Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، نتایج نظرسنجی جدید دانشگاه مریلند نشان می‌دهد پانزده ماه بعد از خروج دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های ذیل برجام علیه جمهوری اسلامی ایران، بیشتر ایرانی‌ها خواستار مقابله به مثل و خروج متقابل ایران از این توافق هستند.

در گزارشی که دانشگاه مریلند از این نظرسنجی منتشر کرده، آمده است: «حدود ۵۹ درصد از ایرانی‌ها معتقدند ایران نیز باید از این توافق خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود سه چهارم (۷۴%) از مردم ایران از سیاست جدید این کشور مبنی بر عبور تدریجی از محدودیت‌های برجام و تهدید دیگر امضاکنندگان توافق به خروج در صورت حاصل نشدن عایدی از این توافق، حمایت می‌کنند. همچنین حدود ۷۵% معتقدند که حتی اگر آمریکا قول دهد که تحریم‌ها را تسهیل می‌کند، باز هم ایران نباید غنی‌سازی هسته‌ای را متوقف کند».

مریلند درباره نظر ایرانی‌ها نسبت به رویکرد کنونی دولت در قبال طرف‌های برجام می‌نویسد: «علی‌رغم افزایش تهدید تحریم‌های ثانویه آمریکا، سیاست‌ فعلی ایران بسیار بیشتر از موضع قبلی این کشور -که مبتنی بر پایبندی کامل به برجام و انتظار کشیدن برای اینکه روسیه، چین و کشورهای اروپایی روابط تجاری خود با ایران را عادی کنند بود- مورد اقبال و حمایت مردم قرار دارد».

بر این اساس، در ماه میلادی می امسال (اردیبهشت ماه) ۵۳% مردم از سیاست قبلی حمایت می‌کردند؛ که ۲۱ درصد پایین‌تر از میزان حمایت کنونی است.

دانشگاه مریلند توضیح می‌دهد که برای اولین بار، حمایت ایرانی‌ها از برجام به کمتر از نصف جامعه یعنی حدود ۴۲% رسیده است. همچنین برای اولین بار، اکثریت قابل توجهی از مردم یعنی حدود ۶۹% به اینکه سایر کشورهای باقی‌مانده در برجام به تعهدات خود عمل کنند، اعتمادی ندارند که این رقم نسبت به نظرسنجی ژانویه ۲۰۱۸ به میزان ۳۳ درصد افزایش یافته است.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، فقط ۲۴% از ایرانی‌ها نگاه مثبتی به تلاش‌های اروپا برای ایجاد کانال‌های تجاری با ایران دارند. نزدیک به نیمی (۴۶%) از مردم گمان نمی‌کنند که چنین تلاش‌هایی در حال انجام شدن باشد و ۲۵% نیز این تلاش ها را «بسیار اندک و بسیار دیرهنگام» ارزیابی می‌کنند. 

مریلند در ادامه این گزارش نوشته است: «بازگرداندن تحریم‌ها، بدبینی اقتصادی در ایران را افزایش نداده است. ۶۸% از ایرانی‌ها معتقدند که اقتصاد کشور در شرایط بدی قرار دارد؛ این شاخص نسبت به آوریل ۲۰۱۸ (فروردین ۱۳۹۷) و دقیقا پیش از خروج آمریکا از برجام که ۷۲% درصد از مردم چنین دیدگاهی داشته اند،کاهش داشته است. ۵۴% از مردم معتقدند که اقتصاد کشور در حال بدتر شدن است، که باور به این موضوع نیز نسبت به فروردین ۱۳۹۷ -که ۶۴% چنین اعتقادی داشتند - ۱۰ درصد کاهش داشته است. اعمال مجدد تحریم های آمریکا، مقصر وضعیت بد اقتصاد ایران از نگاه افکارعمومی این کشور را نیز تغییر داده... و تحریم های آمریکا را نسبت به قبل بیشتر مقصر می‌دانند».

طبق این نظرسنجی، سه چهارم از ایرانی‌ها یعنی ۷۵ درصد معتقدند که ایران نباید متعهد شود که غنی‌سازی را در خاک خود قطع کند. اکثر مردم ایران که ۵۸% هستند، با افزایش مدت زمان محدودیت‌های پذیرفته شده در قالب برجام نیز مخالفند.

همچنین حدود ۶۳% از مردم ایران گمان می‌کنند که آمریکا تا آنجا که توانسته، ایران را تحت فشار قرارداده و این کشور را تحریم کرده است و «حتی اگر بخواهد نیز نمی‌تواند به اوضاع اقتصادی ایران فشار بیشتری وارد کند».

در ادامه گزارش این دانشگاه آمریکایی آمده است: «نگرش منفی ایرانی‌ها نسبت به ایالات متحده به ۸۶% رسیده و این رقم، بیشترین میزان ثبت شده توسط این موسسه تاکنون است. در سال ۲۰۰۵ تحقیقات موسسه زاگبی نشان داد که ۳۷ درصد از مردم ایران معتقد بودند که "آمریکا به خاطر ارزش‌ها و آزادی‌های خود، کشوری نمونه است".  در حال حاضر، تنها ۱۲ درصد از مردم چنین دیدگاهی دارند».

از طرفی ۷۲% از ایرانی‌ها بر این باورند که تجربه توافق برجام نشان داد که «ایران نباید امتیاز بدهد»؛ چرا که سایر قدرت های جهانی به تعهدات خود عمل نخواهند کرد (در دی‌ماه ۱۳۹۶ حدود ۶۷% چنین دیدگاهی داشتند). همچنین، اکثریت رو به رشدی از ایرانیان (۵۸%) با پذیرش هرگونه محدودیت در برنامه موشکی ایران مخالفند و کمتر از ده درصد بر این باورند که ایران باید برنامه موشکی خود را برای اطمینان بخشی در مورد ماهیت این برنامه متوقف کند.

دانشگاه مریلند سپس درباره محبوب‌ترین چهره‌های برجسته ایرانی توضیح داد: «سردار سلیمانی با ۸۲% محبوبیت، بالاترین میزان محبوبیت را در میان شخصیت های مورد بررسی دارد. محبوبیت سیدابراهیم رئیسی، از دی‌ماه ۱۳۹۷ تاکنون ۱۰ درصد رشد داشته و در حال حاضر به ۶۴ درصد رسیده است. اکثریت فزاینده‌ای (۷۳%) از مردم ایران معتقدند که قوه قضائیه تلاش می کند تا با فساد اقتصادی مبارزه کند و ۶۰% معتقدند که این تلاش ها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است».

دور اول این نظرسنجی تنها یک هفته بعد از آن انجام شده است که آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست سازمان‌های تروریستی خود قرار داد. این درحالی است که بر اساس تحقیقات دانشگاه مریلند، سپاه پاسداران محبوبیت قابل توجهی در میان مردم دارد. به عنوان نمونه، ۶۱% از مردم بر این باورند که عملکرد سپاه پاسداران در کمک رسانی به سیل‌زدگان بهار امسال «بسیار خوب» بوده است. همچنین در اردیبهشت ۱۳۹۸ حدود ۷۵% از مردم ایران معتقد بودند که فعالیت‌های سپاه پاسداران در خاورمیانه، باعث امن‌تر شدن ایران شده است و در حال حاضر، کسانی که چنین عقیده ای دارند به ۸۱% از مردم ایران افزایش پیدا کرده اند.

مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی و در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ انجام داده است. دور دوم این نظرسنجی در شهریور ۱۳۹۸ انجام شده است. موج سوم این نظرسنجی نیز در مهرماه ۱۳۹۸ انجام پذیرفته است. حاشیه خطای هر موج از این نظرسنجی ها ۳.۱ ± درصد می باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دولت آمریکا جمهوری اسلامی ایران مردم ایران دولت چین کشورهای اروپایی جامعه اقتصاد شاخص اقتصاد کشور اقتصاد ایران خاک ایالات متحده رشد فساد اقتصادی سپاه پاسداران انقلاب سپاه پاسداران مصاحبه برجام نظرسنجی خروج از برجام توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد

علی نیکزاد ثمرین در گفت‌وگو با روابط عمومی بانک ملی ایران، درخصوص عملکرد بانک ملی ایران گفت: به‌لحاظ اینکه اقتصاد ایران بانک محور است، افرادی که سرمایه‌گذاری می‌کنند، در ابعاد کوچک و بزرگ تسهیلاتی را از بانک‌ها مطالبه می‌کنند. 

وی با تأکید بر اینکه بهتر است بانک‌ها با بنگاهداری، رقیب بخش خصوصی نباشند، افزود: در رأس همه رهبر معظم انقلاب فرمودند بانک‌ها از بنگاهداری خارج شوند که بانک ملی ایران در سال 1402 با 36 همت خروج از بنگاهداری پیشگام شد و کارها را واگذار کرد که جای تقدیر و تشکر دارد. 

 نماینده مردم اردبیل، سرعین و نمین در مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که بانک ملی در سال 1403 هم در خروج از بنگاهداری پیشگام باشد و گفت: تمام بانک‌ها باید در این مسیر قدم بگذارند و از مسیر خرید و فروش ملک، ساخت و ساز، تشکیل هلدینگ و ... خارج شوند.

نیکزاد ثمرین در ادامه از اقدام رئیس بانک ملی ایران و هیأت مدیره این بانک برای آغاز پر ثمر خروج از بنگاهداری تقدیر و تشکر کرد. 

وی در خصوص اقدامات بانک ملی ایران در پرداخت تسهیلات تکلیفی در سال 1402 افزود: این بانک بیش از تعهدات خود تسهیلات تکلیفی پرداخت کرده است که این اقدام بسیار ارزشمند است؛ چرا که پرداخت این تسهیلات موضوعات جزیی مردم در زمینه درمان، مسکن، ازدواج و ... را کاهش می‌دهد. 

نماینده مجلس شورای اسلامی تسهیلات خرد را در جذب سرمایه اجتماعی و دلبستگی مردم به نظام بانکی مؤثر دانست و گفت: مردم از عملکرد بانک ملی ایران در زمینه تسهیلات تکلیفی بسیار رضایت دارند و بسیار پسندیده است که در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور درخصوص تسهیلات خرد در استان‌ها تصمیم‌گیری‌های مفیدی انجام شود. 

نیکزاد ثمرین پرداخت تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب و رؤسای ادوار و فعلی دولت تأکید داشتند که بانک ملی ایران به سمت خروج از بنگاهداری حرکت کند. همچنین پیشنهاد دارم بانک ملی در مباحث سرمایه‌گذاری طبق برنامه مدنظر پیش برود و از همه مهمتر در پرداخت تسهیلات خرد برای رفع مشکل مردم طبق آیه « انَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم» اقدام کنند تا خدا به رزق و کارشان برکت دهد.

دیگر خبرها

  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • برگزاری تجمع در خاش برای حمایت از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه