Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع)از ثبت نام بیش از صد کاروان با تعداد مختلف برای ماندن در این مجتمع فرهنگی در ایام دهه آخر صفر خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین ، سید محمود تشکری پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در دفتر ستاد نماز جمعه برگزار شد، گفت: میقات الرضا (ع) فعالیت خود را از سال ۸۴ آغاز کرده است و در حال حاضر گنجایش ۲هزار و ۵۰۰ شب خواب را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) ادامه داد: میقات الرضا(ع) امکاناتی همچون آسایشگاه گروهی، حسینیه، سوئیت برای کاروان‌‌های کوچک و خانواده‌ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، خشکشویی، نانوایی، مراکز درمانی و غرفه‌‌های فرهنگی دارد.
 
وی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ خدمه خواهر و بردار در طول سال در این مجتمع فرهنگی به زائران خدمت رسانی می‌‌کنند، گفت: این مجتمع در ۲۳ کیلومتری مشهد از سمت جاده قدیم قوچان قرار دارد و هرساله در ایام دهه کرامت و دهه آخر صفر، حدود ۱۷۰ هزار نفر برای زیارت از این مسیر عبور می‌کنند.

تشکری با اشاره به اینکه در سال جاری در دهه کرامت ۲۵ هزار نفر از این مسیر عبور کردند و در میقات الرضا(ع) پذیرایی شدند، عنوان کرد: از ماه صفر سال گذشته به جز ایام دهه کرامت، حدود ۲۰۰ کاروان پیاده از شهرهای شیراز، یزد، قم و بیرجند در میقات الرضا(ع) پذیرایی شدند.

رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه اسکان، پذیرایی، شام، نهار، صبحانه و سایر خدماتی که در این مجتمع به زائران ارائه می‌شود صلواتی است، گفت: سال گذشته در این ایام بیش از  ۱۲۰ هزار نفر در میقات الرضا(ع) پذیرایی شد.

وی ادامه داد: تا کنون برای ایام دهه آخر صفر  ۲۸ هزار نفر برای پذیرایی و خواب ثبت نام کردند که ظرفیت شب خواب از اول آبان تا رحلت و شهادت پیامبر(ص) و امام مجتبی (ع) تکمیل است.

تشکری با اشاره به اینکه برای تأمین اسکان این زائران، از فضای حسینه روستا و امامزاده‌‌ای که در نزدیکی این مجتمع است و همه امکاناتی که در مجتمع ارائه می‌شود، در اختیار زائران قرار می‌گیرد، افزود: اسکان زائران در این مجتمع تا سه شب صلواتی و همه هزینه‌ها توسط خیرین تأمین می‌شود.

رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه یکی از دغدغه‌‌های این مجتمع، بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر این بود که فعالیت‌‌‌ها باعث نشود پیاده روی اربعین تحت شعاع قرار بگیرد، گفت: چهار سال قبل تصمیم گرفته شد که در اراک نیز شعبه‌ای برای پیاده روی اربعین راه اندازی کنیم.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر کاروان‌ها از شهر اراک عبور می‌کنند، زمینی را به وسعت هزار هکتار در ۲۰ کلیومتری جاده قم  شهرک صنعتی اراک، همراه با سازه سبک به عنوان شعبه اراک میقات الرضا(ع) راه اندازی کردیم.

تشکری با بیان اینکه از 10 روز قبل فعالیت شعبه اراک و خدمت رسانی به زائران اربعین آغاز شده است، گفت: در این شعبه هم مثل شعبه مشهد، تمام امکانات پیش‌بینی شده است.
 
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) بیان کرد: بالغ بر ۱۰۰ کاروان با تعداد متفاوت ثبت نام کردند که بزرگترین آن، کاروان هزار و ۸۰۰ نفری بانوان نیشابوری است.

وی با بیان اینکه هر زائر در هر شبانه روز ۵۰ هزارتومان برای ما هزینه دارد، اظهار کرد: این مبلغ شامل سه وعده غذای غیر برنجی و خوراک‌‌های مختلف، خدمات و بسته فرهنگی زائران، می‌شود.

تشکری ادامه داد: هر کاروانی که وارد میقات الرضا(ع)می شود بسته به تعداد هر کاروان، یک یا چند روحانی با آنها همراه می‌شود و تا زمانی که کاروان از مجتمع خارج می‌شود، برنامه‌های مختلفی از جمله پاسخ به سوالات شرعی، حلقه‌های معرفت، نماز جماعت و امورات فرهنگی را برای کاروان برگزار می‌‌کند.

رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه یکی از اقداماتی که انجام دادیم و مورد توجه هلال احمر قرار گرفت حضور روحانی در مرکز درمانی بود، گفت: در مرکز درمانی در بخش خواهران و برادران یک طلبه خانم و آقا حضور دارند و به مسائل شرعی و فقهی زائرانی که جراحتی داشتند یا سوال فقهی در رابطه با بیماریشان داشته باشند، پاسخ می‌دهند.

وی افزود: فضای مجتمع میقات الرضا ۱۲ هکتار زمین است و قرار اسات بنای اسکان برای ۷هزار و ۵۰۰ نفر ایجاد شود، در حال حاضر نیز  امکان اسکان ۵ هزار و۵۰۰ نفر را دارا است.

تشکری بیان کرد: با توجه به اینکه کاروان‌های بسیاری در این مجتمع برای اسکان حضور می‌‌‌یابند ما مراسماتی با حضور سخنرانانی همچون آیت‌‌الله احمد علم الهدی و حجت‌الاسلام رئیسی برگزار کردیم که سال گذاشته این مراسم با حضور ۵۰ هزار زائر پیاده برگزار شد و بزرگترین مراسم زائران پیاده رضوی بود.

وی افزود: ما برای تکمیل این مجتمع نیاز به مصالح ساختمانی داریم و خیران می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب ۳۵۷۳۹۰۱۱۶۹۱۹_۶۰۳۷ به نام میقات الرضا(ع) بانک صادرات واریز کنند.

فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاروان پیاده زائرین امام رضا کاروان پياده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۱۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • برپایی کاروان اصفهان قدیم در چهارباغ + فیلم
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • سبدی از اقدامات فنی، فرهنگی، زیرساختی، عمرانی و برقی در مجتمع گردشگری صفه
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری