانی با برش شهرستانی تعیین می‌شود، همچنین پروژه‌های لازم نیز در این طرح گنجانده شده‌اند و پروژه‌هایی که سبب جبران تعدیل و کمبود آب شوند به حوزه کشاورزی بازگردانده می‌شود.

آمره بیان کرد: براساس برنامه تدوین شده مقرر است تا در این بازه زمانی چاه‌های غیرمجاز سطح کشور مسدود و از چرخه مصرف آب خارج شوند، نسب کنتورهای حجمی و کنترل مصرف چاه‌های پروانه‌داری که بیش از سهم مصرف دارند از دیگر برنامه‌های این طرح است.

وی افزود: اصلاح و تعدیل پروانه‌ها از دیگر برنامه‌های این طرح است زیرا بسیاری از پروانه‌ها در زمان پرآبی و غنی بودن سفره‌های آب زیرزمینی اخذ شده‌اند و باتوجه به اینکه درحال حاضر میزان منابع آبی استان مرکزی کاهش یافته سطح مجوز مصرف آب پروانه‌ها نیز باید کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های تعیین شده طرح سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی تغییر منبع آب مصرفی صنایع از سفره‌های زیرزمینی به پساب و آب بازگردانده شده به چرخه صنعت است، همچنین در حوزه فضای سبز نیز سیاست‌هایی اعم از تغییر شیوه آبیاری، تغییر نوع گیاه و استفاده از منابع پساب برای آبیاری اعمال شده است.

آمره عنوان کرد: هدف نهایی اعمال تمامی این سیاست‌ها کاهش 900 میلیون متر مکعب آب مصرفی در سطح استان مرکزی است و درحال حاضر میزان 104 درصد از آب تجدیدپذیر استان مرکزی درحال مصرف است که اگر این برنامه‌های تعیین شده اجرائی شوند این میزان به 75 درصد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی استان‌های سراسر کشور ملزم به تهیه طرح سازگاری با کم‌آبی برای استان خود شده‌اند و تاکنون طرح ارائه شده 5 استان به تصویب رسیده و استان مرکزی تاکنون طرحی برای تصویب ارائه نداده است، در استان مرکزی علی‌رغم تمرکز بیشترین میزان سرمایه‌گذاری دز شهرستان‌های ساوه و زرندیه بحرانی‌ترین دشت‌های استان نیز در این دو منطقه قرار دارند و برداشت بیش از حد منابع آبی این مناطق و کمبود میزان بارندگی نسبت به سایر نقاط استان ازجمله موارد نمود بحران در این دو دشت است.

انتهای پیام/ش

R41371/P/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229681 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد