Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مظفر افشار گفت: درختان بلوط از طلا با ارزش‌تر هستند به این دلیل که می‌توان هر بار که خواست آن را به دست آورد، ولی وقتی درخت بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار ساله را نابود کنیم دیگر نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم و هیچ جایگزینی برای آن نیست. تاریخ انتشار: 07:00 - 24 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۹۰۵۷

مظفر افشار پدر بلوط ایران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در واکنش تخریب گسترده جنگل‌های بلوط دنا به بهانه تعریض جاده گفت: در ابتدا باید گفت بلوط درختی است که ۲ هزار سال طول عمر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخت بلوط در سال اول هر ۱۰ تا ۱۲ روز آب می‌خواهد، سال دوم هر ۱۸ روز یک بار، سال سوم در تابستان فقط چهار بار آب می‌خواهد و بعد از آن دیگر هیچ نیازی به آب ندارند و ۲ هزار سال هم عمر می‌کند.

درختان بلوط ریه کشور هستند

افشار در ادامه بیان کرد: بعضی از این درختان هزار سال عمر دارند و می‌خواهند آن‌ها را قطع کنند. امکان ندارد این سرمایه عظیم کشور و این ریه کشور ایران دوباره احیا شود. زاگرس ریه کشور است، چون جلوی ریز گرد‌ها را می‌گیرد و حدود ۲ سوم بارش‌ها را وارد سفره‌های زیر زمینی می‌کند و از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند.

استان‌های زاگرس نشین نان خود را از بلوط به دست می‌آورند

پدر بلوط ایران در ادامه بیان کرد: استان‌های زاگرس نشین نان خود را از بلوط به دست می‌آورند. حتی ۴۰ اصله درخت از این درخت‌ها از بین برود باید افسوس خورد، ولی بر اساس اطلاعاتی که دارم تاکنون نزدیک به ۳ هزار اصله درخت بلوط نابود شده‌اند و در این تعریض جاده در گهکیلویه و بویر احمد حدود هزار و ۵۰۰ اصله درخت نابود خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: این درخت‌ها دیگر نه آب دارند و نه خاک دارند.‌

پدر بلوط ایران در ادامه بیان کرد: می‌توان مسیر جاده‌ها را تغییر دارد و در جا‌هایی جاده بنا کرد که حداقل درختان کمتری نابود شود.

دیگر نمی توانیم درختان بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار سال به دست بیاوریم

افشار افزود: درختان بلوط از طلا با ارزش‌تر هستند به این دلیل که می‌توان هر بار که خواست آن را به دست آورد، ولی وقتی درخت بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار ساله را نابود کنیم دیگر نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم و هیچ جایگزینی برای آن نیست.

افشار در ادامه گفت: رشد هر درخت بلوطی ۱۰ قرن زمان نیاز دارد و با قطع هر کدام از این درختان فقط اشک می‌ریزیم.

پدر بلوط ایران در ادامه افزود: این تعریض جاده برای گهکیلویه و بویر احمد است، اگر در لرستان این اتفاق میفتاد، صد در صد تا الان جلوی این کار را گرفته بود.

وی در ادامه بیان کرد: بعضی اوقات در مواجهه با این مسائل متاسفانه تماس‌های برخی افراد آنقدر قدرتمند است که زور هیچ کس به آن‌ها نمی‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پدر بلوط ایران تعریض جاده قطع درختان بلوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای پروژه تعریض محور دهگلان_ بلبان آباد

 فرزاد حسنی گفت: محور دهگلان_ موچش یکی از محور‌های حادثه خیز است که سالانه شاهد تصادفات و تلفات زیادی در این مسیر هستیم و به منظور ایمن سازی، پروژه تعریض این مسیر از سال گذشته کلید خورد.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای کردستان با اشاره به اینکه کلنگ زنی اجرای پروژه آبان ماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی انجام شد، افزود: به دلیل شرایط جوی در زمستان، بخشی از کار انجام و اجرای بقیه کار به فصل کاری ۱۴۰۳ موکول شد.

وی ادامه داد: پروژه تعریض محور دهگلان_ بلبان آباد_ موچش در قالب تفاهم‌نامه سه جانبه بین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و اداره کل صمت کردستان در ۵ فاز تعریف شده که عملیات اجرایی فاز اول آن به طول۵.۶ کیلومتر به پیمانکار واگذار شده است.

حسنی با بیان اینکه برای اجرای فاز اول این پروژه ۶٠ میلیارد تومان هزینه برآورد شده است، افزود: با اجرای این پروژه ۶.۵ متر به عرض محور اضافه می‌شود و مشخصات محور از راه فرعی به راه اصلی عریض ارتقاء می‌یابد.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای کردستان خاطر نشان کرد: براساس قرارداد منعقد شده با پیمانکار این پروژه، فاز اول آن آبان ۱۴۰۴ به اتمام خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • آغاز عملیات تعریض جاده کوشکک در گتوند
  • آغاز اجرای پروژه تعریض محور دهگلان_ بلبان آباد
  • غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق
  • تعریض جاده کوشکک در گتوند
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند