Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@12:22:48 GMT

تماشای «سیر زمان» در اثر جدید فیزیکدان کوانتومی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۷۸۱۰

به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «سیر زمان» با قلم کارلو روولی (فیزیکدان ایتالیایی) و با ترجمه کامیاب تقی‌زاده توسط انتشارات چترنگ ترجمه و روانه بازار شده است.

روولی استاد فیزیک دانشگاه اکس‌مارسی است و از نظریه‌پردازان آوانگارد در رابطه با مفهوم «جاذبه کوانتوم» است و این طیف پژوهشی که روولی نیز به آن تعلق فکری دارد، به دنبال برقراری پیوند میان نظریه نسبیت اینشتاین و مکانیک کوانتوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روولی کتابی به نام «هفت درس کوتاه از فیزیک» نوشته است که یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان شد و همچنین کتاب دیگری به نام «حقیقت آن چیزی نیست که به نظر می‌آید» و در این کتاب گسترش فیزیک از یونان قدیم تا امروز را توضیح می‌دهد.

درست مانند خودآگاهی، زمان نیز موضوعی است که هیچ فیلسوف یا فیزیک‌دانی نتوانسته آن را به درستی تشریح کند. در این کتاب موضوع زمان است، اما روولی خودآگاهی را نیز به زمان پیوند می‌دهد تا ماهیت آن را شرح دهد. او می‌پرسد که: چرا گذشته را به یاد می‌آوریم، نه آینده را؟ «زمان زود می‌گذرد» یعنی چه؟ زمانی که می‌گذرد به کجا می‌رود؟ این کتاب جذاب نگرش خواننده را به زمان برای همیشه تغییر خواهد داد. کارلو روولی پیچیده‌ترین مفاهیم ریاضی و فیزیک را به ساده‌ترین شکل ممکن برای خواننده بازگو می‌کند. علاوه بر آن کتاب‌هایش جوایز فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند. روزنامۀ گاردین دربارۀ این کتاب می‌نویسند: «سیر زمان تعمقی ژرف‌تر و پیچیده‌تر است که برخی از پیشرفت‌های اصلی در زمینه‌های فلسفه و فیزیک زمان را توضیح می‌دهد... این کتاب سنت نوشتن مقالات علمی خالی از اصطلاحات تخصصی را، که در سدۀ پیش از بین رفت، ادامه می‌دهد.»

کتاب «سیر زمان» که از آثار مشهور و پرفروش وی به شمار می‌رود و به تازگی به زبان فارسی ترجمه شده، در سه بخش تنظیم شده است. در بخش اول نویسنده سعی کرده است تا منظور و ادراک فیزیک نوین از زمان را بیان کند و به روایت از چرایی و چیستی از دست رفتن این مفهوم بپردازد. در فصل دوم از کتاب نویسنده به بیان این مسئله پرداخته که پس از فروپاشی قطعه به قطعه زمان در دنیای پیرامونی ما، چه چیزی باقی می‌ماند. این فصل از کتاب در واقعی وصف او از یک چشم‌انداز خالی و بربادرفته است که هیچ نشانی از زمان ندارد.

در فصل سوم کتاب که مهمترین بخش آن نیز به شمار می‌رود این مفهوم توضیح داده شده است که در جهانی بدون زمان هم باید چیزی باشد تا زمانی را که ما به آن عادت داریم، با همان قوانین، با گذشته‌ای که از آینده جداست و به آرامی جریان دارد را به وجود آورد. این فصل از کتاب سعی کرده به توضیح این پدیده بپردازد. 

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

«زمان این است. مانوس و آشنا. ما را با خود می‌برد. زمان، هجوم ثانیه‌ها، ساعت‌ها و سال‌هایی است که ما را به سوی زنگانی هل می‌دهد و سپس به عدم می‌کشاند. ما هم همانند ماهی‌هایی که در آب زندگی می‌کنند، ساکن زمانیم. وجود ما در زمان معنی پیدا می‌کند. موسیقی با وقار زمان ما را می‌پروراند، جهان را به رویمان می‌گشاید، به دردسرمان می‌اندازد، ما را می‌ترساند و سپس می‌آرامد. جهان با کشش رُمان آینده را پدیدار می‌کند و با سیر زمان ماهیت خود را می‌یابد.»

این کتاب را نشر چترنگ در ۱۷۵ صفحه با قیمت ۲۴ هزار تومان منتشر کرده است. از این نویسنده پیشتر، اثر «گفتارهایی از فیزیک» نیز توسط همین ناشر منتشر شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سیر زمان فیزیک کوانتوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۷۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، یعقوب نوروزی، مسئول برگزاری این کنفرانس روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: ما در راستای تحقق شعار سال به دنبال افزایش استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی اساتید و دانشجویان هستیم و اعتقاد داریم که برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های تخصصی در رشته‌های مختلف علمی، به طور حتم عامل مهمی برای رسیدن به این هدف است.

وی افزود: کنفرانس فیزیک بنیادی ایران نیز با همین هدف در دانشگاه قم برگزار می‌شود و ما این روند را به صورت مستمر در سال جاری ادامه خواهیم داد،‌ به نحوی که تا پایان سال حداقل در هر ماه شاهد برگزاری یک همایش ملی مهم در رشته‌های مختلف علمی در دانشگاه قم خواهیم بود.

مسئول کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ادامه داد: دانشگاه قم بر اساس رسالت علمی و پژوهشی خود با سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و بسیاری از دانشگاه‌های معتبر خارجی همکاری دارد و ما تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های علمی این دانشگاه در همه حوزه‌های مورد نیاز کشور، یافته‌های پژوهشی کاربردی را ارائه دهیم.

همچنین در این نشست،‌ دبیر اجرایی کنفرانس فیزیک بنیادی ایران، گفت: برای برگزاری این کنفرانس از مدت‌ها قبل، طرح نوشته و اعضای کمیته‌های علمی و اجرایی مشخص شدند،‌ همزمان با نهادهای تخصصی این موضوع همچون انجمن فیزیک ایران نیز مکاتبات و هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفت.

سید وحید موسوی افزود: در ادامه اقدام‌های لازم برای کسب اعتبار علمی مورد نظر کنفرانس انجام و سایت و پوستر آن طراحی شد، در ادامه کار ثبت نام از متقاضیان صورت پذیرفت و ما در روز همایش میزبان ۱۶۰ شرکت کننده به صورت حضوری و مجازی خواهیم بود.

وی ادامه داد: ۲۰ مقاله تخصصی به این کنفرانس رسیده‌است که پس از انجام ارزیابی‌های لازم، ۲ مقاله از سوی نویسندگان آن به صورت سخنرانی و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می‌شود. همچنین در این کنفرانس که با حضور استاد مهدی گلشنی(فیزیک‌دان و نظریه‌پرداز برجسته ترتیب می‌یابد) علاوه بر ارائه مقالات شاهد ۱۰ سخنرانی از سوی اساتید برجسته فیزیک خواهیم داشت.

دیگر خبرها

  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری
  • ستاره پی‌اس‌جی: رونالدو من را دیوانه خودش کرد
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟