Web Analytics Made Easy - Statcounter

حال و روز فرش دستباف مشهد این روزها خوب نیست و بخش عمده‌ای از این مسئله ناشی از این است که هزینه‌های تولید افزایش یافته است.

 

به گزارش قدس آنلاین ، دومین نشست تخصصی بررسی موانع و مشکلات توسعه صنعت فرش دستباف به ابتکار شهرداری مشهد به عنوان معین اقتصادی مقاومتی شهرستان مشهد صبح امروز برگزار شد.

نماینده معین اقتصاد مقاومتی شهرستان مشهد در این جلسه که با حضور نماینده فرماندار مشهد، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش استان و جمعی از فعالان این صنف برگزار شد، با اشاره به تاکیدات استاندار خراسان رضوی مبنی بر تلاش و مشارکت دستگاه‌ها با مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری در جهت رشد و توسعه کشور اظهار داشت: بر این اساس شهرداری مشهد معین اقتصاد مقاومتی شهرستان مشهد قرار گرفت تا با تشریک مساعی اقشار مختلف مردم و تلاش برای کاهش موانع، سبب رونق تولید و ماندگاری جمعیت در روستاهای شهرستان مشهد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر رسولی برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی بررسی موانع و مشکلات توسعه صنعت فرش دستباف را در همین راستا دانست و گفت: در جلسه گذشته 10 گره صنعت فرش استان مورد بررسی قرار گرفت که قرار شد راهکارهای اجرایی برای رفع آن اندیشیده و اجرایی شود.

وی از مشکل تامین مواد اولیه مرغوب در خراسان رضوی، وضعیت بازار فرش، آموزش، بیمه قالی بافان، پراکندگی بافندگان فرش، محصولات بدون شناسنامه و عدم وجود فضای کافی برای بافندگان، سودجویی دلالان به عنوان دغدغه‌هایی نام برد که لازم است با پای کار آوردن همه ظرفیت‌ها برای برطرف کردن آن تلاش کرد.

رسولی با اشاره به تصمیمات اخذ شده درنشست بررسی موانع توسعه صنعت فرش ادامه داد: در این جلسه که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با صنعت فرش برگزار شد به توافق رسیدیم که سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی در 15 نقطه از مشهد فضایی را برای تولید و فروش فرش دستباف آماده کنند.

وی گفت: این فضا با همکاری مشترک اتحادیه فرش دستباف مشهد و همینطور اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت در اختیار بافندگان مستعد قرار خواهد گرفت.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی هم با اشاره به سال‌های رونق فرش طی چند دهه قبل گفت: در گذشته نیمی از پشم مورد نیاز کشور در خراسان تولید می‌شد که متاسفانه این فرآیند امروزه تغییر کرده و ما وارد کننده پشم از سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور هستیم.

هادی مخملی کیفیت مطلوب نخ‌های حاصل از پشم‌ریسی دستی را در تولید فرش‌های دستباف به عنوان برند فرش خراسان یاد کرد و گفت: متاسفانه نخ‌ریسی صنعتی نسبت به نوع دستی آن از سطح کیفی پایین تری برخوردار بوده و در ماندگاری فرش اثرات خود را به خوبی نشان می‌دهد.

وی با بیان این که برطرف کردن مشکلات فرش دستباف از پشت میز برطرف نمی‌شود و لازم است این گونه جلسات در کارگاه‌های تولیدی فرش هم برگزار شود، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین دلائل حال بیمار صنعت فرش دستباف، مسئله فروش و بازاریابی محصول است که اگر فروش خوب شود، همه زنجیره تولید اصلاح و به روز می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: باید هزینه‌های تولید کاهش یابد تا توجیه اقتصادی برای تولیدکننده فرش نمایان شود. به عنوان مثال یک بافنده فرش با گذشت زمان با مشکلات چشم و بینایی، آرتروز و سایر مواجه خواهد شد و اگر اندوخته خوبی برای آینده نداشته باشد، قید کار را خواهد زد و به مشاغل بعضا کاذب روی خواهد آورد.

تقوی نماینده فرماندار مشهد هم در این جلسه با تشکر از شهرداری مشهد به عنوان معین اقتصاد مقاومتی شهرستان مشهد برای برگزاری جلسات تخصصی بررسی موانع و مشکلات بخش‌های مختلف تولید، گفت: فرمانداری مشهد با تمام ظرفیت آماده همکاری و حمایت از اجرایی شدن مصوبات است.

تسنیم

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فرش دستباف فرش دست بافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه

شرکت‌ های مالک لکوموتیو در نامه‌ای به وزیر راه با اشاره به نارضایتی شرکت‌های فولادساز به افزایش نرخ تعرفه ریلی،‌اعلام کردند: سود یک شرکت فولادسازی ۸۹ همت بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، متن نامه مالکان لکوموتیو به مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به شرح زیر است؛

به‌استحضار می‌رساند اینجانبان مدیران عامل شرکت‌های خصوصی مالک لکوموتیو با هدف کسب منافع اقتصادی و در راستای نیاز کشور اسلامی و عزیزمان و مطابق با منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری و البته در جهت رشد و شکوفایی صنعت ریلی بالغ بر چند ده هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری کرده‌ایم و به یاری خداوند متعال و با رشد مداوم توانسته ایم نقش مؤثری در حمل بار ریلی ایفا کنیم. به‌گونه‌ای که در حال حاضر حدود 40 درصد حمل بار ریلی کشور توسط لکوموتیوهای بخش خصوصی در این صنعت محقق می‌شود.

نکته حائز اهمیت در بنگاه‌های اقتصادی این چنینی این است که تنها منبع درآمد عملیاتی از محل حمل بار و البته تعرفه‌ای است که توسط سازمان‌های دولتی بالادستی و به صورت سالاانه تعیین می‌شود.

این موضوع همواره محل اختلاف بخش خصوصی و این سازمان‌ها بوده است. حال پس از چندین سال جلسات مداوم با حضور مسئولان و مدیران راه آهن و ارائه آمارها و اسناد مالی و صورت‌های سود و زیان شرکت‌های مالک در نهایت امر مدیرعامل محترم فعلی راه آهن جمهور اسلامی ایران با در نظر داشتن جمیع جهات هزینه‌ای و درآمدی شرکت راه‌آهن نسبت به ترمیم نسبی نرخ تعرفه این بخش از صنعت ریلی اقدام کرده که هم جای تقدیر از ایشان را دارد و هم کور سوی امیدی برای جذب بیشتر سرمایه گذاران در این حوزه است.

با این حال در کمال تعجب برخی از شرکت‌های معظم فولادی و معدنی طی نامه‌هایی نسبت به این افزایش نرخ تعرفه ریلی اظهار نارضایتی داشته‌اند. این در حالی است که در دوره ای که این بخش از صنعت ریلی و راه آهن متحمل زیا‌ن‌های انباشته ناشی از هزینه‌های سنگین ارزی نگهداری و تعمیرات لکوموتیوها و عدم تغییر نرخ مطابق با رشد تورم بوده‌اند بررسی صورتهای مالی این سه شرکت نشان از وضعیت بسیار مطلوب سوددهی سالانه و سهم ناچیز حمل در بهای تمام شده این شرکتها به ویژه در بخش صنعت ریلی دارد.

بخش عمده آن ناشی از تعدیل قیمت فروش کالا به صورت مداوم و متناسب با افزایش هزینه‌ها ناشی از تورم است. به‌طور نمونه مطابق صورت‌های مالی حسابرسی شده در سال 1401 در حالی‌که راه آهن جمهوری اسلامی ایران زیان خالص داشته و شرکت‌های حمل و نقل ریلی نیز با سود ناچیز مواجه بوده‌اند، مجموع سود خالص یکی از شرکت‌های فولادی مطابق صورت‌های مالی ارائه شده بیش از 89 همت بوده که تنها کمتر از 0.2 درصد (180 میلیارد تومان) از این سود را صرف حق دسترسی شبکه ریلی راه آهن کرده است.

با عنایت به توضیحات فوق جا دارد شرکت‌های مذکور حتی با قبول هزینه مشابه جاده یا اندکی بیشتر در این برهه اقتصادی که هزینه‌های ارزی بر شانه‌های مالکان لکوموتیو سنگینی می‌کند، نسبت به حمایت حمل و نقل ریلی و پرداخت هزینه‌های معمول آن اقدام کنند تا علاوه بر توجیه اقتصادی شرکت‌های سرمایه گذار در این حوزه باعث بهبود وضعیت و سرعت سیر بازرگانی و حتی کاهش هزینه های حمل ریلی در آینده نزدیک مشابه کشورهای توسعه یافته باشیم.

همچنین امیدواریم با حمایت‌های حضرتعالی تعرفه ریلی لکوموتیو متناسب با افزایش هزینه‌ها ناشی شده از تورم حاکم بر کشور حداقل در دوره‌های سه ماهه به واقعیت موجود نزدیک‌تر شود، به‌نحوی که شاهد بهبود وضعیت صنعت ریلی و افزایش سودآوری و ایجاد فضای مناسب جهت جذب سرمایه گذاری جدید بخش خصوصی در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ  
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی شهرستان چهار باغ  
  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه
  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل
  • قیمت خودرو‌های تسلا کاهش می‌یابد