Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت بلیط هواپیما همواره مورد سوال و شکایت از سوی مسافران بوده است. چرا که اعتقاد دارند این میزان بالا بودن قیمت با توجه به خدمات ارائه شده منصفانه نیست. از طرفی سازمان های هوایی و ایرلاین ها اعتقاد دارند با افزایش نرخ ارز در این زمان ها باید هزینه ها حتی بالاتر نیز برود.

در سال 94 با اعلام برخی از نمایندگان این اقدام صورت گرفت که نرخ بلیط های هواپیما از طرف ایرلاین ها تعیین شود و به اصطلاح آزادسازی صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر را در واقع به نفع این صنعت و مسافران می دیدند. در ابتدای کار این آزادسازی روند خوبی داشت و اعتراضی در کار نبود.

پس از بالارفتن نرخ ارز و حذف ایرلاین ها از دریافت ارز دولتی 4200 تومانی ایرلاین ها که بخش عمده ای از صنعت خود را وابسته به مبادلات ارزی میدانستند اقدام به بالا بردن قیمت بلیط ها کردند تا جایی که حتی قیمت بلیط یکی از پروازهای داخلی تا 1 میلیون تومان نیز رسید.

باری دیگر برای حل این مشکل و شکایاتی که از طرف مسافران فرستاده می شد دولت تصمیم به مداخله گرفت و ابتدا بلیط های چارتری را به جز چند مسیر کیش، قشم، اهواز و مقاصد نفتی عسلویه، سیری و لاوان از سایر مسیرها حذف کرد. سپس اقدام به تعیین کف و سقف قیمت بلیط های مسیرها برای ایرلاین ها کرد.

برای مشاهده قیمت و خرید انواع بلیط مقاصد پرطرفدار اهواز، کیش و مشهد می توانید به طور مستقیم از سایت های زیر اقدام کنید.

بلیط هواپیما اهواز https://www.tahagasht.com/flight/ahwaz-airplane-ticket بلیط هواپیما کیش https://www.tahagasht.com/flight/kish-airplane-ticket بلیط هواپیما مشهد https://www.tahagasht.com/flight/mashhad-airplane-ticket

با این که این اقدام ها صورت گرفت اما باز هم کف و سقف از طرف ایرلاین ها رعایت نشد و دولت و ایرلاین ها مجبور شدند تا باری دیگر این حدود را برنامه ریزی کنند با این حال قیمت های پیشنهادی از طرف ایرلاین ها بسیار بالا بود.

آزادسازی قیمت ها در سایر کشورهای جهان همواره موجب ایجاد رقابتی بر سر جلب مشتریان بیشتر شده که این امر موجب کاهش قیمت ها نیز می شود. اما کارشناسان اقتصادی ایران اعتقاد دارند که آزادسازی قیمت بلیط ها موجب شده تا ایرلاین ها نه تنها رقابت نکنند بلکه با یکدیگر دست به تبانی بزنند و لذا این امر موجب شده تا قیمت بلیط ها نه تنها کاهش بلکه افزایش یابد.

در واقع می توان گفت یکی از عواملی که موجب شده تا در این سال ها جمعیت افراد زیر خط فقر به 40 درصد برسد همین آزادسازی قیمت کالاها و محصولات و خدمات بوده است، و یا شاید بتوان گفت عدم مدیریت صحیح در این زمینه افراد را جری کرده تا قیمت هایی توافقی در صنف خود را بر مردم تحمیل کنند.

سود یا ضرر:

شاید پس از خواندن این موارد با خود بگویید که ایرلاین ها در این مدت زمان که نرخ بلیط هواپیما آزاد شده است سود فراوانی برده اند. شاید این همان فکری است که وزیر سابق راه و شهرسازی نیز با پافشاری بر آزادسازی قیمت بلیط هواپیما می کرد.

 اما آنچه امروزه آمار نشان می دهد چیزی کاملاً برعکس است چرا که اقشار حتی متوسط جامعه نیز دیگر نمی توانند از سیستم حمل و نقل هوایی استفاده کنند و لذا فروش بلیط های ایرلاین ها تنها به 2 درصد از مردم جامعه تعلق می گیرد.

خدمات ضعیف:

برای اتخاذ هر تصمیمی باید تمام جنبه های آن سنجیده شود و در صورت صحیح بودن آن تصمیم گرفته شود و جامه ی عمل بپوشد.

اما گویا در این خصوص این موارد رعایت نشده است. چرا که بر اساس نظر کارشناسان هوایی زمانی با آزادسازی نرخ بلیط ها می توان تعادلی در این بازار ایجاد کرد که خدمات متنوعی از سوی ایرلاین ها ارائه شود و تقاضا کمتر از عرضه باشد.

اما همانطور که می دانید این روزها ایرلاین ها نه تنها خدماتی متنوع ارائه نمی کنند بلکه میزان عرضه نسبت به تقاضا کاهش چشمگیری داشته است و همین امر موجب شده تا ایرلاین ها نه تنها بر سر مشتریان با یکدیگر رقابت کنند بلکه تبانی پنهانی رخ داده که موجب شده تا دولت باری دیگر در این خصوص ورود پیدا کند و عملاً آآآزادسازی قیمت ها در این صنعت شکسته شود.

ضعف مدیریت:

با توجه به نظر کارشناس هوایی عمده ی افزایش این قیمت ها به ضعف مدیریتی مدیران ایرلاین ها بازمیگردد چرا که نمی توانند میان منابع و هزینه های خود ارتباط درستی برقرار کنند و موجب بروز خسارت و تحمیل هزینه ها بر مسافران می شوند. در واقع نمی توان گفت که تحریم ها عملا ًهیچ نقشی در خصوص افزایش قیمت ها نداشته اند با این حال تحریم ها آنچنان که ایرلاین ها اعلام کرده اند نمی توانند در افزایش نرخ بلیط ها تاثیر داشته باشند.

همچنین این که دولت لیستی را برای قیمت های بالا و پایین تمام ایرلاین ها ارائه کرده است بسیار اشتباه است. چرا که میزان هزینه های مربوط به هر ایرلاین متفاوت بوده و نمی توان هزینه های ایرلاین بزرگی مثل ایران ایر را با ایرلاین های کوچک تر مقایسه کرد.

مشکل کجاست:

می توان گفت که قانون آزادسازی نرخ بلیط هواپیما به خودی خود مبرا از مشکل است چرا که در سایر کشورها به خوبی به مرحله ی اجرا درآمده است. مشکل را در واقع می توان به عدم توانایی مدیران ایرلاین ها نسبت داد چرا که میزان هزینه ها با ارائه ی خدمات همخوانی ندارند.

در واقع دولت به جای مداخله در این صنعت که تنها 2 درصد از قشر مرفه جامعه از آن استفاده می کنند و موجب می شود تا این صنعت مشمول یارانه شود که کاری بس بیهوده است بهتر است تا مانند سایر کشورهای جهان اقدام به تهیه ی قانونی در خصوص سقف هزینه های مربوط به خرید قطعات و... کنند تا ایرلاین ها با مدیریت صحیح هزینه های خود بتوانند قیمت مناسبی برای بلیط های خود تعیین کنند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: بلیت هواپیما نماینده هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۳۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: جهت بررسی کیفیت نان در نشست این کمیسیون تأکید شد که هرچه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود. - اخبار سیاسی -

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون متبوعش به ریاست نصرالله پژمانفر، گفت: این جلسه با موضوع بررسی افزایش کیفیت، غنی‌سازی و کاهش ضایعات نان و همچنین بررسی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص زنجیره ارزش نان و ارتقاء بهره‌وری برگزار شد که مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، کشور، امور اقتصادی و دارایی، سپاه پاسداران، سازمان ملی استاندارد و کارشناسان دانشگاهی و مراکز پژوهشی حضور داشتند.

وی افزود: با توجه به مضرات فراوانی که آرد تصفیه شده (سفید) برای سلامت انسان دارد و مشروح آن در گزارش کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس به استناد مطالعات داخلی و خارجی آمده و نارضایتی‌هایی که از این محل در اذهان مردم ایجاد شده است، کمیسیون اصل نودم قانون اساسی پیرو اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها به موضوع ورود کرد و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی جلسه‌ای تشکیل داد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در این جلسه مصوباتی به تصویب اعضای کمیسیون رسید تا در اسرع وقت و با قید فوریت، اقدامات قابل نظارت با محوریت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توسط دستگاه‌های مسئول انجام شود.

خضریان در تشریح مصوبات کمیسیون اصل نود، گفت: تدوین استاندارد نان کامل و ابلاغ آن، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و نظارت بر اجرای آن توسط نانوایی‌ها، فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل، حمایت از راه اندازی کارخانجات آرد کامل در سطح استان‌های کشور، توسعه استفاده از آرد کامل در صنف نانوایی، افزایش تعداد نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند، اقتصادی کردن تولید آرد کامل و پخت نان کامل از جمله مصوبات اصلی کمیسیون بود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر با وجود زحمات قابل تقدیری که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشیده است، ولی هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. در جلسه امروز کمیسیون تأکید شد که آرد کامل باید نرخ گذاری صحیحی داشته باشد تا کارخانجات آرد برای ورود به این حوزه تشویق شوند. همچنین بیان شد که قیمت تمام شده نان کامل باید به نحوی باشد که اقشار مستضعف نیز بتوانند از این نعمت بهره‌مند شوند و باید کارگروه‌های نظارتی در سطح استان‌ها امکان نرخ گذاری متفاوت برای واحدهای پخت نان کامل را فراهم کنند.

وی گفت: در این جلسه تأکید شد که هر چه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود چرا که عدم رعایت نکات فنی تخمیر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد. از این رو باید اقدامات اساسی برای فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل و ایجاد هدفمند و برنامه‌ریزی شده مطالبه مردمی در این زمینه انجام شود. از سوی دیگر دستگاه‌های مربوطه به ویژه وزارت بهداشت باید نسبت به افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه اصول پخت نان کامل در نانوایی‌ها اقدام کند تا از این طریق امکان نظارت فراگیر و مردمی فراهم شود و اطلاعیه‌ای در این زمینه در نانوایی‌ها نصب شود.

نماینده تهران ادامه داد: در این نشست مطرح شد که موضوع پخت نان کامل باید به عنوان هنر-صنعت، مجدداً در روستاهای کشور با رعایت موازین بهداشتی احیاء شود تا ضمن ایجاد اشتغال، منجر به بهبود هر چه بیشتر سلامت مردم شود. نانوایان باید طی یک نامه مشخص، در خصوص نحوه پخت نان کامل و رعایت اصول مربوطه آموزش حرفه‌ای ببینند. همچنین فراهم سازی دسترسی نانوایان علاقه‌مند به پخت نان کامل چه در روستا و چه در شهر به آرد کامل توسط شرکت بازرگانی دولتی در اسرع وقت فراهم شود.

این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی می‌بایست ظرف یک ماه نسبت به ارائه برنامه جامع توسعه نان کامل مشتمل را بر اهداف کمی و زمان‌بندی به کمیسیون اقدام کند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز ظرف دو ماه اقدامات لازم برای قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان کامل را به عمل آورده و مقرر شد سازمان ملی استاندارد حداکثر تا خردادماه آیین نامه مربوط به کارخانجات تولید آرد کامل را تصویب کند و وزارت بهداشت نتایج مطالعه اثرات مصرف نان کامل بر سلامت مردم را در اسرع وقت بررسی و اقدام به فرهنگ‌سازی کند. از سوی دیگر مقرر شد سازمان ملی استاندارد ظرف دو ماه نسبت به بازنگری و کاهش درصد سبوس‌گیری با تأکید بر نان لواش و تافتون اقدام کند.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری آرد و نان
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان چیست؟
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و ذوب‌آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان
  • قیمت بلیط استانبول به تبریز مرداد 1403
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه