Web Analytics Made Easy - Statcounter

ژانویه ۲۰۱۹ بود که ترامپ در توییتی تحقیرآمیز مدیران امنیتی دولت را به خاطر اظهاراتشان در کنگره به مدرسه فرستاد. تحولات دو ماه اخیر نشان داد ظاهراً رئیس‌جمهور آمریکا خودش مدرسه‌لازم‌تر است.

سرویس جهان مشرق- اواخر ژانویه سال جاری مدیران امنیتی و اطلاعاتی دولت آمریکا در کنگره حاضر شدند تا آخرین برآوردهای امنیتی خود را از تهدیدهای پیشِ روی ایالات متحده بیان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فردای آن روز ترامپ در یک طوفان توییتری کوتز و هاسپل را به سخره گرفت که «بد نیست دوباره برگردید مدرسه!». ماجرا به ایران مربوط می‌شد.

آنها در سخنرانی‌هایشان گفته بودند نارضایتی‌ها و ناآرامی در داخل ایران بخاطر اوضاع اقتصادی ادامه خواهد داشت اما به دلیل فقدان رهبری و شبکه، تحول سیاسی خاصی ایجاد نخواهد کرد در حالی که همزمان، توسعه توانمندی‌های نظامی ایران «نیروهای آمریکایی و متحدان آمریکا را در منطقه تهدید می‌کند» و «موجبات اقدام ایذائی علیه کشتی‌های جنگی و تجاری آمریکا و متحدانش را در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان فراهم می‌کند». همین هم شد.

نکته اینجا است که ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، واکنش جدی از خود نشان نداد و همین ترامپ را در آن زمان به این اشتباه انداخت که برآورد مدیران امنیتی‌اش غیرواقع بینانه بوده است. این مسأله موجب شد که ترامپ با توییت‌های صریحش آنها را به باد انتقاد و مسخره بگیرد. حالا که در دو ماه اخیر، پیش‌بینی آنها درست از آب درآمده و آمریکا و انگلیس در خلیج فارس به مشکل خورده‌اند، رئیس‌جمهور عقده‌ای آمریکا که پیشتر تند رفته بود یا باید از مواضع قبلی‌اش ابراز پشیمانی می‌کرد یا کوتز را از دولت بیرون می‌انداخت تا کسی که کله‌اش از ترامپ بهتر کار می‌کند در دولت نباشد. دانلد راه دوم را انتخاب کرد.

کوتز در مورد کره شمالی نیز به کنگره گفته بود پیونگ‌یانگ حاضر نمی‌شود تسلیحات هسته‌ای اش را کنار بگذارد و این صحبت‌های وی در حالی که قرار بود ترامپ و اون مجدداً دیدار کنند، خشم رئیس‌جمهور را برانگیخته بود. اما حالا به نظر می‌رسد این پیش‌بینی وی نیز برخلاف نظر ترامپ درست از آب درآمده است و دیدن کوتز در کاخ سفید اعصاب آقای سرمایه‌دار را خورد می‌کرده است.

ترامپ پیش از این نیز نشان داده بود از بحث‌هایی که نتیجه‌اش خلاف نظر او است، نفرت دارد. راتکلیف که رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان جانشین ترامپ از وی نام برده، هفته گذشته اثبات کرد که به نظر ترامپ تمایل دارد و یک عنصر «وفادار» خواهد بود. او  که به عنوان یکی از حامیان ترامپ در برابر تلاش دموکرات‌ها برای استیضاح رئیس‌جمهور شناخته می‌شود، در جلسه اخیرِ استماع اظهارات رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده تبانی ترامپ با روسیه تأکید کرد رئیس‌جمهور را بالاتر از قانون نمی‌داند اما «قطع دارم که نباید پایین‌تر از قانون باشد».

برآوردهای کوتز با دیدگاه‌های پمپئو و بولتون نیز همخوانی نداشت و آنها نیز از وجود کسی در دولت که هم رویکردش مخالف آنها است و هم پیش‌بینی‌اش درست از آب درآمده، ‌ خودخوری می‌کردند. کوتز و هاسپل مدیر سیا در همان جلسه کنگره گفته بودند که سیاست آمریکا در خاورمیانه به سود چین و روسیه است و تداوم  آن  «مجموعه مسمومی» از تهدیدها را علیه ایالات متحده شکل می‌دهد، در حالی که نفوذ جهانی آن رو به کاهش می‌گذارد.

جدا از این، کوتز یک مشکل دیگر هم داشت. او مدیر امنیت ملی بود، پُستی که بعد از ماجرای ۱۱ سپتامبر برای ایجاد هماهنگی در دستگاه‌های امنیتی ایجاد شد و اساساً ترامپ می‌خواست آن را حذف کند. حالا وقتی کسی در چنین پستی که وجودش به نظر ترامپ ضرورت ندارد، روبروی سیاست‌های رئیس‌جمهور بایستد و صراحتاً آن را موجب افول آمریکا بداند، غیرقابل تحمل‌تر می‌شود.

شاید بپرسید با وجود چنین وضعیتی اصلاً چرا ترامپ در ابتدا کوتز را برای این سِمَت برگزید؟ کوتز یک سناتور بازنشسته از ایالت ایندیانا است و از آنجا که ترامپ به دستگاه اطلاعاتی آمریکا بدبین است، ترجیح داد یک نفر از بیرون را بر رأس کار بگمارد.

اما این مسأله برای ترامپ یک دردسر شد. کوتز که یک شخصیت مستقل از سازمان داشت، چندین بار مواضع مستقل خود را بیان کرد، از جمله در مورد دیدار ترامپ با پوتین و دعوت از رئیس‌جمهور روسیه برای سفر به واشینگتن. وی طی مصاحبه‌ای از اقدام ترامپ انتقاد کرد و بعد از آن چنان دعوا بالا گرفت که مجبور به عذرخواهی شد. ترامپ نیز علنی از او تعریف کرد اما همه می‌دانستند که این‌کارها روزهای او را در دولتی که جز وفادارانِ به رویکردی خاص خود را تحمل نمی‌کند، به شماره افتاده است.

منابع

https://www.mashreghnews.ir/news/۹۵۸۸۲۳

https://www.mashreghnews.ir/news/۸۹۲۲۲۸

https://twitter.com/realDonaldTrump

https://www.theatlantic.com/politics/archive/۲۰۱۹/۰۷/dan-coats-out/۵۹۴۹۵۲

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن اخراجی های دولت ترامپ مرکز اطلاعات ملی آمریکا اخراج از کاخ سفید ولادیمیر پوتین رابرت مولر بولتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۳۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

به گزارش جماران، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

 

 

بر اساس این گزارش، «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

دیگر خبرها

  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم
  • رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود
  • رئیسی: رژیم صهیونیستی باید از سرزمین‌های اشغالی اخراج و مجازات شود
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد