Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@21:34:41 GMT

اصفهان می‌تواند سیلیکون ولی غرب آسیا باشد

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۳۴۳۹

اصفهان می‌تواند سیلیکون ولی غرب آسیا باشد

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با توجه به داشتن ظرفیت‌های خاص، اصفهان پتانسیل سیلیکون ولی شدن را دارد، اما موانعی نیز در این زمینه وجود دارد که باید رفع شود.

اصفهان می‌تواند سیلیکون ولی غرب آسیا باشد

به گزارش خبرنگار ایمنا، کوروش خسروی امشب (دوشنبه) در برنامه زنده اینجا اصفهان در ارتباط با اینکه اصفهان می‌تواند "سیلیکون ولی" غرب آسیا شود، اظهار کرد: سیلیکون ولی منطقه کوچکی در شرق سانفرانسیسکو است و به دره سیلیکون نیز معروف است که در دوره جنگ جهانی یکی از مراکر مهم تحقیقاتی برای ساخت تجهیزات به ویژه رادارهای جنگی بوده است، بعد از اتمام جنگ تجمع مراکز تحقیقاتی در این منطقه پدیده‌ای را به وجود می‌آورد که در دنیا تازگی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سیلیکون ولی منطقه شهری که پّر از شرکت‌های دانش‌بنیان، کارآفرین، استارت‌آپ‌های و فضای نوآوری و خلاقیت است، ادامه داد: به عبارت دیگر سیلیکون ولی اولین نمونه یک محیط مناسب شهری برای رشد نوآوری و کارآفرینی است و یک اکوسیستم خوب برای کارآفرینی محسوب می‌شود.

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: بعد از متولد شدن سیلیکون تقریبا در اواخر دهه نود میلادی و اوایل قرن بیستم همه دنیا متوجه وجود این منطقه شدند، از همان زمان الگو برداری از این منطقه شروع شد و اصفهان نیز با داشتن ویژگی‌های خاص خود می‌تواند در غرب آسیا یک سیلیکون ولی باشد.

وی با تاکید اینکه سیلیکون ولی کمک می‌کند تا شهری پویا و نوآور داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در سیلیکون ولی نیز مانند تمام دنیا کارآفرین ایده خود را شروع می‌کند و برخی موفق و برخی دیگر هم با شکست مواجه می‌شوند، یکی از ویژگی‌های خوبی که در این منطقه وجود دارد، این است که اگر در شروع کار با شکست مواجه شوند، ناامید نخواهند شد و مجددا فعالیت خود را شروع می‌کنند و این موضوع در سیلیکون ولی به یک فرهنگ جاری و عمومی تبدیل شده است.

خسروی گفت: یکی از مشکلات فرهنگی ما در زمینه سیلیکون ولی شدن این است که آمادگی برای ادامه دادن دوباره بعد از شکست را نداریم و این مسئله هنوز در فرهنگ ما جا نیافتاده است، حتی ممکن است افرادی که در شروع یک ایده نو و خلاقیت با شکست مواجه می‌شوند، آن فعالیت را کنار بگذارند و بیخیال نوآوری و راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید شوند.

وی با توضیح اینکه وقتی صحبت از کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین می‌شود، ظرفیت و فضای زیربنایی این هویت بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: سیلیکون ولی یک ظرفیت و اکوسیستمی است که به کسب‌ و کارها و ایده‌های نو جهت می‌دهد تا دیده شوند، ایده‌هایی که می‌توانند یک فرصت طلایی برای منبع درآمد شوند.

فعالیت‌های بزرگ اصفهان در جهت بهبود اکوسیستم کارآفرینی کشور

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان در پاسخ به اینکه اصفهان چگونه می‌تواند فضای مناسبی برای ایده‌های نو و سیلیکون ولی شدن، باشد و ظرفیت‌های اصفهان در این زمینه، گفت: حدود 130 سال پیش کارآفرین اصفهانی به نام "محمد حسین امین‌الضرب" در دوره مظفرالدین شاه اولین کارخانه برق ایران را در تهران راه‌اندازی می‌کند و ایشان اکنون به عنوان نماد کارآفرین اتاق بازرگانی می‌شناسند و حتی جایزه‌ای با عنوان امین‌الضرب داریم که این افتخاری برای اصفهان و اصفهانی‌ها است، نسل نوین کارآفرینی‌های جدید ایران از همان زمان است.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب اصفهان  فعالیت‌های بزرگی در جهت بهبود اکوسیستم کارآفرینی کشور مانند راه‌اندازی اولین پارک فناوری و مرکز رشد فناوری در کشور که به نوعی زیرساخت نوآوری نیز است، پایه گذاری اولین رویداد کارآفرینی به نام جشنواره شیخ بهایی توسط شهرک علمی‌تحقیقاتی اصفهان، ایجاد اولین نمونه یک بازار مدرن در اصفهان به نام سیتی‌سنتر، داشتن جایگاه‌های بنزین تک سکو در اصفهان برای اولین بار در کشور، بزرگ‌ترین تولید کننده شیر و طلای ساخته شده کشور، بزرگترین تولیدکننده سنگ و فولاد کشور و هزاران مورد دیگر که نباید آن‌ها را نادیده گرفت، انجام داده است و همین موارد داشتن ظرفیت اصفهان برای سیلیکون ولی شدن را نشان می‌دهد.

خسروی با اشاره به اینکه مشکلاتی بر سر راه سیلیکون ولی شدن اصفهان وجود دارد، افزود: موانعی مانند برخی مشکلاتی فرهنگی که ضربه‌های بزرگی به کارهای تیمی و نوآوری‌ها می‌زند، انداشتن فضاهایی برای بیان ایده‌ها مانند کافی‌شاپ‌های ایده در سیلیکون ولی، که البته یک کافه ایده در اصفهان ایجاد شده است، اما نیاز به چنین فضاهایی بیشتر است، ترس از دزدیده شدن ایده که منجر به بیان نشدن ایده می‌شود و ... وجود دارد.

وی گفت: در جهت ایجاد زمینه برای طرح کردن ایده‌ها  از مهر ماه سال 95 باشگاه مشاورین در اصفهان شکل گرفت که سه‌شنبه اول هر ماه حدود 40 مشاور در حوزه‌های مختلف کسب‌وکار، داوطلبانه در اتاق بازرگانی اصفهان جمع می‌شوند و افراد ایده‌های خود را مطرح می‌کنند و در همان زمینه مشاوره می‌گیرند.

کد خبر 393297

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عضو شورای شهر اصفهان اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۳۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر کشانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی، اعضای هیئت‌رئیسه اتاق ایران، رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی ایران، مسئولین کشوری و استانی که مهمان اصفهان هستند، اظهار کرد: پیش‌نیاز رشد و پیشرفت در تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی در هر جامعه‌ای صلح و آرامشی است که از راه گفت‌وگو بین جوامع و فرهنگ‌های مختلف محقق می‌شود.

وی اصفهان را «شهر صلح خاورمیانه» نامید و با بیان اینکه اصفهان از دیرباز محل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین ادیان بوده است، افزود: قرن‌هاست مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در کنار یکدیگر در اصفهان زندگی کرده و تاریخ هیچ منازعه‌ای بین ادیان را در این شهر ثبت نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان می‌دهد که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و همراهی دولت‌ها می‌توان امیدوار بود ملت‌های آسیایی با هم‌افزایی به توسعه همه‌جانبه دست یابند.

کشانی ادامه داد: گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفت‌وگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

وی خاطرنشان کرد: دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجم‌تر از طریق فناوری‌های نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) به‌منظور گفت‌وگو بین اتاق‌های بازرگانی کار خود را آغاز می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برگزاری نشست رؤسا و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی و نشست ارتقای سرمایه‌گذاری در آسیا در روز اول این اجلاس، تصریح کرد: در روز دوم نیز چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» برگزار می‌شود که از مهمانان اجلاس برای حضور در این میزگردها و ارائه نظرات خود برای توسعه آسیا دعوت می‌کنم.

کشانی با بیان اینکه در اختتامیه نیز بیانیه و گزارش کار این اجلاس به‌عنوان سند نهایی منتشر خواهد شد، از مهمانان دعوت کرد از نمایشگاه توانمندی‌های استان اصفهان بازدید کنند. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از تلاش‌های وزارت امور خارجه در برگزاری این اجلاس و حضور مهمانان خارجی تقدیر کرد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 749117

دیگر خبرها

  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • دومین روز اجلاس مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی + فیلم
  • اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا با تصویب معاهده اصفهان پایان یافت
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است
  • آغاز دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود