Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@17:04:32 GMT

قوانین نباید گره کور شوند یا سلیقه‌ای باشند

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۱۴۲۴

قوانین نباید گره کور شوند یا سلیقه‌ای باشند

در واقع این سیاست‌ه، قانون گذاری در کشور را تسهیل خواهد کرد و موانع و گیرهای احتمالی در مسیر قانون نویسی و قانونگذاری را مرتفع خواهد کرد. به طور مثال، مصوبه ای که در مجلس تصویب می شود برای تایید باید به شورای نگهبان برود، شورای نگهبان نیز ایرادی از این مصوبه گرفته و آن را به مجلس ارجاع می دهد. اگر مجلس بر نظر خود اصرار کند و این رفت و برگشت یکبار دیگر تکرار شود در نهایت باید مجمع تشخیص مصلحت نظام به میان بیاید و موضوع را حل و فصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نکته این است که در این روند باید مشخص شود که مصوبه با چند درصد رای مجلسی ها به مجمع برود. با ابلاغ این سیاست ها، مجلس می تواند پخته تر شده و آیین نامه داخلی مجلس بر مبنای همین سیاست ها، مورد بازنگری قرار بگیرد. 

از الزاماتی که در تغییر آیین نامه داخلی مجلس وجود دارد آن است که روند قانونگذاری را تسهیل می کند. وظایف بین دستگاه ها و چهارچوب ها را مشخص تر کرده و گیرهایی را که در قوانین است، برطرف می کند. از این مواردی که یک نمونه از آن را اشاره کردم، کم نیست و این ۱۷ بند سیاست های نظام کلی قانون گذاری، کمک خوبی در روند تصویب قوانین و روشن تر شدن ارتباطات و وظایف بین دستگاه ها می کند.

همانطور که اشاره کردم، این موضوع که مصوبه با چه درصد آراء به مجمع برود مهم است چرا که اگر رای بالایی داشته باشد از استحکام بیشتری برخوردار است؛ همچنین نظری که مجمع درباره آن مصوبه می دهد بر اساس پشتوانه رای مجلس خواهد بود.  

این موارد در سیاست های کلی نظام قانون گذاری مدنظر مقام معظم رهبری قرار گرفته است، یعنی براساس این سیاست ها تلاش شده هم قوانین از استحکام بیشتری برخوردار شوند هم کمتر نیاز به اصلاحیه داشته باشند. مهمتر آنکه در این نظام قانونگذاری، وظایف دستگاه ها مشخص تر و تسهیل شود. اینکه مجلس چگونه عمل کند یا مجمع، با چه درصد رای مصوبه را مورد مداقه قرار دهد و ...  این ها مواردی است که در ابلاغیه سیاست های کلی نظام قانون گذاری مورد توجه قرار گرفته است. 

نگاه رهبری در این ابلاغیه بر مستحکم تر شدن نظام قانونگذاری بوده است. بازهم تکرار می کنم هر اندازه مجلس پخته تر باشد، مصوبه هایی که  مورد تایید و تصویب قرار می گیرند، حتما آثار مثبت تر را در بر خواهند داشت. ما در هر دیداری که در گذشته با مقام معظم رهبری داشته‌ایم، ایشان بر مسئله قانون گذاری، نگاه نمایندگان در وضع قوانین محکم و پخته اشاراتی داشته‌اند. مثلا قانونی را امروز تصویب می‌کنیم و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی با اضافه کردن ماده و تبصره ای آرا اصلاح می کنیم؛ در صورتی که مدت زمان زیادی از تصویب آن قانون نگذشته است، این ایراد نظام قانونگذاری ماست.

موضوع دیگر ، بحث تنقیح قوانین است که در سیاست های کلی نظام قانون گذاری مورد و تاکید قرار گرفته است، قوانین باید مانع و جامع باشد. در واقع باید قوانینی وضع شوند که تبدیل به گره کور نشوند، قوانین سلیقه ای نباشند. باید به سمت تصویب قوانینی پخته، دقیق، جامع و تسهیل کننده امور پیش برویم و اختلافات بین دستگاه ها در این روند قانونگذاری کمتر و کمتر شود.

*نماینده ادواز مجلس و فعال سیاسی اصولگرا

۲۹۲۱۵

کد خبر 1310597

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیاست های نظام قانونگذاری مجلس شورای اسلامی ترکیه سوریه تیم ملی فوتبال ایران اربعین کردهای سوریه ایالات متحده آمریکا پیاده روی اربعین روح الله زم دونالد ترامپ انتخابی جام جهانی 2022

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۱۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت از آفریقا به کشور

محمد صادق قنادزاده امروز در حاشیه نشست دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در جمع خبرنگاران، گفت: مذاکرات تجارت آزاد با کشور پاکستان آغاز شده است، تاکنون ۴ دوره مذاکره داشته‌ایم و قبل از سفر رئیس جمهور به این کشور در خصوص مذاکرات تجارت آزاد تبادل فهرست و سند کرده‌ایم و در انتظار هستیم تا طرف پاکستانی پاسخ دهد.

وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مصوبه مجلس درباره ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس
  • در صورت مساوی بودن امتیاز، تفاضل گل تعیین‌کننده است
  • قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • قانون نانوشته!
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • مصوبه مجلس درباره اموال مشمول مالیات بر عایدی