Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست ظرفیت ارتباطاتی و رسانه ای اربعین به همت کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین در کربلای معلی برگزار شد.

قدس آنلاین؛ به گزارش ستاد خبری فضای مجازی ستاد اربعین، در این نشست، اساتید و فعالان رسانه ای چون محمد اسعد الغنی از عراق، سید حسن خان از افریقای جنوبی، هالی دیکو از ساحل عاج، سید ضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، شفیعی مدیرعامل موسسه مطبوعاتی ایران، سعید صمیمی نژاد، فراس الیاس از عراق، عادله گریتس از افریقای جنوبی، مصیب نعیمی سردبیر روزنامه الواق، سیدمحمد رضا خوشروعضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما، فتلاوی از عراق، امیر خوراکیان معاون فرهنگی ومحتوایی مرکز ملی فضای مجازی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. به ایراد نقطه نظرات خود پرداختند.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در این نشست گفت: ماجرای کربلا یک رویداد بود و حماسه حضرت زینب سلام الله علیها یک اقدام رسانه ای برای رساندن پیام عاشورا  که در اربعین به سرانجام رسید.

سیدضیا هاشمی افزود: هرفرد در راهپیمایی اربعین یک رسانه است و می تواند حصر رسانه ای غرب رابشکند. اگر گفتمان عاشورای ۶۱ منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ شد، نهضت جهانی اربعین موج عدالتخواهی را در جهان گسترش داده و تاثیر رسانه ای خود را در فراگیر کردن گفتمان عدالت گذاشته است.

سیدمحمدرضا خوشروعضوهیات علمی دانشگاه صداوسیما نیز گفت: ۹۵درصد رسانه های دنیا برخورد صحیحی با بزرگترین اجتماع تاریخ ندارند و ۳مواجهه با اربعین را در دستور قرار می دهند.

خوشرودر تشریخ ۳رویکرد رسانه های غربی افزود: در این اجتماع، ۲۵میلیون نفر شرکت می کنند و بخش عمده ای از رسانه ها سعی در بایکوت خبری این رویداد بزرگ رسانه ای دارند.

وی افزود: در حرفه خبرنگاری و رسانه، ۷ارزش خبری وجود دارد که عمده آن ها شامل دربرگیری، شگفتی، شهرت و.. در این رویداد وجود دارند اما رسانه هایی که ادعای حرفه ای بودن دارند سعی در ندیدن آن دارند.

عضو هیات علمی داشگاه صداوسیما مواجهه دوم رسانه های عمده جهان با اربعین را تخفیف این رویداد دانست و گفت: تعدادی از رسانه ها واقعه سالانه راهپیمایی اربعین را پوشش می دهند اما در حد یک اجتماع کوچک چند ده نفری تقلیل می دهند.

وی مواجهه سوم را خطرناک تر از دو مورد قبل دانست و در تشریح آن گفت: برخود سوم، تحریف این اتفاق بزرگ خبری است در حدی که اجتماع را یک واقعه سیاسی یا فرقه گرایی جلوه دهند.

خوشرو وظیفه رسانه ها و مردم را فعال شدن در امر رسانه دانست و گفت: بهترین شیوه برخورد با تحریف، تقلیل و بایکوت خبری اربعین، فعال شدن مردم به عنوان شهروند خبرنگار و کنشگران فعال اجتماعی است.

وی افزود: اگر تنها یک پنجم زائران اربعین در شبکه های اجتماعی فعال باشند، با ۵میلیون رسانه و خبرنگار مواجه می شویم و فعالیت آن ها در شبکه های اجتماعی اربعین را به ترند جهانی تبدیل خواهد کرد.

معاون مرکز ملی فضای مجازی نیز در این نشست گفت: برای بهره مندی از ظرفیت های فضای مجازی در حادثه اربعین ابتدا باید شرایط کنونی رابسنجیم و سپس نسبت به تکمیل آن برنامه ارائه کنیم.

امیرخوراکیان افزود: ۵مرحله در شناخت وضع فعلی مهم است که اولین مورد آن، استخراج موضوعات است. به عنوان نمونه، رهبرمعظم انقلاب می فرمایند اگر اربعین شناخته شود، قرآن و احکام اسلامی شناخته شده اند. از سخن رهبر انقلاب می توان به اهمیت موضوعات مرتبط با اربعین پی برد.

خوراکیان، تولید محتوا و پشتیبانی محتوایی از تولیدات کاربران و فعالان فضای مجازی در مساله اربعین را مرحله دوم حرکت در وضع موجود دانست و درباره مرحله سوم گفت: محیط شناسی در کار فعلی خیلی مهم است. ظرفیت های رسانه ای مانند توییتر، فیس بوک و.. با هم تفاوت هایی دارند و باید برای هریک برنامه خاص خود داشت.

شبکه سازی و شناخت قابلیت های فنی نیز محورهای دیگر مورد اشاره خوراکیان در این نشست بود که در تشریح آن ها گفت: اگر موضوعات شناخته شد، محتوای خوب تولید شد و محیط شناسی صورت گرفت اما شبکه سازی و شناخت قابلیت های فنی مورد توجه قرار نگرفت، کار به سرانجام نمی رسد. با شبکه سازی، پیام تولید شده پخش و تکثیر می شود و قابلیت های فنی چون ربات ها و بات ها می تواند در این زمینه موجب تسریع و تسهیل انتقال پیام شود.

خوراکیان گام اصلی و اثربخش را با توجه به شناخت وضع موجود در تاسیس و مدیریت بسترهای ارتباطی بومی و متعلق به جوامع اسلامی و شیعی دانست و گفت: حرف حق را نمی شود با ابزار استعمار بیان کرد.

مخالف استفاده از فناوری های نوین نیستم اما وقتی نظام سلطه که ابزارهای ارتباطی را دراختیار دارد با حرف حقی که مخالف نظاراتش است مواجه شود، بایکوت، تحریف و حذف را در دستور قرار می دهد و حتی می تواند یک نرم افزار را از گوشی شخصی کاربری که خلاف نظر او دارد حذف کند.

معاون مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: تا ابزار و وسایل ارتباطی  یا اصطلاحا پلت فورم بومی و متعلق به نظام اسلامی و شیعی در اختیار نداشته باشیم نمی توانیم با اطمینان از عملیات رسانه ای برای نشر نظرات حق خود مطمئن شویم و برای جهانی تر شدن پیام اربعین در فضای مجازی، باید نسبت به این مساله اهتمام ورزیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اربعین حسینی زائران اربعین حسینی اربعین و رسانه اربعین و رسانه رسانه های غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۱۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جمع تهرانی‌هـا!
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان