Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@18:01:59 GMT

تجارت دخانیات را باید محدود کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۷۴۳۶

تجارت دخانیات را باید محدود کرد

خبرگزاری میزان- رسول خضری با تاکید بر ضرورت کاهش و محدود کردن تجارت دخانیات، گفت: گسترش قارچ گونه قلیان‌سرا‌ها به گونه‌ای است که در کنار صدور یک مجوز بهداشتی و درمانی، ۶۰۰ مجوز احداث قلیان‌سرا صادر می‌شود. تاریخ انتشار: 13:25 - 28 مهر 1398 - کد خبر: ۵۶۰۲۴۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، رسول خضری با ابراز خرسندی از مخالفت شورای‌نگهبان با لغو ممنوعیت عرضه قلیان در قهوه‌خانه‌ها، گفت: مجلس نباید وارد این مباحث شود بلکه باید سبک قانون‌گذاری را در حد ایده‌آل حفظ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار صدور یک مجوز بهداشتی و درمانی، ۶۰۰ مجوز احداث قلیان‌سرا صادر می‌شود

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، لغو ممنوعیت عرضه قلیان در قهوه‌خانه‌ها را مغایر با اصل ۷۳ قانون اساسی و قانون‌گذاری جدید دانست و افزود: این موضوع را می‌شد در قالب بخشنامه و تعامل بین وزارت‌خانه‌ها تعیین تکلیف کرد نه اینکه مجلس به قانون‌گذاری جدید روی بیاورد در این رابطه از اقدام وزارت بهداشت و شورای نگهبان در مخالفت با مصوبه مذکور استقبال می‌کنیم و حمایت لازم را از وزارت بهداشت و همچنین کاهش و محدود کردن تجارت دخانیات خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم به هیچ وجه نباید اجازه دهد عرضه قلیان در قهوه‌خانه‌ها آزاد شود، ادامه داد: آزاد شدن عرضه قلیان به هیچ وجه اقدام منطقی و درستی نیست؛ متاسفانه گسترش قارچ گونه قلیان‌سرا‌ها در کشور به گونه‌ای است که در کنار صدور یک مجوز بهداشتی و درمانی ۶۰۰ مجوز احداث قلیان‌سرا صادر می‌شود و این تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس دهم یادآور شد: ما به دنبال ایجاد مشکل در مسیر کسب و کار مردم نیستیم، اما بهتر است به دنبال شغل دیگری باشند، زیرا قلیان‌سرا‌ها جز افزایش و ایجاد بیماری‌ها نه تنها هیچ کارکردی ندارند بلکه دروازه ورود به مواد مخدر و اعتیاد هستند.

خضری ادامه داد: وزیر بهداشت در اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی که در تهران برگزار شد به تمامی وزرای بهداشت حاضر در اجلاس تاکید کرد که تجارت دخانیات را باید محدود کرد، زیرا با جان و سلامت مردم سروکار دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: البته در کنار محدود کردن باید فرهنگ‌سازی، اطلاع رسانی به جوانان و افزایش سطح سواد جامعه در دستور کار قرار گیرد و صدا و سیما با تولید برنامه‌های مناسب جوانان و نوجوانان را از خطرات استعمال دخانیات آگاه کنند، زیرا مصرف دخانیات باعث افزایش استرس، نگرانی، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها در کشور شده است.

استعمال قلیان در میان جوانان به ویژه بانوان نوعی کلاس محسوب می‌شود

وی با انتقاد از اینکه استعمال قلیان در میان جوانان به ویژه بانوان نوعی کلاس محسوب می‌شود، گفت: مصرف دخانیات در کشور سیر صعودی دارد و متاسفانه آمار مصرف سیگار و قلیان در میان زنان بسیار افزایش یافته و به طور قطع با این شیوه‌ای که داریم پیش می‌رویم به هیچ وجه پیام‌های خوبی برای جامعه به همراه ندارد.

منبع:خانه ملت
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قلیان قهوه خانه دخانیات میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان با گاز خنده!

  این وزارتخانه که نگرانی اصلی‌‌اش سلامت مردم است، حالا از جوانان به‌عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می‌کند. این موضوع در حالی است که مصرف این قلیان‌ها در سال ۹۷ هم در قهوه‌خانه‌های پایتخت به چشم می‌خورد و گفته می‌شد وزارت بهداشت مجوزی برای آن صادر نکرده اما چرا اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت پس از گذشت این سال‌ها به پایان نرسیده است؟گرچه وزارت بهداشت همیشه در طرح‌های مربوط به جمع‌آوری قلیان‌‌ها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن پیشتاز بوده اما با این حال هیچ ابلاغیه‌ای از سوی این وزارتخانه به پلیس برای برخورد با این موضوع ارسال نشده. البته وزارت بهداشت مدعی است این طرح به سبب افزایش مصرف قلیان، گسترش بی‌‌رویه مراکز عرضه قلیان و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در حال اجرا شدن است اما با وجود ماده نیتروز اکسید در این قلیان‌ها که به‌عنوان گاز خنده شناخته می‌شود، عوارض جبران‌ناپذیر زیادی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد. نکته تعجب‌برانگیز دیگر هم این است که بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگویش با تسنیم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: قهوه‌خانه‌ها و کافی ‌شاپ‌‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.
 
ثبت اختراع با قلیان اکسیژن!
ماجرا به حدی تعجب‌برانگیز است که اصلا قابل توصیف نیست. بررسی‌ها حاکی از آن است که قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری طراحی و ساخته شده است. جالب‌تر این که مجوز اختراعش را هم از متولیان حوزه بهداشت کشور یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده است. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از این‌که تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. 
 
حس خلأ با مصرف قلیان اکسیژن
بسیاری از کافه‌داران بر این باورند که این قلیان نه‌فقط مضراتی ندارد بلکه یک ضدافسرده قوی محسوب می‌شود و برای گردش خون هم مفید است. البته طبق گفته یکی از مصرف‌کنندگان، این قلیان برای او یک حالت خلأ و حس سرخوشی ایجاد می‌کند اما نظر دکتر جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو چیز دیگری است و او توضیح می‌دهد: افراد پس از مصرف گاز نیتروز موجود در این قلیان، ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی همچون سرگیجه پیدا کنند. البته بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت بر این باور است که گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به ‌محض این ‌که مصرف متوقف می‌شود ‌فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند، بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست. 
 
گاز نیتروز چیست؟
 گاز نیتروز اکساید یکی از مهم‌ترین گازها در پزشکی محسوب می‌شود که در بیهوشی و بی‌حسی کاربرد دارد و به همین دلیل به آن گاز بیهوشی نیز می‌گویند. همچنین از این گاز به علت خاصیت ضد درد، جهت تسکین درد و همچنین در دندانپزشکی برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. گاز نیتروز در گذشته‌ نسبتا دور ابتدا توسط آمریکاییان استفاده شد اما به‌دلیل تأثیر بی‌‌دردی آن، مصرف این گاز در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک نیز مدنظرقرارگرفت‌ اما استفاده ازآن درخارج از چرخه بیمارستانی به‌دلیل عوارضی که دارد، ممنوع است‌. مطالعات اخیرنشان می‌‌دهد این گازمی‌تواندباعث آسیب به سلول‌های عصبی شود و پزشکان نسبت به مصرف آن در بین عموم هشدار داده‌اند.گویا وزارت بهداشت طبق مثل معروف ما ایرانی‌ها، آمده ابروی این کار را درست و قلیان‌های اکسیژن را با قلیان‌های دخانی حاوی تنباکو جایگزین کند اما زده چشمش را هم کور کرده است! جوانانی که نمی‌دانند بازیچه طرح وزارت بهداشت شدند و به بهانه سرگرمی و تفریح از این قلیان استفاده می‌کنند. به هر حال مسئولان وزارت بهداشت موظف هستند درخصوص چنین مسأله پر ابهامی، پاسخ صریح و روشن دهند. 

دیگر خبرها

  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • قلیان با گاز خنده!