Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهنام تاج الدینی گفت: در سال های اخیر صادرات محصولات کشاورزی ارز آوری بسیاری به کشور داشته است ولی در سال جاری علاوه بر تحریم ها، پیمان سپاری ارزی سد محکمی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، « بهنام تاج الدینی » در دومین  جلسه میز ملی توسعه صادرات سیب درختی که امروز (24مهر) در محل اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد، گفت: امسال در بخش فروش محصولات کشاورزی مشکلات بسیاری را پیش روی خود داریم و برای حل این مشکلات در چند سال اخیر در بحث بازار یابی بسیار فعال بوده ایم و توانسته ایم در سطح جهانی بازار های هدف خوبی را شناسایی کنیم ولی متاسفانه بخش نامه های شبانه تمام این زحمات را به هدر می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه افزود: در سال های اخیر صادرات محصولات کشاورزی ارز آوری خوبی را برای کشور داشته است ولی در سال جاری علاوه بر تحریم ها، تعهد پیمان سپاری ارزی سد محکمی را در حوزه صادرات محصولات کشاورزی به وجود آورده است.

این مسئول با بیان اینکه در آذربایجان غربی صادر کنندگان سیب عمدتا صادر کننده خرد هستند، تصریح کرد: نبود زیر ساخت های بانکی، بخشنامه های غیر کارشناسی و مالیات های قابل توجه مشکل بزرگی را برای صادر کننده به وجود می آورد.

وی اقلیم کردستان عراق را مشتری 30 درصد از سیب آذربایجان غربی عنوان و خاطرنشان کرد: بخشنامه های مربوط به بسته بندی صادرات استان را فلج گرده است و بخشنامه های نوع بسته بندی، شانه های کاغذی، نبود کارتن و  نبود کامیون های یخچال دار باعث ماندگار شدن محصولات کشاورزی در گمرکات می شود.

تاج الدینی اظهار داشت: تعیین مالیات های کلان برای صادرات کشاورزی کمر صادر کننده را شکسته است چراکه اگر محصول را صادر کند با مالیات گزاف مواجه خواهد شد و در صورت عدم صادرات شاهد از بین رفتن محصولات خواهیم بود.

رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه با بیان اینکه خارج کردن صادرات سیب از تعهد پیمان سپاری ارزی و بخشش 70 درصدی مالیات صادرات سیب از مهمترین خواسته های فعالین اقتصادی در حوزه صادرات سیب است، گفت: اعطای تسهیلات کم بهره به کشاورزان جهت بسته بندی محصولات کشاورزی مطابق با سلیقه بازار های هدف و اعمال مشوق های صادارتی می تواند به بهبود وضعیت صادرات سیب کمک شایانی کند.

پایان پیام/322

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین زائران اربعین حسینی پیاده روی اربعین اربعین ۹۸ مرز بین المللی شلمچه حب الحسین یجمعنا کانون های مساجد موکب اربعین اتاق بازرگانی ارومیه صادرات سیب آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۴۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟

درسال ۱۴۰۲ و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه برای تکمیل سبد کالایی خود و خروج از صف تخصیص نیمایی وارد این حوزه تجاری شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تلفن همراه حسب قانون یک کالای تخصصی محسوب میشود و قانونگذار برای واردات این کالا چند مولفه اصلی را درنظر گرفته است.

در همین خصوص مهدی عبقری با اشاره به اینکه، از سال 1401 با توجه به مشکلات ارزی کشور ، رویه واردات این کالا به دوبخش بالای 600 دلار و زیر 600 دلار تقسیم شد؛ گفت:  در مرحله اول بانک مرکزی بنابر اعلام توسعه تجارت ، سامانه دوم ارزی را برای آن درنظر گرفت ، باتوجه به مسائلی ازقبیل مشخص نبودن نرخ ارزی آن که بیشتر درجهت منافع صادرکنندگان گروه کالایی خاص درنظرگرفته شده بود باوجود هشدارهای اولیه شاهد دو مشکل عمده شدیم.

اولی مشکل حذف سقف و سابقه دراین رویه که باعث ثبت سفارش قریب به 10 میلیاردی و بی رویه انهم برای دو مدل گوشی تلفن همراه که دران زمان بالای 600 دلار بود شد و مورد بعدی امکان عرضه با قیمت سلیقگی را مهیا نموده بود که همین امر باعث افرایش قیمت نرخ ارز در بازار غیر رسمی ، شد. بر این اساس خیلی زود این طرح ملغی شد و بجای آن رویه واردات در ازای صادرات خود جای انرا گرفت.
درهمان زمان تغییر، یک بی نظمی سامانه ای پدیدار شد و باعث سواستفاده از منابع ارزی کشور برای واردات کالای بالای 600 دلار قرار گرفت.
در ماههای اولیه بسیاری از صادرکنندگان بدون تخصص و آشنایی با بازار تلفن همراه قدم در راه واردات تلفن همراه نهادند ، واردکنندگان سال 1401 بیشتر از خارج صنف تلفن همراه بودند اما درسال 1402 و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه بجهت استفاده از دو مزیت این رویه، یکی تکمیل سبد کالایی خود از کالای بالای 600 دلار(صحیحتر ایفون و دو مدل سامسونگ) و دیگری در صف انتظار نماندن برای تهیه ارز نیمایی و کسرشدن از سابقه شان  پای در این عرصه نهادند و با توجه به قوانین موجود بدنبال بهره مندی از مزایای آن شدند.
فارغ از اینکه به کرات تقاضای بهره مندی از ارز حاصل صادرات غیر مورد تقاضای فعالان این حوزه بود ولی بنظر میرسید با توجه به سابقه کوتاژ فروشی که مشکلات عدیده ای را دربرداشت و یا طراحی ایجاد سامانه جدید برای تامین ارزی که با سخنان و قوانین بانک مرکزی در سال گذشته منافات داشت این امکان میسر نشد.

باتوجه به جمیع موارد توضیحی شاید یکی از بهترین راهها که کلیات این مطالب را دربرگیرد، ایجاد رویه ای است که هم تخصص و دانش صنفی را دربرگیرد و هم مشکلات ارزی را دوباره بیشتر نکند
رویه پیشنهادی ایجاد ‌امکان واردات در قبال صادرات خود صرفا برای بازرگانان تلفن همراه میباشد امری که با توجه به ایجاد زیرساخت در خیلی از شرکتهای واردکننده تلفن همراه از رویه صادرات خود طی سال 1402 میسر شده است.
دراین روش شرکتهای واردکننده تلفن همراه در حالیکه کدفعالیت بازرگانیشان برای این حوزه بوده با امکان واردات از محل صادرات خود تنها میتوانند واردات موبایل داشته باشند و بعد از این شاهد تخلفات عامدانه و یا سهوی واردکنندگان خارج صنفی نخواهیم بود.
لازم بذکراست درحال حاضر صادرکنندگان خیلی از ردیف کالایی از صادرکننده پلیمرگرفته تا آبگرمکن و...  به صرف صادرات موبایل واردمیکند ‌شاید بهترین گواه نامه سازمان توسعه تجارت درسال گذشته و اعلان واردات کالای رفرش و ریپک باشد.

* مهدی عبقری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • ایرانول با دانشگاه شریف هم پیمان شد