Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قزوین، اولین مقصد زیارتی ما در این سفر با برکت کاظمین است، شهری که افتخار میزبانی از دو امام بزرگوار «امام موسی کاظم (ع)» و «جوادالائمه، امام محمدتقی (ع)» را دارد؛ اینجا عجیب بوی مشهد الرضا (ع) می‌دهد، به‌راستی مگر می‌شود پدر و فرزند کسی در شهری باشند و او آنجا نباشد؟!

رفتار خادمان خانم و آقایی که لباس یکدست داشتند و با زبان مهر زوار را راهنمایی می‌کردند، مرا به پابوسی امام رئوف برد، خادمانی از جنس خادمان مولای غریبمان امام رضا (ع)؛ زیارت کردیم و نماز خواندیم، گوشه‌ای نشستم و چشمان دل و روح و جسمم را گره زدم به مشبک‌های ضریح، در دل با آن‌ها حرف می‌زدم و می‌دانستم که کسی شنواتر از آن‌ها نیست؛ زیارتی بود دل‌چسب که به‌استی بر دل و جانمان نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمع کاروان کوچکمان تصمیم می‌گیریم که یک شب را در موکب‌های شهر کاظمین بمانیم و فردا صبح به سمت سامرا راه بیفتیم، موکب‌هایی در اطراف حرم مشغول خدمت هستند و ما به سمت درب صاحب‌الزمان (عج) می‌رویم؛ موکب‌های بیشتری در این فضا ساماندهی شده‌اند، سوله‌هایی بسیار تمیز در یک‌طرف بلوار آماده پذیرایی از زائران شده و خادمانی از شهرهای مختلف به ارائه خدمت می‌پردازند، یکی کفش واکس می‌زند و دیگری بساط خیاطی دارد، دیگری چای و دم‌نوش می‌دهد و آن دیگری دستگاه‌های خشک‌شویی را روشن کرده، یکی مهمانمان می‌کند به غذای حضرتی و دیگری مشغول جمع کردن زباله‌هاست، اینجا هر کسی به‌اندازه توان خود را خادم می‌داند و دریغ نمی‌کند خدمت به زوار مولای خویش را؛

سامرا مقصد بعدی است؛ شهری که کمی متفاوت‌تر است از دیگر شهرها، شهری که فضای امنیتی در اطراف آن و جاده‌ها محسوس است، مسیر طولانی است و زوار خسته‌اند، اما مواکب بین‌راهی خستگی را از بین می‌برند، دیدن این‌همه عشق و علاقه به اهل‌بیت هر لحظه شگفتی‌مان را بیشتر می‌کند، اینجا هم در بام اکثر خانه‌ها پرچم‌های حسینی برافراشته است، صاحبان مواکب نیز التماس زوار می‌کنند تا شاید قدم رنجه کنند و پا در موکبشان گذارند و آن‌ها را مفتخر به میزبانی زوار الحسین کنند و من با خود فکر می‌کنم این حسین (ع) کیست که عالم همه دیوانه اوست...

بعد از ساعاتی بالاخره به مقصد می‌رسیم، موکب حسینیه و زینبیه اعظم زنجان در کنار دیگر موکب‌ها پذیرای زوار در بیرون از حریم حرم است، آبی به‌صورت می‌زنیم و خود را آماده زیارت می‌کنیم، زیارت دو امام عزیزی که گرد مظلومیت آن‌ها از دیوارهای بلند امنیتی در حریم حرم پیداست، شوق زیارت قدم‌هایمان را بلندتر می‌کند، دوست دارم هر چه زودتر خود را به حرم برسانم و گرد و غبار از دل بشویم.

چشمانمان که به ضریح و بارگاه منور و با جبروت امام هادی (ع) و امام حسن عسگری (ع) می‌افتد سجده شکر می‌کنیم، یاد روزی می‌افتم که از تلویزیون تصاویری پخش شد که دل‌هایمان را آتش زد، دشمن با بی‌رحمی تمام ضریح و بارگاه امامین عسگریین را هدف قرار داده بود و با منفجر کردن آن قصد داشت رعب و وحشت در دل عاشقان اهل‌بیت (ع) بیندازد و پای زوار را کوتاه کند؛ اما به لطف و نظر حضرت حق امنیت در این شهر برقرار شد و بارگاه و ضریحی باشکوه‌تر از همه‌جا ساخته شد و سیل زوار عاشق نقشه‌های شوم دشمنان را نقش بر آب کرد.

زوار پروانه‌وار دورتادور حرم در موکب‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند، گردوغبار شدیدی از همان بدو ورود نفس‌هایمان را تنگ کرده است، عادت به این‌همه غبار و خاک نداریم؛ چشم چشم را نمی‌بیند، ناخودآگاه به یاد مردم مظلوم استان خوزستان می‌افتم که گردوغبار جزئی از زندگی‌شان شده است.

شب را در حرم سر می‌کنیم، علی مشغول بازی با ماشین کوچک خود است و من می‌بینم کودکان دیگری را که با والدین خود قدم به این سفر گذاشته‌اند، شاید به‌ظاهر متوجه تفاوت این سفر نشوند اما بی‌شک تأثیرات این سفر به‌یادماندنی برای همیشه در فکر و ذهن و روح آن‌ها رخنه خواهد کرد.

سرداب امام زمان (عج) نیز حال و هوایی دیگر دارد، شیفتگان و منتظران ظهور پله‌پله بالا و پایین می‌روند و با هر قدم برای ظهور منجی علم بشریت دعا می‌کنند، از پله‌های تودرتوی سرداب که محل غیبت مولایمان است پایین می‌روم، نگاهم به کسانی می‌افتد که هر یک به شیوه‌ای رشته دلش را به مولای خود گره زده، یکی نماز می‌خواند و دیگری ذکر می‌گوید، یکی قرآن در دست دارد و آن دیگری زیارت‌نامه می‌خواند، یکی در فراق امام خود گریه می‌کند و یکی هم در سکوت در فکر است، اینجا حال و هوای عجیبی دارد، مگر می‌شود به سامرا و صحن و بارگاه پدر و پدربزرگ و مادر امام زمان (عج) بیایی و دلت هوای آن امام منتظر را نکند؛ آری اینجا همه را هوایی می‌کند...

ما دعای فرجت را همه دم می‌خوانیم/ ما همه منتظر آمدنت می‌مانیم

ظهر است و کم‌کم قصد حرکت می‌کنیم، وسیله نقلیه در سامرا بسیار کم است و ساعت‌های بسیار صف‌های طولانی انتظار چشم‌به‌راه وسیله‌ای هستند تا به مسیر خود ادامه دهند، آقایان راحت‌تر هستند و خود را از کامیون و تریلی‌هایی که در مسیر است بالا می‌کشند و می‌روند، بعد از ساعتی انتظار بالاخره نوبت به ما می‌رسد و با چشمانی گریان از صحن و بارگاه امامین عسگریین به‌قصد زیارت مولی‌المتقین علی ابن ابی‌طالب (ع)جدا می‌شویم...

رقیه ملاحسنی؛ خبرنگار ایکنا قزوین

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قزوین موکب های اربعین حسینیه اعظم زنجان این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست سفرنامه کربلا گردو خاک در خوزستان منتظران ظهور سرداب امام زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»

سید احمد علم‌الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) اظهار کرد: مسئله مظلومیت، قصه تکراری در سیره همه اولیای الهی است و شاید یکی از ابعادی که وجود اقدس امیرالمومنان (ع) را اول مظلومان عالم می‌دانند، به این خاطر است که خود مظلوم بود و همه مظلومان عالم نیز از نسل او بودند.

وی افزود: شما ببینید یک شخصیت عالم و فرزانه‌ای را با لباس عبادت از خانه بیرون بکشند، دستهایش را در حدود سن ۶۵ سالگی ببندند و بی‌حیایی سوار بر اسب او را به دنبال بکشد. این مظلومیت برای کدام رهبر و قوم تکرار شده است؟ در همین حد که حتی یهود جسور و عنود نیز با اینکه قاتل پیامبران بودند، اما دست به چنین هتک حرمت‌هایی نمی‌زدند. به همین هم اکتفا نکردند و در نهایت با سم وجود اقدسش را مسموم کردند و به شهادت رساندند.

نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) یک وجه تقارن و تشابه نزدیکی هم با وجود اقدس، ولی نعمت ما علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) داشتند. یکی اینکه امام صادق (ع) نخستین نفری بود که ولادت امام رضا (ع) را بشارت داد و دوم آن که شهادت امام صادق (ع) از نظر زمانی مقارن با ولادت امام رضا (ع) بود که انگار سرچشمه علم و فضائل امام صادق (ع) وقتی از دنیا رفت، در وجود، ولی معصوم دیگری همچون امام رضا (ع) دوباره متولد شد تا همگان از آن محظوظ و بهره‌مند شوند.

اجتماع صادقیون مصداق یک سنت حسنه است

وی با دعوت رسمی از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای حضور در اجتماع بزرگ صادقیون ادامه داد: همچون سال‌های قبل، فردا نیز به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت رئیس مذهب جعفری، زائران و مجاوران امام هشتم (ع) از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی راهپیمایی می‌کنند. اجتماع عظیم صادقیون از آن سنت‌های حسنه و نیکی است که همه می‌توانند به نیت عرض تسلیت و ابراز ارادت به محضر امام رضا (ع) در آن شرکت کنند. 

علم‌الهدی گفت: از برگزارکنندگان اجتماع عظیمی که روز چهارشنبه در حمایت از طرح نور برگزار شد تا مردم، شور و ارادت خود را نسبت به فرمانده محترم و شجاع نیروی انتظامی و مجریان طرح نور نشان بدهند، تقدیر و تشکر می‌کنم. وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد. این اجتماع موردتأیید بنده است و از همه شما برادران و خواهران گرامی برای شرکت در آن تشکر می‌کنم.

کارگر، عنصر سازنده در جامعه

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن هفته معلم و هفته کارگر به عنوان دو مناسبت جاری تصریح کرد: این روز‌ها در هفته کار و کارگر هستیم. کارگر، عنصر سازنده در جامعه است و توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی و جهش تولید به مدد بازوان توانمند او تأمین می‌شود که از این حیث، تأمین معیشت کارگر بر همه مسئولان ضرورت دارد. علاوه بر این، هفته معلم نیز در این روز‌ها در جریان است که با اشاره به آن، نکاتی را عرض می‌کنم.

وی با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه تأکید کرد: قول مشهور این است که امام (ره) فرمود معلمی شغل انبیاست، اما اشاره امام راحل به هر معلمی نیست، زیرا خداوند عالم در قرآن کریم سه شغل برای پیامبران الهی عنوان کرده است؛ آن جا که می‌فرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» و تصریح می‌کند که پیامبران، آیات الهی را برای مردم می‌خواندند، آنها را تزکیه می‌دادند و کتاب و حکمت به ایشان می‌آموختند. این سه عنوان، سه شرطی است که اگر معلم به آن پایبند بود، آن زمان است که می‌توان گفت آن معلم رهرو طریق انبیاست.

تولید هویت، تکلیف اصلی معلمان

علم‌الهدی با بیان اینکه تولید هویت برای مردم، بزرگترین رسالت انبیای الهی بود، گفت: همه انسان‌هایی که در دوران حیات بابرکت رسول اکرم (ص) در قبایل، عشایر و دسته‌های مختلف که گرفتار امیال نفسانی بودند، بر هم شمشیر می‌کشیدند و قتل و غارت را در روابط خود حاکم می‌کردند، به دست پیامبر اسلام (ص) هویت یافتند، تبدیل به «امت» شدند و جامعه‌سازی کردند. بر همین اساس هم بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با معلمان تأکید کردند که پرورش هویت دانش‌آموزان در کنار علم‌آموزی بر معلمان ضرورت دارد.

وی بیان کرد: معلم مکلف است پیش از آموزش، به دانش‌آموز هویت ملی و دینی ببخشد، زیرا از اساس، هویت دینی محور هویت ملی است. عزیزان من، مسئله حجاب نیز یکی از همین هویت‌های دینی و ملی است. اصلاً حجاب متعلق به فرهنگ ایران است. حتی آن زمان که هنوز اسلام وارد ایران نشده بود، حجاب فرهنگ ایرانیان بود؛ به‌خصوص در تاریخ ایران باستان و انعکاس این فرهنگ را میتوان در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دید؛ آن زمان که از قول منیژه به عنوان نماد یک زن فرهیخته و ایرانی نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب».

تزکیه، مقدم بر تعلیم است

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش مکلف است فرهنگ ملی و دینی را به دانش‌آموز تعلیم دهد، اظهار کرد: اگر این فرهنگ به درستی منتقل شد، آن زمان است نسل آینده‌ساز دیگر خودباختگی هویتی نخواهد داشت و غربگرا و غرب‌زده نخواهد بود. برادران عزیز، خواهران گرامی، آن‌چه امروز در دانشگاه‌های آمریکا درحال وقوع است، اینکه استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشند و دانشجو را به شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کنند، همه اینها تابلوی لیبرال دموکراسی و تمدن غربی است که امروزه در ایالات متحده آمریکا به چشم می‌آید. حقیقت اینها همین است، واقعیت اینها همین است. دانش آموز اگر هویت پیدا کند، به اینها وابسته نمی‌شود.

وی افزود: پس از هویت‌بخشی، خداوند عالم تزکیه را مقدم بر تعلیم دانسته است. به همین دلیل، ما نیز تأکید داریم که باید پرورش مقدم بر آموزش باشد. البته در مقوله پرورش نمیتوان فقط به دبیران پرورشی اکتفا کرد، زیرا اصل تربیت از همان معلمی آغاز می‌شود که درحال تعلیم است. آن عظمتی که معلم به خاطر علمش در چشم دانش‌آموز دارد، بهترین ابراز تربیت است اگر معلم دغدغه‌مند باشد. اگر معلم این سه خاصیت را داشت یعنی به دانش‌آموز هویت داد، او را تربیت کرد و تعلیم را به حد کمال به اجرا درآورد، آن زمان است که رهرو طریقت انبیاست.


دیگر خبرها

  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با ذوب‌آهن
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل فولاد
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • بیرانوند نباید در پنج بازی گل بخورد؛ رقابت حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»