Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران با دارا بودن حدود ۱۸ درصد از ذخایر قابل استحصال گازی جهان پس از روسیه رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. با این وجود کشور تا به امروز نتوانسته به طور شایسته از ظرفیت این منبع سرشار استفاده کند.

اخبار اقتصادی-بی‌شک یکی از پایه‌های اصلی و اولیه‌ محرک تولید، تأمین انرژی پایدار و کافی برای بخش‌های مختلف اقتصاد ازجمله نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ بوده که نقش بسزایی در توسعه کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور پس از انقلاب اسلامی در حوزه‌ تولید گاز طبیعی گام‌های بسیار بلندی برداشته است. به‌طوری‌که با تولید روزانه نزدیک به ۷۵۰ میلیون مترمکعب گاز، پس از آمریکا و روسیه، به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز در بین کشورهای جهان شناخته می‌شود. با این حال سهم ایران از تجارت جهانی گاز تنها ۱ درصد است. در نتیجه لازم است بر اساس برنامه‌ریزی تا سال ۱۴۰۴ این میزان به ۸ تا ۱۰ درصد برسد که تا رسیدن به این هدف راه درازی در پیش است.

یکی از عمده‌ترین صنایع اساسی کشور که روزانه در حدود ۱۹۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند، بخش نیروگاه‌های تولید برق است؛ نیروگاه‌هایی که اغلب به شبکه گازی کشور متصل و در حال استفاده از سوخت پاک گاز طبیعی برای تولید برق هستند.

با این ‌وجود برخی از این نیروگاه‌ها به‌رغم اتصال به شبکه سراسری گاز، علاوه بر گاز از گازوئیل نیز برای تولید خود استفاده می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهند گاز طبیعی علاوه بر مزیت‌های زیست‌ محیطی، منجر به کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و افزایش قابلیت اطمینان بهره‌برداری از واحدهای نیروگاهی نسبت به سوخت مایع می‌شود. به‌علاوه به علت ارزان‌تر بودن آن نسبت به گازوئیل برای کشور از صرفه اقتصادی نیز برخوردار است.

عایدی کشور در صورت جایگزینی مصرف گازوئیل با گاز

بر اساس آمار صنعت برق ایران، در سال ۹۷ از میان نیروگاه‌های دولتی که در سال بیش از ۱۰ درصد از مصرف سوختشان به گازوئیل اختصاص داشته است، مجموعاً در حدود ۱ میلیارد لیتر است و از میان نیروگاه‌های خصوصی نیز مجموعاً در حدود ۳ میلیارد لیتر گازوئیل مصرف کرده‌اند.

 در مجموع نیروگاه‌های خصوصی و دولتی در سال حدود ۴ میلیارد لیتر گازوئیل مصرف کرده‌اند که این میزان معادل ۴.۳ میلیارد مترمکعب گاز است. حال با در نظر گرفتن قیمت ۵۰ سنت برای هر لیتر گازوئیل و ۲۰ سنت برای هر مترمکعب گاز، در صورت جایگزینی گاز به‌جای گازوئیل، سالانه ۱.۲ میلیارد دلار برای کشور صرفه‌جویی ارزی دارد.
 

نمودار میزان مصرف گازوئیل به کل انرژی مصرفی نیروگاه های گازی متصل به شبکه گازی در سال ۹۷

بر اساس بررسی‌های کارشناسی، کشورهای همسایه ایران سالانه ۱۳ میلیارد لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند و این بازارها فرصتی را برای صرفه‌جویی و کسب عواید حاصل از صادرات گازوئیل در جوار مرزهای ما فراهم می‌کند.

براین اساس ضروری است مسئولان کشور بر استفاده هر چه بیشتر نیروگاه‌های برق از سوخت گاز و صادرات گازوئیلی که در این ‌بین صرفه‌جویی می‌شود اهتمام بیشتری بورزند. بدیهی است در صورت اجرای این راهکار، کشور به آسانی می‌تواند بخشی از فشار تحریم‌های نفتی و افت درآمدهای صادرات نفت خام را با صادرات گازوئیل به بازار منطقه کاهش دهد. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جهان روسیه انرژی اقتصاد انقلاب اسلامی گاز کشورهای جهان ایران تجارت برق صنعت دلار صادرات نفت تحریم نفتی صادرات گازوئیل درآمد فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنابر آمار‌های اعلامی قبل از سیاست افزایش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری، بخشی از مرغ مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شد و به رغم آنکه تا چندماه پیش واردکننده مرغ از ترکیه بودیم، اما از اسفندماه به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شدیم.

با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری، امکان تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه به رغم افزایش سرانه مصرف مرغ ناشی از نوسانات قیمت گوشت قرمز حداکثر ۲ میلیون تن مرغ مورد نیاز است که این امر بدان معناست که به شرط تامین زیرساخت‌های لازم و حذف قیمت گذاری دستوری، امکان صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازار‌های هدف وجود دارد که با احتساب نرخ ۲.۲ تا ۲.۳ دلار هرکیلو مرغ صادراتی، ارزآوری قابل توجهی نصیب کشور می‌شود.

طبق آمار‌های اعلامی در آذرماه ۱۴۱ میلیون قطعه، دی ماه ۱۵۲ میلیون قطعه، بهمن بیش از ۱۵۱ میلیون و اسفند ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که با عرضه مرغ‌های جوجه ریزی بهمن ماه در ایام نوروز و ماه رمضان نیاز است که مازاد تولید از سطح بازار جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

بنابر اذعان مسئولان صادرات مرغ بعداز سال‌ها به عراق انجام شد، این درحالی است که تا ۸ ماه گذشته واردکننده مرغ بودیم؛ لذا اگر مجموع ظرفیت نصب شده ۳ میلیون تن مرغ در کشور بکار گرفته شود، میزان صادرات بیش از پیش افزایش خواهد یافت، هرچه ارزآوری در این بخش بیشتر شود به فعال شدن این ظرفیت‌ها و افزایش تولید کمک می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳