Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی بر اساس قانون در ماه‌های اخیر مجددا کلید خورد. این موضوع یک مطالبه عمومی و قانونی بوده که طی سال‌های اخیر نیز وجود داشت اما بنا به ملاحظاتی از سوی متولیان و مسئولان متوقف ماند.

مسئولیت حذف غیر نیازمندان بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۸ با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این قانون و دستورالعمل اجرایی، سه دهک بالای درآمدی مشمول حذف از یارانه نقدی هستند.

در حال حاضر براساس بانک‌های اطلاعاتی مختلف، وضعیت دارایی غیرنیازمندان، پالایش و غربال شده و در صورت احراز از شمول یارانه بگیران خارج می‌شوند. البته برای اینکه ریسک و خطای حذف یارانه بگیران کاهش یابد و اجحافی در حق افراد به وجود نیاید، مراحل راستی آزمایی مجدد نیز پیش بینی شده است.

افراد در مرحله اعتراض با پرکردن پرسشنامه و فرم مربوطه اطلاعات حساب‌های بانکی خود را در اختیار وزارت رفاه قرار می‌دهند تا در صورت محرز شدن، به زمره یارانه بگیران بازگردند.

در شهریور ماه از سوی مسئولان وزارت رفاه اعلام شد که حذف یارانه حدود 200 هزار خانواری که مشمول حذف هستند با پیامک به آنها اطلاع رسانی شده است.

اینکه یارانه غیرنیازمندان حذف شود قطعا امری ضروری و اجتناب ناپذیر است اما با این وصف در ماه‌های اخیر برخی نارسایی‌ها و نواقص موجب شده تا اتفاقات جالب و نادری رقم بخورد. چنانکه به عنوان مثال بعضی خانوارها اطلاع داده‌اند که پیامک حذف یارانه برای آنها نیامده اما یارانه شهریور آنها نیز قطع شده است.

* نه پیامک قطع یارانه آمد نه خود یارانه!

در همین راستا حسین حیدری تبار گفت: بازنشسته آموزش و پرورش هستم و در خانه استیجاری ساکنم. تا مردادماه یارانه دریافت کردم اما یارانه شهریور واریز نشد. پیامک حذف نیز ارسال نشده است. از وزارت رفاه که پیگیر شدم گفتند شما در لیست حذف یارانه قرار ندارید.

این معلم بازنشسته تاکید کرد: پس از آن پیامکی با سرشماره «5000438900» از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها دریافت کردم که نوشته بود«سرپرست محترم به کد ملی...لطفاً جهت تایید حساب به شعبه بانک خود مراجعه نموده تا یارانه‌های نقدی شما ماه جاری برقرار گردد./ سازمان هدفمند سازی یارانه ها». پس از آن به بانک مراجعه کردم و با ارائه دوباره اطلاعات، حساب بانکی تایید شد.

* یارانه مهرماه واریز نشد

وی ادامه داد: یارانه مهرماه برای همه واریز شده و قرار بود این ماه یارانه ما نیز پرداخت شود اما حساب خود را بررسی کردم و یارانه واریز نشده است. دسترسی هم به سازمان هدفمندسازی نداریم که پیگیری کنیم. یک تلفن گویا وجود دارد که آن هم بوق اشغال می‌زند. مسئولان با مردم صادق باشند.

موارد متعددی از این نمونه وجود دارد که اطلاعات آن در خبرگزاری محفوظ است.این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که مسئولان سازمان هدفمند سازی یارانه عنوان کردند یارانه افرادی که مشکل حساب بانکی دارند در مهرماه واریز می‌شود.

نکته دیگر این است که قرار بود یارانه افرادی که مشمول دریافت هستند و شهریور واریز نشده بود، همراه با یارانه مهرماه واریز شود اما اطلاعات و مستندات نشان می‌دهد فقط یارانه مهرماه را دریافت کرده‌اند.

* مشکل حساب بانکی 7300 یارانه بگیر

در همین باره سید جلال الدین عارفیان معاون یارانه سازمان هدفمندی سازی یارانه‌ها گفت:‌ در کل کشور 7300 نفر بودند که یارانه آنها به دلیل مشکل حساب بانکی واریز نشده بود که در زمره مشمولان حذف یارانه مرحله یکصد و سوم نبودند. 

معاون یارانه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها با تاکید بر اینکه مشکل حساب‌های بانکی این افراد حل شده است، عنوان کرد:‌ هر کسی که می‌خواهد یارانه بگیرد باید شماره حساب بانکی معتبر داشته باشد مگر آنکه مشمول حذف باشد و یا با دستور قضایی یارانه به آن تعلق نگیرد. 

* خانوارهایی که حذف نشده یارانه‌شان قطع شد

چند روز پیش حسین میرزایی سخنگوی ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه 98 گفته بود:‌ ماه قبل (شهریور) 91 هزار خانوار از سوی سازمان هدفمندی یارانه نگرفتند که حساب‌های آنها مشکل داشت که سازمان متولی در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کند.

در طرف مقابل، عارفیان معاون سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها عدم واریز یارانه 91 هزار خانوار را رد کرده و آنها را یک ادعا دانسته و گفته بود: از تاریخ یک فروردین سال 94 سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها هیچ فرد یا خانواری را از یارانه حذف نکرده است و اگر ادعا شده که 91 هزار خانوار چنین اتفاقی برایشان رخ داده به ما بگویند. تعداد افرادی که حذف شدند براساس اطلاعات وزارت رفاه 7300 نفر است که ماه بعد برای آنها پرداخت می شود.

مسئولان وزارت رفاه معتقدند که فقط لیست افرادی که مشمول حذف هستند به این سازمان ارائه می‌شود و علت اینکه برخی افراد خارج از لیست این وزاتخانه حذف شده‌اند را نمی‌دانند. در این تایید و تکذیب‌ها مسئولیت پاسخگویی به خانوارهایی که یارانه‌یشان قطع شده با کیست؟

* چرا حساب‌های بانکی نیاز به تایید مجدد دارد؟

این سوال مطرح است چرا فردی که تا مرداد ماه یارانه دریافت کرده به یک باره باید حساب بانکی خود را مجددا تایید کند و پس از آن نیز یارانه دریافت نکند؟ و از همه مهم‌تر اگر وزارت رفاه به عنوان متولی وی مسئول قانونی پالایش و حذف یارانه ثروتمندان معتقد است که یارانه 91 هزار خانوار را حذف نکرده، کدام ارگان با چه مجوزی دست به این اقدام زده است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: یارانه یارانه نقدی یارانه بگیران حذف یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد

سقف برداشت از حساب‌های بانکی که بصورت حضوری و غیرحضوری با تصمیم بانک مرکزی تا پایان فروردین ماه افزایش یافته بود به حالت قبل بازگشته است.

به گزارش مشرق، با تصمیم بانک مرکزی و در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، آستانه‌های برداشت مقرر در دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص همزمان با آغاز سال جدید افزایش یافت.

بانک مرکزی همزمان با ابلاغ این تصمیم تأکید کرده بود که این اقدام پس از تمهید اقدامات فنی لازم با هماهنگی شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

برهمین اساس نیز در هفته‌های گذشته، سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش یافته بود.

همچنین هر مشتری حقیقی مجاز بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت کند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین شده بود.

بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حساب‌های خود می‌باشند، مجاز بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت نموده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز بود.

باتوجه به اتمام مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت از حساب‌های بانکی افراد به صورت حضوری و غیرحضوری، از ابتدای اردیبهشت ماه این سقف به حالت قبل بازگشته است.

بنابراین سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. ضمن اینکه هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ یک میلیارد ریال برداشت کند.

سقف برداشت مشتریان حقیقی بصورت حضوری از طریق شعب نیز ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود، این رقم در ماه نخست سال جدید به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود. برداشت مبالغ بالاتر از رقم تعیین شده صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ۹۷۶میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی اردبیل واریز شد
  • ۹۷۶ میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی واریز شد
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان/ پاداش‌ها واریز شد
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • چرا رئیسی مسئولیت کار‌های خود و دولتش را قبول نمی‌کند؟