Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@16:12:55 GMT

نمایش عزاداری دوره قاجار در تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۳۳۴۸

نمایش عزاداری دوره قاجار در تهران

مسئول آلبوم‌خانه و امین اموال کاخ گلستان خبر داد: برای نخستین‌بار نمایشگاه عکس‌های قدیمی «با کاروان»، آیین‌های سوگواری و عزاداری دوره قاجار را به روایت آلبوم‌خانه کاخ گلستان به تصویر می‌کشد.

هلن اسدیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که این نمایشگاه از سه‌شنبه، ۲۳ مهر تا پنجم آبان‌ماه ۳۰ تصویر دیده‌نشده از تعزیه‌خوانی و شبیه‌خوانی هنرمندان دوره قاجار برای شاهان آن دوره را برای نخستین‌بار در باغ‌موزه هنرهای ایرانی به تصویر می‌کشد، گفت: این نمایشگاه که همزمان با اربعین برپا می‌شود، مجموعه تصاویری از تعزیه یا شبیه‌خوانی به عنوان نمایشی آیینی - سنتی را شامل می‌شود که در آن‌ها از تکنیک فتوگرافی (نقش کردن با نور) استفاده شده است، همچنین در آن یک تصویر استرسکوپی نیز به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که در این عکس‌ها، تصاویری از تکیه‌های دولتی، اصناف و اشخاص نیز وجود دارد، ادامه داد: از تکیه‌های دولتی می‌توان به «تکیه دولت» و «صاحبقرانیه» و از تکیه اصناف نیز می‌توان به «تکیه سیف‌الدوله» اشاره کرد. همچنین تکیه‌های «مجدالدوله» و «مویدالدوله» در این تصاویر در فهرست تکیه‌های اشخاص قرار می‌گیرند.

او با اشاره به این‌که برخی معتقدند معماری تکیه دولت الهام‌گرفته از سالن «آلبرت هال» در لندن است، افزود: این تصاویر توسط عکاسان قاجار مانند «ابراهیم»، «عبدالله»، «امیر قاجار» و «حسن قاجار» با نگاهی ویژه ثبت شده است.

اسدیان با تاکید بر این‌که ۳۰ تصویر به نمایش‌درآمده از آلبوم‌خانه کاخ گلستان به محدوده‌ زمانی ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۵ یعنی از دوره‌ ناصری تا مظفری مربوط می‌شود، اضافه کرد: همچنین در برخی از تصاویر دست‌خط «ناصرالدین شاه» دیده می‌شود.

روی برخی از تصاویر، درباره‌ عکس‌ها این‌طور دست‌نویس شده است: «تکیه کامرانیه است که در حضور مبارک روحنا فداه تعزیه حضرت عباس علیه سلام می‌خوانند. شهر محرم سنه ۱۳۱۲»، «تکیه کامرانیه است که در حضور مبارک، تعزیه بازار شام می‌خوانند. شهر محرم سنه ۱۳۱۲»

۳۰ عکسِ دیده‌نشده از آیین‌های سوگواری و عزاداری دوره قاجار برای نخستین‌بار در قالب نمایشگاه «با کاروان» در خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک‌وی، خیابان شهید فیاضی، خیابان بوسنی و هرزگوین، خیابان دکتر حسابی، باغ‌موزه هنر ایرانی، نگارخانه پردیس به نمایش در می‌آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اربعین ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جشنواره پنجم فیلم «کوثر» در چهار بخش سینمای ایران شامل فیلم‌های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم)، مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویژه گنجانده شده که عبارت است:

نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشور‌های حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته، است.

حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه‌های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیررقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می‌دهند؛ نمایش‌های ویژه، نشست‌های تخصصی، نکوداشت‌ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان‌ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور از دیگر بخش‌های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می‌توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس، kovsarfestival@gmail.com ارسال کنند و در صورتی که حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می‌توانند اثر خود را به‌صورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال آثار تا روز شنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره: تهران، میدان فردوسی، خیابان انقلاب، چهار راه کالج، خیابان حافظ، خیابان غزالی، پشت سفارت روسیه، پلاک ۱۱ مرکز تشکل‌های شاهد و ایثارگر - آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)

تلفن و دورنگار: ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵

آدرس پست الکترونیکی: kosarfilmfestival ۶۷@gmail.com

آدرس وبسایت: www.isartalash.ir

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» تیر ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده و با همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • ببینید | لحظه شلیک پلیس به موتور سارق موبایل در خیابان الهیه تهران
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • انتقادات پهلوی به قاجاریان به‌خاطر امتیازدادن به بیگانگان!
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو