Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، احسان فاضلی (دانشجوی ارشد برنامه‌ریزی شهری و فعال حقوق کودک) نبود ضابطه و امکانات جهت بهره‌مندی کودکان نابینا و افراد معلول از محیط‌های فیزیکی و فرهنگی، مسکن، حمل و نقل، خدمات اجتماعی و بهداشتی، فرصت‌های شغلی و آموزشی و تسهیلات ورزشی و تفریحی را یک ایراد مهم در فضای شهری کشور می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال حقوق کودک با اشاره به اینکه فضای شهری آن بخشی از فضاهای عمومی شهر را شامل می‌شود که تبلور زندگی جمعی است، اظهار داشت: همه‌ اقشار و سنین به فضای شهری دسترسی دارند و در آن فعالیت می‌کنند. پیش‌نیاز فضای شهری مطلوب ایجاد بسترسازی مناسب جهت حضورپذیری تمامی اقشار جامعه (از کودکان و سالمندان و کم توانان جسمی تا افراد بزرگسال و تندرست) و پاسخگویی به نیازهای آن‌ها است.

وی افزود: عدم حضورپذیری گروهی خاص از جامعه در فضاهای شهری سبب عدم توازن در چرخه زندگی و تشکیل جامعه‌ای ناسالم می‌شود، چراکه عدم حضور تمامی اقشار در محیط عمومی موجب دوری درصدی از افراد جامعه از حوزه طبیعی فعالیت‌ها و عدم مشارکت آن‌ها در روند زندگی شهری می‌شود.

فاضلی با بیان اینکه کودکان و نابینایان هر دو از اقشار خاص جامعه محسوب می‌شوند که علیرغم وجود قوانین بهره‌مندی برابر از حقوق شهروندی همچون سایر شهروندان، در عمل با توجه به طراحی‌ها و ساخت‌و سازهای غیراصولی و به دور از حداقل استانداردها، از دسترسی سهل و آسان به اماکن عمومی شهر محروم اند، تصریح کرد: در این میان مدیریت شهری و سازمان‌ها و نهاد‌های وابسته به آن وظیفه فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های کافی جهت حضور این گروه از شهروندان جامعه در فضاهای شهری را دارد. این امکانات و تمهیدات باید به‌گونه‌ای ساده، منعطف و بدون تبعیض جهت استفاده همگان باشد.

او معتقد است در صورتی که این زیرساخت‌های حداقلی را در جامعه شاهد نباشیم «کودکان نابینا» بیشترین آسیب را در بین اقشار جامعه خواهند دید.

این فعال حقوق کودک بیان کرد: با یک نگاه ساده به پیرامون می‌توان متوجه شد که شهر‌های امروزه ایران به هیچ‌عنوان برای زندگی کودکان و نابینایان مناسب نیست. شهرهای ایران نه دوست‌دار کودک هستند و نه دوست‌دار معلولین و نابینایان. در حال حاضر شهرهای ایران فقط دوست‌دار اتوبان‌کشی و اتومبیل هستند. در نظام کلی شهرسازی ایران، کودکان نابینا از دو جنبه مورد تبعیض واقع شده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای این گروه از جامعه نه تنها هیچ‌گونه ضابطه و امکاناتی جهت بهره‌مندی از محیط‌های فیزیکی و فرهنگی، مسکن، حمل و نقل، خدمات اجتماعی و بهداشتی، فرصت های شغلی و آموزشی و تسهیلات ورزشی و تفریحی دیده نشده است، بلکه تسلط سواره بر پیاده مشکلات زندگی آنان را دوچندان کرده است. به همین سبب ایمنی حضورپذیری کودکان نابینا به طور جدی در فضاهای شهری به طور جد مورد تهدید واقع شده است، که در نهایت می‌تواند سبب انزوا و کاهش عزت نفس آن‌ها شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مناسب سازی معابر شهری افراد دارای معلولیت کودکان نابینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • کارگران از ارزشمندترین اقشار جامعه هستند
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران