Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

هر ساله میلیون‌ها نفر به حوزه شنگن یا همان محدوده ارضی اتحادیه اروپا سفر می‌کنند. در حالی که دغدغه امنیت در داخل مرزها و معضل مهاجران غیرقانونی در اروپا همچنان به قوت خود باقی است، کشورهای عضو پیمان شنگن تلاش دارند تا با به روزرسانی مقررات و وضع تدابیر جدید ورود مسافران را ساماندهی کرده و راه را برای ورود ببشتر مسافران قانونی تسهیل نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اجرایی شدن قوانین جدید در سال‌های پیش رو، سفر به اروپا دستخوش تغییرات عمده‌‌ای خواهد شد. از این به مسافران توصیه شده است که از تغییرات تازه آگاه باشند و خود را آماده کنند. در زیر نگاهی می‌اندازیم به شماری از این تغییرات اعلام شده که قرار است در آینده نزدیک اعمال شوند.

افزایش هزینه درخواست ویزا

از ژانویه ۲۰۲۰ مسافرانی که قصد دارند ویزای محدوده شنگن را دریافت کنند باید هزینه‌ بالاتری نسبت به قیمت فعلی بپردازند.

بنابر مقررات جدید، هزینه درخواست صدور ویزای شنگن ۳۳ درصد افزایش خواهد یافت، در نتیجه متقاضیان باید به جای ۶۰ یورو فعلی مبلغ ۸۰ یورو را بابت خدمات کنسولی بپردازند. بنابر اعلام اتحادیه اروپا درآمد حاصل از این افزایش تعرفه صرف بهبود تجهیزات برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی خواهد شد.

سوئیس اولین کشور عضو پیمان شنگن است که از ۲ فوریه ۲۰۲۰ این افزایش قیمت را انجام خواهد داد. انتظار می‌رود مابقی کشورهای عضو اتحادیه نیز بالا بردن مبلغ درخواست ویزا را تقریبا از همین محدوده زمانی در دستور کار قرار دهند.

پایان مهر زدن بر گذرنامه‌ها

از سال ۲۰۲۲ به بعد پاسپورت مسافران غیراروپایی که به محدوده شنگن وارد می‌شوند، مهر نخواهند خورد. نام مسافران و اطلاعات آنان به هنگام ورود یا خروج از مرزهای اتحادیه اروپا در سامانه جامعی به نام سامانه ورود/خروج (EES) ثبت می‌شود و در نتیجه با جایگزین شدن این سیستم دیگر نیازی به زدن مهر در پاسپورت‌ها نخواهد بود.

پیشرفته‌تر شدن کنترل‌های مرزی

در کنار فعال شدن سامانه ورود/خروج که جایگزین مهر در گذرنامه خواهد شد، فناوری‌های دیگری نیز پیش بینی شده‌اند که رفت و آمد به درون حوزه شنگن را آسان‌تر و ایمن‌تر می‌سازند.

از جمله این اقدامات سامانه تشخیص هویت بیومتریک فرودگاهی است. در این روش که در حال حاضر در فرودگاه لیسبون در پرتغال به صورت آزمایشی فعال شده است، مسافران دیگر به ارائه پاسپورت خود برای عبور از گذرگاه‌های مرزی نیازی ندارند. در این روش، مسافران به جای ایستادن در صف‌های طویل کنترل فرودگاه قادر خواهند بود تنها با نشان دادن صورت و اثر انگشت خود به یک نمایشگر تشخیص هویت، به سرعت از این مرحله عبور کنند.

فناوری هوش مصنوعی به مسئولان اجازه می‌دهد هویت فرد را مورد تایید قرار دهند یا در صورت جعل روادید از ورود وی به درون کشورهای عضو اتحادیه اروپا جلوگیری کنند.

عدم نیاز به سفر به کشور ثالث برای تسلیم درخواست صدور روادید

لایحه قانون الحاقی برای محدوده مرزی شنگن که در ماه ژوئن توسط شورای اتحادیه اروپا به تصویب رسید، شامل مفادی است که پروسه دریافت ویزا را تسهیل و تسریع می‌کند. بنا بر قانون جدید، دیگر نیازی نخواهد بود که مسافری برای درخواست ویزای شنگن به یک کشور ثالث سفر کند.

بنابر قانون جدید که از ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۰ اجرایی خواهد شد اگر عضوی از اتحادیه اروپا خدمات کنسولی خود را به هر دلیلی در کشور محل اقامت مسافر ارائه نکند، این مهم باید توسط یک عضو دیگر اتحادیه اروپا در آن کشور نمایندگی شود. به این معنی که کشور جانشین می‌تواند به نیابت از اتحادیه اروپا فرم‌های درخواست ویزا را بررسی کند.

راه حل دیگر نیز این است که کشور اروپایی فاقد دفتر نمایندگی، با یک سرویس ارائه دهنده خارجی در کشور میزبان همکاری کند و اختیار صدور ویزا در محل را به آن سرویس محول کند.

فاصله زمانی میان درخواست اخذ روادید و تاریخ انجام سفر

تا کنون مسافران اجازه داشتند حداکثر ۳ ماه قبل از تاریخ سفرشان درخواست خود را برای اخذ ویزای شنگن ارائه دهند. با قوانین جدید، این مدت سه ماه دیگر اضافه خواهد شد و به شش ماه خواهد رسید.

در عین حال قانون قبلی برای کف زمانی درخواست ویزا پابرجاست و مسافران نمی‌توانند برای کمتر از سه ماه آینده تقاضای ویزا کنند. امری که البته استثنابردار است و مسئولان کنسولگری در موارد اضطراری می‌توانند ویزا را در زمانی کمتر از ۱۵ روز کاری آتی صادر کنند.

شهروندان بدون نیاز به روادید

گردشگران کشورهایی که برای ورود به حوزه شنگن نیاز به ویزا ندارند نیز تحت تاثیر تغییرات جدید در قوانین اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.

در واقع از ژانویه ۲۰۲۱ به بعد برای اولین بار این شهروندان به منظور ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملزم به پر کردن فرمی در سامانه موسوم به مجوز الکترونیکی سفر (ETIAS) هستند.

پر کردن این فرم حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد و مقامات اتحادیه با بررسی پیشینه امنیتی فرد تصمیم خواهند گرفت که آیا ورود متقاضی به محدوده شنگن بلامانع است یا خیر. مسافران تاییدیه این سامانه را در ایمیلی دریافت خواهند کرد و تنها کافی است در درگاه‌های مرزی اتحادیه اروپا آن را به ماموران نشان دهند.

ورود بریتانیایی‌ها به محدوده شنگن

در حالی که با اجرایی شدن قوانین جدید ورود بسیاری از مسافران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا راحت‌تر خواهد شد، این امر شامل شهروندان با ملیت بریتانیا نخواهد بود.

بریتانیایی‌ها تا امروز می‌توانستند آزادانه و بدون نیاز به ویزا یا حتی پاسپورت در حوزه شنگن تردد کنند. اما با به سرانجام رسیدن برکسیت، بریتانیا نیز به عنوان یک کشور غیرعضو اتحادیه اروپا درنظر گرفته خواهد شد.

هرچند بریتانیایی‌ها به روادید احتیاج نخواهند داشت، با این حال از ژانویه ۲۰۲۱ به بعد باید قبل از ورود به خاک اتحادیه نام و درخواست خود را در سامانه موسوم به مجوز الکترونیکی سفر (ETIAS) ثبت کنند تا اجازه ورود برایشان صادر شود.

از طرف دیگر شهروندان بریتانیا باید پاسپورت خود را به هنگام سفر به همراه داشته باشند. آنان همینطور به هنگام ورود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید در کنار شهروندان دیگر ۶۲ کشور از گذرگاه مخصوص کشورهایی رد شوند که برای ورود به خاک اتحادیه روادید لازم ندارند.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویزای شنگن اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، قانونگذاران اتحادیه اروپا با اکثریت قاطع ۴۸۲ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف، به ایجاد آژانس مبارزه با پولشویی اتحادیه اروپا رای دادند تا از این طریق به تعهد دیرینه خود عمل کرده باشند. این تصمیم بخشی از یک بسته گسترده‌تر است که شامل ممنوعیت تراکنش‌های نقدی کلان در سراسر اروپا نیز خواهد شد.

نمایندگان پارلمان اروپا در آخرین جلسه رای‌گیری خود تا پیش از انتخابات پارلمانی ماه ژوئن در روز چهارشنبه ۲۴ آوریل (۵ اردیبهشت) قوانین تازه‌ای برای معاملات فوتبال و تراکنش‌های ارزهای دیجیتال اعمال کردند و این در حالی است که اتحادیه به دنبال ترمیم شهرت خود پس از رسوایی‌های مالی اخیر است.

مرید مک‌گینس، کمیسر و مسئول ارشد خدمات مالی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت: «پول‌های کثیف موجب تأمین مالی جنایات‌ وحشتناک می‌شود» و در نتیجه «با توجه وضعیت فعلی، لازم بود که یک بهبود قابل توجهی صورت می‌گرفت.»

با توجه به میزان بالای آرای موافق، به نظر می‌رسد که این ضرورت در بین همه طیف‌های سیاسی پارلمان اروپا احساس شده است.

دیمین کارم، نماینده فرانسوی پارلمان اروپا  از حزب سبزها معتقد است که «تروریست‌ها و کلاهبرداران از خلأهای موجود در قوانین اروپا سوء استفاده می‌کنند؛ پس باید قاطعانه عمل کنیم تا از یک سیستم قوی اطمینان حاصل کنیم.»

پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو ممنوع!

بر طبق مقررات جدید، بنگاه‌های تجاری از پذیرش یا پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو برای هر معامله منع می‌شوند. چرا که انبوه اسکناس‌های غیرقابل ردیابی می‌توانند باعث ایجاد سوء ظن در مورد جرایم مالی شود.

در عین حال، برخی از قانونگذاران ادعا می‌کنند که این تصمیم به آزادی مالی افراد لطمه می‌زند. پاتریک بریر از حزب آلمانی موسوم به «دزدان دریایی» خطاب به قانونگذاران پارلمان اروپا گفت: «دستان خود را از پول نقد و ارزهای دیجیتال ما دور نگه دارید. ما دزدان دریایی به این محرومیت مالی خزنده نه می‌گوییم.»

قوانین پولشویی اتحادیه اروپا در حال حاضر هم در مورد مؤسسات بزرگ مالی اعمال می‌شوند و چه بسا بانک‌ها هم اکنون هم موظفند هستند هویت مشتریان خود را تأیید کنند و تراکنش‌های مشکوک را به مقامات مسئول گزارش دهند.

اما این مقررات جدید بخش‌های مبتلابه مانند دلالان آثار هنری، جواهرات و قایق‌های تفریحی لوکس را نیز شامل خواهد شد. این محدودیت‌ها بخش خدمات نوآورانه مانند ارائه دهندگان ارزهای دیجیتال را نیز پوشش خواهد داد - چرا که قانونگذاران نگران بیت کوین و سایر دارایی‌های ناشناس‌تر برای پرداخت‌های غیرقانونی هستند.

با توجه به اینکه مقدار زیادی از پول‌های مشکوک در دنیای فوتبال جابه جا می‌شود؛ با اصرار نمایندگان پارلمان اروپا، این اقدامات نظارتی و محدود کننده در مورد باشگاه‌های بزرگ فوتبال و کارگزاران آن‌ها نیز اعمال خواهد شد.

فرانکفورت، مقر آژانس مبارزه با پولشویی

یکی از حساس‌ترین موضوعات‌ دیگر در مورد این بسته پیچیده، مساله جغرافیایی بود؛ این که این آژانس جدید ضد پولشویی اتحادیه اروپا قرار است در کجا مستقر باشد.

در نتیجه، پس از یک جلسه استماع عمومی ۱۲ ساعته که آن‌ هم در نوع خود نادر بود؛در نهایت شهر  فرانکفورت آلمان به عنوان مکان منتخب در میان چندین مدعی از جمله پاریس، رم، مادرید، وین، ریگا، ویلنیوس، بروکسل و دوبلین برگزیده شد. این آژانس که تقریباً ۴۰۰ نفر پرسنل خواهد داشت، مستقیماً بر اقدامات ضد پولشویی ۴۰ مؤسسه مالی بزرگ اتحادیه اروپا نظارت خواهد کرد.

این برای نخستین بار است که این مقررات از چارچوب صلاحدید ملی کشورها خارج شده و کمابیش به طور مداوم در سراسر اتحادیه اروپا اعمال می شود. 

پیش‌بینی می‌شود که با این اقدام تازه، اختلافاتی که تجارت قانونی فرامرزی را دشوار می‌کند و فضای سوء استفاده از سیستم را برای جنایتکاران و تروریست ها فراهم می‌آورد مرتفع شود.

 

الیگارش‌های روس و ضرورت بازبینی مقررات  مبارزه با پولشویی

مقامات اروپایی امیدوارند که مقررات جدید به بهبود شهرت اتحادیه اروپا در خصوص پول‌های کثیف کمک کند و پایانی بر جنجال رسوایی‌های اروپا باشد.

دو عضو اتحادیه اروپا یعنی کرواسی و بلغارستان در حال حاضر در «فهرست خاکستری» گروه ویژه اقدام مالی اف‌ای‌تی‌اف قرار دارند و مظنون به پولشویی هستند. مالت نیز به تازگی از این فهرست خارج شده است.

اروپا همچنین با مجموعه‌ای از رسوایی‌های بخش مالی شامل موسساتی مانند «دانسکه بانک» در دانمارک، «آ.بِ.اِل.وِ بانک» در لتونی و «پیلاتوس بانک» مالت مواجه شد.

دانسکه در سال ۲۰۲۲ از سوی نهادهای نظارتی ایالات متحده و دانمارک میلیاردها یورو جریمه شد. این بانک اعتراف کرده بود که حدود ۲۰۰ میلیارد یورو از طریق شعبه خود در استونی بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ پولشویی کرده است.

بحث‌های اتحادیه اروپا به دلیل ضرورت اجرای تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل اقداماتش در اوکراین بسیار مهم بود. این نگرانی وجود داشت که الیگارشی‌های ثروتمند روس ممکن است از ساختارهای مالی مشکوک برای دور زدن تحریم‌ها سوء استفاده کنند.

معمولا بسیاری از مقررات جدید پس از سه سال اجرا می‌شوند، اما موارد استثنا نیز وجود دارد.

بنابراین قوانین مربوط به بخش فوتبال پنج سال طول می کشد تا اعمال شود، و آژانس جدید اتحادیه اروپا می‌تواند در اواخر سال جاری میلادی شروع به کار کند - اگرچه قانون آن به طور رسمی در ژوئیه ۲۰۲۵ اجرایی می شود.

 

دیگر خبرها

  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • مهاجرت با ویزای جعلی
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • قانون نانوشته!