Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@13:50:38 GMT

نرخ بیکاری در ایران و کشورهای همسایه

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۹۹۱۶

نرخ بیکاری در ایران و کشورهای همسایه

مجله مهر: بالا و پایین رفتن نرخ بیکاری در هر جامعه به علت های مختلفی بستگی دارد.   آمارها نشان می‌دهند کشورهای همسایه ایران عملکرد متفاوتی در مهار بیکاری و ایجاد اشتغال داشته‌اند. بررسی ها نشان میدهد نرخ بیکاری در کشور ما طی پنج سال گذشته کمی بیشتر شده  با این حال اما به سادگی نمیتوان آن را با هر کشوری مقایسه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که تعریف بیکاری در هر کشور متفاوت بوده و اگر چه دارای فاکتورهای مشترکی است اما برخی نکات غیر مشترک نیز دارد. همسایگان کشورمان ایران نیز کنش های متفاوتی در این باره داشته اند.   به طور مثال کشور عراق طی سالهای اخیر به خاطر جنگ با داعش دچار مشکلاتی در این خصوص شد که منجر به افزایش نرخ بیکاری در این کشور شد، اما کشور قطر به خاطر جمعیت کم خود و منابع نفتی فراوان توانسته بیکاری خود را به صفر نزدیک کند. کشور روسیه با افزایش نرخ دستمزد واقعی توانسته نرخ بیکاری را در کشور خود کاهش دهد.

کشور ترکیه اما در ده دهه اخیر با رشد و توسعه صنعت گردشگری در کشور خود توانسته نرخ بیکاری در سرزمین خودش را پایین تر از هر زمان دیگری بیارود. اما علاوه بر وضعیت بیکاری در کشورهای منطقه، این پدیده در اقتصادهای بزرگ جهان نیز به چشم می‌آید. البته گزارش اخیر ارائه شده از سوی صندوق بین ‌المللی پول نشان می‌دهد  کشورهای قدرتمند از نظر اقتصادی در سراسر جهان، وضعیت اشتغالشان در طول پنج سال گذشته، به طور قابل توجهی بهبود یافته است. کشورهایی مانند ژاپن و آلمان، نرخ بیکاری کمتری، حتی در مقایسه با امریکا  دارند و این در حالی است که کشورهای ایتالیا و فرانسه، با اینکه کاهش نرخ بیکاری را داشته‌اند، اما باز هم این میزان برای این کشورها بالاست. این نشان میدهد اگر بخش خصوصی در کشور ما ایران فعال تر از قبل شود تا حد زیادی می تواند مشکل بیکاری در کشور را درمان کند.

 اینفوگرافی زیر نگاهی به میزان نرخ بیکاری در کشور های همسایه ایران دارد:

کد خبر 4746561 عارف چراغی شوی

منبع: مهر

کلیدواژه: بیکاری نرخ بیکاری بحران بیکاری صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران اربعین حسینی کیوسک مطبوعاتی اربعین 98 صفحه اول روزنامه های ورزشی صفحه اول روزنامه های اقتصادی اینفوگرافیک رادیو مهر زائران اربعین روح الله زم آمد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«محمدرضا ملکشاهی‌راد» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

احزاب ما آن‌قدر در کشور قوی نیستند که در مجلس بگوییم که کرسی داشته باشند، هر چند مؤتلفه اسلامی در همه ادوار در مجلس تعدادی از کرسی‌ها را در مجلس داشته است، اما این بار دو جبهه ائتلاف و شورای وحدت مطرح هستند که در بین اصول‌گرایان می‌توانند بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس آینده داشته باشند، جریانات اصلاح طلب هم قطعاً نیروهایی در کشور دارند.‌

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

اولویت اول من کنترل تورم و گرانی است، دوم بالابردن توان قدرت خرید مردم است، حمایت جدی از سرمایه‌گذار در کشور یکی دیگر از اولویت‌ها است به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از کشور با بحث اشتغال و بیکاری جوانان روبرو است، حتی استانی مانند لرستان دیگر به استان‌های دیگر مهاجرت می‌کنند، چون شرایط سرمایه‌گذاری در آن فراهم نشده است، باید قوانینی وضع شود تا بخش خصوصی بیشتر احساس امنیت دررابطه‌با سرمایه‌گذاری کند، بحث واردات و صادرات و امتیازاتی که باید در نظر گرفته شود از دیگر اولویت‌ها است، به طور مثال در بحث واردات خودرو نباید این‌قدر معطل می‌کردند، الان پشت این قضایا مافیا قرار دارد و باید با آنها مبارزه کرد، اقتصاد را باید از چنگال افرادی که تشکیلات مافیایی دارند درآورد، واگذاری شرکت‌های دولتی با شرایطی که با بتوانند روند تولید و اشتغال را ادامه بدهند باید موردنظر قرار گیرد، قانون خصوصی‌سازی را باید اصلاح و تقویت کرد، دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند، بلکه باید حامی بخش خصوصی باشد.‌

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

من تجربه‌ای در کمیسیون عمران دارم، اما اصرار من این است که در کمیسیون بودجه مجلس باشم.

۴- مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

تورم و بیکاری چالش بزرگ، سخت و ناهموار لرستان است، لزوم احیای کارخانه‌های کوچک و بزرگ، درعین‌حال تقویت سرمایه‌گذاری در استان برای رفع این چالش، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، حق آبه استان، سدسازی، ساماندهی کارکنان دولت، استخدام بازمانده‌های حق‌التدریس به‌خصوص مدارس غیرانتفاعی باید مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6083419

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران