Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@10:27:23 GMT

تدبر در قرآن به معنای نگاه سیستمی به کلام الهی لست

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۴۶۲۱

تدبر در قرآن به معنای نگاه سیستمی به کلام الهی لست

به گزارش ایکنا، آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز 23 مهرماه، در اولین جلسه تفسیر سوره مبارکه زخرف با بیان اینکه دیدگاه‌های مختلفی در مورد بسم‌الله و ارتباط آن با سوره وجود دارد، گفت: «بسم‌الله» از نظر اکثریت علما و مفسران شیعه جزیی از سوره است و در محاسبه عددی آیات سوره، آن را جزء تعداد حساب نمی‌کنند ولی اهل سنت آن را جزء سوره نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این استاد تفسیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه این سوره با «حم» شروع شده است افزود: «حم» در ابتدای این سوره وجود دارد که از حروف مقطعه است و اقوال متعددی هم در این زمینه وجود دارد؛ علامه طباطبایی(ره) آن را رمزی میان خدا و پیامبر می‌داند و ما معتقدیم که حروف مقطعه بیان این نکته است که قرآن با همین حروف رایج میان مردم ساخته شده است و همین یکی از نشانه‌های اعجاز کلام الهی است.   هادوی تهرانی با بیان اینکه فرقان یکی از نام‌ها و اسامی قرآن کریم است و فرقان یعنی چیزی که مایز میان حق و باطل است، تصریح کرد: قرآن معیار تشخیص حق و باطل را به ما می‌دهد؛ به قول معروف به ما ماهی نمی‌دهد بلکه ماهی‌گیری یاد می‌دهد که در مسائل فردی، اجتماعی و جزیی و غیرجزیی حق و باطل و درست را از نادرست تشخیص دهیم.   این استاد تفسیر حوزه تصریح کرد: قرآن را خداوند با تعبیر «قرانا عربیا» آورده؛ یعنی قرآن از مرتبه عرشی خود به تدریج تنزیل شده و قابل قرائت و در دسترس است.   رئیس موسسه رواق حکمت با اشاره به تعبیر عربی نازل‌شدن قرآن اظهار کرد: در اینجا ممکن است عربی در برابر عجمی یعنی گنگ، پنهان و نامفهوم باشد و یا مراد زبان عربی باشد؛ خداوند فلسفه عربی و قابل قرائت بودن قرآن را مقدمه تعقل و تدبر در آیات معرفی فرموده است تا انسان‌ها در آن بیاندیشند و به حقیقت قرآن برسند.   استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اداکردن مخرج درست کلمات و حروف قرآن در حدی که تلفظ درست باشد و شرط صحت نماز هم رعایت شود، خوب است و باید باشد افزود: نباید صرفاَ به این مسئله بسنده کرده و محدود به ادای کلمات و زیباخوانی قرآن باشیم.   این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هدف از تنزیل قرآن، شناخت معارف آن برای عمل کردن و رسیدن به سعادت دنیا و آخرت است، تصریح کرد: اگر قرآن را صرفاً مانند یک قطعه موسیقی در نظر بگیریم و زیبا بخوانیم دورشدن از هدف است گرچه قرآن هم از لحن و موسیقی برای جذب افراد استفاده کرده است.   هادوی تهرانی با بیان اینکه تدبر در قرآن به معنای داشتن نگاه سیستمی است یعنی مفاهیم قرآن باید در یک مجموعه و منظومه و سیستم دیده و مطالعه شود، افزود: اگر تعقل و تدبر نباشد ما به لب و محتوا نخواهیم رسید و بر روی ظاهر آن سر می‌خوریم. ضمن اینکه برای استخراج نظام‌های اجتماعی از قرآن باید نگاه سیستمی داشته باشیم که در نظریه «اندیشه مدون» شرح و بسط داده شده است.   استاد تفسیر حوزه علمیه تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا وجودمان قرآنی و به قدرت فرقان برسیم و حق را از باطل تشخیص دهیم. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم هادوی تهرانی تفسیر زخرف استاد حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله یدالله صفری ظهر یکشنبه با حضور در مدرسه علمیه تخصصی ولیعصر در آئین گرامیداشت مقام معلم با اشاره به تبیین ارزش و جایگاه معلم اظهار کرد: جایگاه معلم بسیار بزرگ‌تر از یک شغل و منصب است چرا که انسانیت در گرو تربیت معلم است.

وی با بیان اینکه معلمان میراث‌دار راه و روش انبیا و اولیای الهی هستند، افزود: اگر امانتداری برجسته‌ترین اوصاف انسان و انسان گران‌بهاترین امانت الهی باشد پس معلم بی‌نظیرترین امین و امانتدار است چرا که وظیفه تربیت انسان را بر عهده دارد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان بهری به ایثار و اخلاص اساتید حوزه‌های علمیه اشاره کرد و ادامه داد: اساتید خواهر حوزوی با ایثار و اخلاص خود در مسیر تربیت فرزندان این جامعه همواره در تلاش و کوشش هستند و اجر و پاداشی خاص در نزد خداوند متعال دارند.

آیت الله صفری تصریح کرد: حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران مهمترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می‌کنند به‌خصوص خواهران طلبه که با ایثار و فداکاری خود نهال مقدس خانواده را آبیاری کرده و به مرحله کمال می‌رسانند.

کد خبر 6097055

دیگر خبرها

  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • قاسمی: هر جا از قرآن فاصله گرفتیم به همان میزان دچار مشکل و انحراف شدیم +فیلم
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • تاکید بر قرآن محوری و فهم کلام وحی در حج