Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:48:39 GMT

استفاده از نانوذرات لیپیدی برای تولید واکسن RNA

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۳۷۵۰

استفاده از نانوذرات لیپیدی برای تولید واکسن RNA

به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، پژوهشگران یک سری از نانوذرات را توسعه دادند که می‌تواند RNA را کپسوله کرده و رهایش موثر واکسن را بهبود دهد. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که نانوذرات لیپیدی را می‌توان برای رهایش واکسن RNA مورد استفاده قرار داد و اطمینان پیدا کرد که این ترکیبات به سلول‌های ایمنی رسیده و موجب تولید پروتئین موردنظر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در مسیر ساخت واکسن، اقدام به تولید این نانوذرات لیپیدی کردند. آن‌ها معتقدند که این نانوذرات می‌تواند نقش کمک‌کننده برای افزایش اثربخشی درمان را داشته باشد. این روش روی موش‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته است و تحقیقات نشان داده که واکسن RNA با موفقیت می‌تواند مانع از رشد تومور ملانیا شود.

دانیل اندرسون استاد موسسه فناوری ماساچوست می‌گوید: «یکی از کلیدی‌ترین کشف‌های این پروژه آن است که شما می‌توانید با استفاده از نانوذرات لیپیدی RNA را رهاسازی کنید و با این کار سیستم ایمنی بدن فعال می‌شود.»

آزمایشگاه اندرسون پیش از این موفق به رهایش RNA و DNA با استفاده از نانوذرات لیپیدی شده بود. این نانوذرات لیپیدی قطرات بسیار کوچکی هستند که می‌توانند مولکول‌های RNA را محافظت کنند و آن‌ها را تا رسیدن به مقصد مشایعت نمایند.

براساس اطلاعات این تیم تحقیقاتی، می‌توان این نانوذرات لیپیدی را با ساختارهای مختلف سنتز کرد و آن‌ها را مورد مطالعه قرار داد تا مشخص شود که کدام ساختار اثربخشی بیشتری دارد. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که نانوذرات با ساختار کروی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال و مسیری به نام STING را در بدن تحریک کند. زمانی که این برانگیختگی اتفاق افتاد، سلول‌های ایمنی بدن ماده‌ای ایجاد می‌کنند که موجب فعال شدن سلول‌های T می‌شود.

RNA جایگزینی برای واکسن‌های DNA بوده که قادر است به داخل هسته سلول‌ها نفوذ و آن‌ها را فعال ‌کند. زمانی که RNA وارد سلول‌های ایمنی بدن شد پروتئینی تولید می‌شود که به سطح سلول‌های T می‌چسبد و آن‌ها را فعال می‌کند.

نتایج این پروژه در نشریه Nature Biotechnology به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت ستاد توسعه فناوری نانو واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۳۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»