Web Analytics Made Easy - Statcounter

امامزاده جمال الدین محمد میاندورود به‌دلیل قرار گرفتن در داخل زمین‌های شرکت زراعی دشت‌ناز راه ارتباطی ندارد و مردم امکان زیارت آن را ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، امامزاده به فرزند و نوادگان دوازده امام شیعه گفته می‌شود که تعداد بسیاری از آنها در داخل خاک ایران مدفون هستند و امروزه به مراکز دینی و فرهنگی تبدیل شدند و محلی برای تجمع مردم و برپایی مراسمان مختلف مذهبی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شهرستان میاندورود نیز دارای 28 امامزاده در مناطق شهری و روستایی است که اکثرا شجره نامه دارند و دارای ساختمان و حریم هستند.

محمدحسین فاضلی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود در گفت‌وگو با خبرنگار ما از در حال ساخت بودن ساختمان چهار امامزاده خبر داد و گفت: دو امامزاده از بنیه در حال ساخت هستند که در مجموع از ابتدای سال جاری تاکنون 250 میلیون تومان از محل کمک‌های مردم، خیرین، اوقاف و اعتبارات دولتی هزینه شده است.

یکی از امامزادگان میاندورود که دارای شجره نامه نیز می‌باشد امامزاده جمال الدین محمد ملقب به صدرالنقیب است که در کنار روستای ورکلا واقع شده است.



درخصوص لقب این امامزاده باید گفت که صدرالنقیب بر اساس آنچه در فرهنگ نامه‌های لغت عرب آمده است، «نقابت» و «نقیب»، از ریشه «نَقب»هستند که به معنای شکافتن، سوراخ کردن، راه گشودن و نیز کاویدن عمق چیزها و گردش و جستجو است.

در قرآن کریم نیز واژه نقیب سه بار آمده است (آیات97 سوره کهف، آیه 36 ق و12 سوره مائده). مفسران قرآن معنای واژه نقیب را چنین آورده‌اند:
• نقیب کسی است که از احوال قومش آگاه است و در آن تفتیش می‌کند تا بیشتر بداند.
• نقیب، یعنی ضامن و شاهد و امین بر قوم ورئیس آنان و عارف بر احوالشان و جستجو گر در اسرار نهانشان و البته نقیب، به معنای پوشش و نقاب چهره زن و به معنای پوشش بر فضایل افراد نیز به کار رفته است، چنان که نقیب به معنای رهبر و پیام آور هم به کار می‌رود و نَقب را به معنای راه کوهستانی هم گفته‌اند و در صدر اسلام به معنی رئیس آمده است.

در نتیجه آنچه از این لقب بر می‌آید نشان می‌دهد که این امامزاده صدرالسادات زمان خود در منطقه یا طبرستان آن زمان بوده و از جایگاه بالایی برخوردار بوده است.



این امامزاده امروز در میان زمین‌های شرکت زراعی دشت ناز متعلق به بنیاد مستضعفان قرار گرفته به همین دلیل راه دسترسی آن از بین رفت و اهالی منطقه امکان زیارت آن را ندارند.

ساختمان فعلی امامزاده جمال الدین محمد در سال 1343 شمسی و در زمان تصرف زمین‌های اطراف توسط بنیاد پهلوی ساخته شد و از آن زمان تا به امروز راه دسترسی آن از بین رفته است.

اسماعیل بالویی از قدیمی‌های روستای ورکلا در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در دوران کودکی و جوانی زمانی که چوپانی می‌کردم همیشه اطراف این امامزاده بودم و اهالی روستا دائم به زیارت می‌آمدند و مراسمات مختلف عزاداری ایام محرم و صفر در کنار این امامزاده برگزار می‌شد و حتی در عید قربان نیز مردم در کنار این امامزاده جمع می‌شدند و قربانی می‌کردند.



بالویی افزود: در آن زمان حریم و محدوده امامزاده حدود یک هکتار بوده است اما از زمانی که زمین‌های اطراف توسط بنیاد پهلوی تصاحب شد حریم امامزاده به زمین‌های این بنیاد اضافه شد و امروز حدود دو هزار متر بیشتر از آن نمانده است و آن هم اگر درخت‌های داخل آن نباشد که جلوی شخم زده شدن زمین گرفته شد شاید کمتر هم می‌شد.

متاسفانه کارگران شرکت زراعی دشت ناز اجازه عبور مردم برای زیارت و برپایی مراسمات به این امامزاده را نمی‌دهند و مردم منطقه به سختی امکان زیارت را پیدا می‌کنند.

ساختمان این امامزاده نیز ترک خورده و در حال تخریب است و نیاز به بازسازی دارد و همچنین این امامزاده و اطراف آن از دست حفاران غیرمجاز در امان نماندند.



رئیس اداره اوقاف میاندورود درباره پیگیری‌های انجام شده برای بازگشایی مسیر این امامزاده گفت: مکاتباتی با شرکت زراعی داشتیم اما آنها اعلام کردند که در این خصوص تصمیم گیرنده نیستند و بنیاد مستضعفان باید نسبت به آن تصمیم گیری کند و این مکاتبات نیز در حال انجام است که امیدواریم با حضور آقای فتاح رئیس بنیاد مستضعفان به مازندران بتوانیم این موضوع را مطرح کنیم.


منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین روستایی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رئیس بنیاد مسکن کشور در سفر به ارومیه با اعلام این خبر گفت: در کل کشور ۱ میلیون قطعه زمین به روستائیان واکذار میشود که سهم آذربایجان غربی برای سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سی هزار قطعه زمین است 

غلامرضا صالحی افزود: از این مجموع ۱۵ هزار قطعه سهم سال ۱۴۰۲ است که تا پایان تیرماه واگذار میشود و ۱۵ هزار قطعه سهم امسال است که تا پایان شهریورماه به متقاضیان تحویل داده خواهد شد

وی از افزایش ۵ هزار فقره‌ای تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در آذربایجان غربی هم خبرداد وگفت:سال گذشته ۱۷ هزار ۵۰۰ فقره تسهیلات پرداخت شد که امسال به ۲۲ هزار و ۵۰۰ رسیده است که تا بزودی پرداخت خواهد شد 

رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به اینکه تعداد خانه‌های مقاوم استان ۳۴ درصد است و از میانگین ۵۸ درصدی کشور کمتر است گفت: در مدت فعالیت دولت سیزدهم سهم آذربایجان غربی مقاوم سازی ۴۰ هزار خانه روستایی بوده است که ۸۰ درصد آن تا کنون محقق شده است

صالحی با بیان اینکه سقف تسهیلات از ۲۵۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون رسیده است خاطرنشان کرد: انتظار میرود مردم رغبت بیشتری برای دریافت این تسهیلات داشته باشند

وی افزود: با کمک نهاد‌های حمایتی در نظر داریم تمام واحد‌های نیمه تمام را که به علت کمبود نقدینگی خانواده‌ها به اتمام نرسیده است را از محل حساب ۱۰۰ امام تکمیل کنیم 

 رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از ۴ هزار میلیارد تومان سهمیه قیر برای بهسازی معابر روستایی هم خبرداد و‌کفت: سهم آذربایجان غربی از این میزان قیر ۱۷۴ میلیارد تومان است که بزودی تخصیص داده میشود

غلامرضا صالحی همچنین به بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب دیده ۲زلزله خوی هم اشاره کردو گفت؛ ۳هزار و ۲۸۰ واحد احداثی و ۲۰ هزار واحد تعمیری داشتیم که در حال حال به پیشرفت ۹۶ درصدی رسیده اند و تا پایان اردیبهشت ماه به مردم تحویل داده میشوند

دیگر خبرها

  • واگذاری زمین به خانوار‌های ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • واگذاری زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی
  • واگذاری زمین به خانوارهای ایثارگر در آذربایجان شرقی
  • ببینید | محاصره بذرپاش در میان مردم تبریز؛ اعتراضات به وزیر راه بالا گرفت
  • پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • واگذاری ۳۰ هزار قطعه زمین روستایی در آذربایجان غربی
  • اعطای زمین رایگان به ۴۶۴ مشمول طرح جوانی جمعیت در بهارستان