Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین وحید واحدجوان مدیرگروه اخلاق و منابع اسلامی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران در یادداشتی با عنوان لزوم اهتمام بیشتر رسانه ها به بیان شرایط و آداب پیاده روی اربعین به نکاتی اشاره کرده است که در ادامه از نظر شما می گذرد:

درباره پیاده روی اربعین، به چند نکته اشاره می شود:

اول.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام و از جمله، پیادی روی ایام اربعین و زیارت آن حضرت در این ایام به ویژه روز اربعین، برکات و ثمرات فراوان فردی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارد که در جای خود لازم است شرح شود.

دوم. تبلیغ و تشویق به اصل زیارت و پیاده روی اربعین و حضور در کربلا و مانند آن نیز همواره لازم و مفید است.

سوم. در کنار دو نکته اول، تبیین شرایط، آداب، اخلاق، تکالیف و حقوق پیاده روی اربعین و زیارت سید الشهدا علیه السلام نیز بسیار لازم است.

چهارم. تشریح مفصل مشکلات مسیر پیاده روی و بیان برخی آسیب‌ها و انحرافاتی که ممکن است از طرف برخی، عمداً یا سهواً نسبت به این مسأله اتفاق بیفتد و تبیین راهکارها و نحوه مدیریت آن مسائل نیز بسیار ضروری است.

در منابر، مجالس و رسانه‌ها، دو نکته اول به وفور یافت می شود که خیلی هم خوب است، اما دو مورد آخر، کمرنگ یا بسیار کمرنگ است. به نظر می رسد، پر رنگ بودن دو نکته اول در کنار کمرنگ بودن دو نکته دوم، مشکلات مهمی ایجاد می کند.

ما اگر بخواهیم، مردم، زیارت صحیح و مورد رضای اهل بیت علیهم السلام داشته باشند، لازم است به همان اندازه که به دو مورد اول، اهتمام داریم، به دو مورد آخر هم توجه ویژه داشته باشیم؛ و این وظیفه علما، خطبا، اهل رسانه و مسئولان مربوطه است.

همه دستورات اسلامی، ده ها شرایط مستحب و واجب دارد؛ از این رو، نمی شود فقط به اصل مسأله تأکید کرد و از شرایط و ضوابط و آداب و اخلاق آن اصل غافل شد.

پنج. اینکه برخی می گویند به زیارت رفتن مهمتر است یا به فقیر کمک کردن؟ پاسخش ساده نیست. گرچه بیشتر کسانی که به زیارت می روند، اهل کمک به فقرا و نیازمندان هم هستند، اما در پاسخ به سؤال مذکور، نمی شود با چند روایت، بدون بررسی سند و دلالت و بدون لحاظ مجموعه آیات، روایات، مبانی و قواعد دیگر، سریعاً حکم داد. از سوی دیگر، موارد و مصادیق، مختلف و گوناگون است؛ گاهی زیارت، اولویت پیدا می کند و گاهی کمک به فقیر اولویت دارد؛ در شرایطی زیارت واجب می شود و در شرایطی، کمک به فقیر و مریض واجب می شود.

خداوند متعال، توفیق فهم حقایق و مسائل را نصیب همه ما گرداند.

کد خبر 4749569

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 98 اربعین حسینی اربعین حسینی اربعین 98 کنفرانس بین المللی معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی فلسفه آیت الله جوادی آملی فعالیت های قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی امام حسین ع علوم انسانی قرآن مرکز فرهنگی شهر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۶۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد جوادموسوی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در مراسم بزرگداشت هفته آموزش و روز معلم به مناسبت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری که در این واحد دانشگاهی برگزار شد با اشاره به رسالت استادان و معلمان اظهار کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگری نقش استادان و معلمان برای تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی و شناختی دشمن اهمیت یافته است.

وی تأکید کرد:‌ استادان و معلمان باید در این برهه حساس برای رهایی از مشکلات با عزمی الهی و جهادگونه با امیدآفرینی در جامعه به‌منظور تقویت روحیه خودباوری و به ثمر رساندن استعداد‌های نوجوانان و جوانان این مرز و بوم، بیش‌ازپیش نقش‌آفرینی کنند و در ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی و حرکت در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام جدی ورزند.

تأسیس دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی در ۱۵ استان

معاون امور مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز فعالیت‌های علمی، پژوهش و فرهنگی سمای واحد کاشمر را قابل‌قبول و مثبت ارزیابی کرد و گفت:‌ استان خراسان رضوی نگاه ویژه به واحد کاشمر دارد و با توجه به سرمایه‌گذاری خوب صورت گرفته اکنون سهم ۶ مدرسه سمای شهرستان با یک هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز با ۱۵۰ کارکنان سمای کاشمر یک‌دهم جمعیت دانش‌آموزی مدارس سمای استان خراسان رضوی را داراست.

وحید ثانوی گزارشی از وضعیت سمای استان در کشور ارائه داد و بیان کرد:‌ خراسان رضوی در زمینه جذب دانش‌آموز رتبه اول در حوزه فرهنگی(فعالیت‌های فرهنگی، سلامت و تربیت‌بدنی) رتبه چهار کشوری را داراست از یک هزار و ۵۰۰ معلم استان ۵۰۰ نفر در مدارس مشهد حضور دارند، قرارداد‌های اداری این مجموعه به‌روز شده و در کل ازنظر تعداد مدرسه‌های سما در کشور رتبه خوبی داریم.

وی اضافه کرد: دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی به‌صورت پایلوت در ۱۵ استان تأسیس شده و ارتباط بین دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی با مدارس سما برقرار است.

به گزارش آنا،‌ در پایان به نمایندگی از همه استادان و مربیان از مدیران گروه‌های آموزشی و مدیران مدارس کاشمر با اهدای لوح قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار ۱۸ اردیبهشت/طرح جدید پلیس به عابران پیاده رسید
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • استادان و معلمان باید برای تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم